Jump to content

Fake, false or true?


stein

Preporučeni Komentari

Pretpostavljam da većina vas već zna za ovaj mali program i da ga koristi. Ko ne zna, samo ukratko, program proverava verodostojnost audio fajla, odnosno, da li je neki audio fajl zaista lossless ili je transkodovani lossy format. Pomaže ako treba biti siguran da neki album ili pesma stvarno jesu dobro i kvalitetno zabeležene u kolekciji. Ponekad se dešava da neki mp3 u 320kbps zvuči dobro, čak toliko dobro da na kompu ne može da se čuje da nije lossy format. Takav fajl, pojedinci prekonvertuju u neki od lossless formata i poklone vam ga da uživate. Preslušate ga na kompu, i stvarno, fino sviri, sve je ok, napržite CD i stavite u svoj CD plejer i pustite preko svoje mukom stečene/sagrađene opreme i odjednom nešto nije u redu... menjate kablove, podmećete listove iz Biblije ili "Kapitala" pod desnu zadnju nožicu predpojačala, okrećete utičnicu u mreži... a ništa ne pomaže. Zvuk nije kako valja... Zato ovaj programčić služi, da proveri stvarno poreklo muzike koju ste dobili kao lossless fajl... Besplatan je, i može da smanji muke oko finog tjuninga koji je zapravo nepotreban... može se preuzeti OVDE, jedino što je pisan samo za Win platformu.

TAU je program slične namene, a može da pomogne u slučajevima kada se kupi neki City records CD album (ili neki drugi ne baš 100% siguran izdavač) pa vam se učini da Oliver, Severina ili Bijelo Dugme baš nekako loše zvuče u odnosu na ono što očekujete od nekog fabrički snimljenog albuma. Mislim, ne mora biti city Records, poenta je provera istinitosti kvaliteta snimka. http://en.true-audio.com/Tau_Analyzer_-_CD_Authenticity_Detector je mesto gde se ovaj free software može preuzeti i prištedeti muka i blam...

Mene je usrećio TAU odmah kod prve provere, za nekih 150 dinara kupio Severinin "Best Of" u izdanju gorespomenutog izdavača i ono što mi je bilo sumnjivo po zvuku, program potvrdio da je transkodovano iz lossy formata... Neko bi rekao da treba da ćutim i radujem se za te pare, ali sam ga kupio za suprugu sa namerom da je obradujem malim znakom pažnje. Kada smo ga stavili da svira, fostexi su odmah počeli da brljaju pa sam prvo pomislio da mi CD plejer ili pojačalo krepavaju... Kad ono... pederlažovi skinuli neki mp3 i snimili audio CD da namlate pare računajući da smo svi mi samo seljoberi sa pokvarenim slušnim aparatusima... E nismo... Ne dam da me prevarite! :Viannen_loungelizard:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 48
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Mali hint... Proverom sa Audiocheckerom, ako prijavi da je recimo verovatnoća 95% da je MPEG, to znači da je FLAC ili APE fajl lažan, tj da je dobijen iz nekog Lossy formata, za dobar fajl treba da prijavi da je 100% CDDA fajl u pitanju...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

... Kad ono... pederlažovi skinuli neki mp3 i snimili audio CD da namlate pare računajući da smo svi mi samo seljoberi sa pokvarenim slušnim aparatusima... E nismo... Ne dam da me prevarite! :Viannen_loungelizard:

I sta si uradio? Jel si se zalio? "Čiko, čiko, prodali ste mi fake. Evo ja sam proverio ovim ultra, giga , mega , freware programom, i ovo je MP3. Vratite mi pare. "Il si sa istom pričom otišao u tržišnu inspekciju?Mada dobro dodje za ove avaxovske ripove.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Na vašar? :to_become_senile::Viannen_loungelizard:

Sta je, kao ne kapirate na sta mislim? :serbvidkakisicl0: Crni sigurno razume...Ustvari, nesto drugo sam hteo da kazem - sta mi vredi ako taj program ustanovi da je neki fajl original ako taj original zvuci lose? Vec sam pominjao ovohttp://www.diyaudio.rs/topic/2957-httpwwwjangocommusicl0/Emituje se verovatno u nekom mp3 koji i nije toliko los, ali ipak, posle tri dana slusanja po sat-dva dnevno, sve skupa mi se zgadilo, pa sam odustao...Ah da, nisam konsultovao nikakav programcic za tu odluku :Viannen_loungelizard:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tako ti i treba skrtcu jedan! Otvorio se 150 dindzi za zenu!!! Kupi zeni nesto vrednije! :Viannen_loungelizard:

Onda još nije bila Jugoton radnja u gradu. Nije bilo origigi a mene mrzelo da kopam po netu, reko' kupiću joj platinastu pa nek sluša, kad ono korozija ... :connie_nutzo:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kakav biser! :happy64: :happy64: Inace, hebes programcice, koj ce nam djavo? Verujte samo svojim usima!

To me je i malo ponukalo, snimak je zvučao lošije nego na mono televizoru pa sam posumnjao da je baš sve u redu. Inače, nije reč samo o tom jednom CD-u, reč je o mnogo snimaka koje imam a na uvce mi ne štimaju kako mislim da treba da zvuči pa sam našao da je i Miladojka Youneed - Ghastly Beyond takođe prebačen iz mp3 u FLAC i Fun Boy Three... Marianne Faithfull... :scratch_head:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Onda još nije bila Jugoton radnja u gradu. Nije bilo origigi a mene mrzelo da kopam po netu, reko' kupiću joj platinastu pa nek sluša, kad ono korozija ... :connie_nutzo:

Sve mi je jasno, al' ne i što se pravdaš...'Ajde da se njoj pravdaš, al' njoj ni ne treba da se pravdaš, ona je, siguran sam, bila zadovoljna...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...