zika Napisano Decembar 4, 2010 #23 Napisano Decembar 4, 2010 Mislim da sam to vidjao po prodavnicama kompjuterske opreme?to ces naci lako...recimo Banovo srdo preko puta Mcdon. trzni centar Isp.ili mozda Silken u balkanskojili po radnjicama...Baksuz. Od 10-ak radnji koje sam zvao, nijedna nema.Da l' je zbog mog objašnjavanja, da l' zbog nečeg drugog, al' to je to.U međuvremenu je jedan član Hi-Files, ponudio iz svoje, kako sam kaže, velike, zalihe, te je, tako, problem rešen.Hvala svima!Ovo je carstvo u kojem caruje drugarstvo...P.S. Tek da vidite sa kim imate posla: uvek, ali, baš, uvek, kada mi trebaju cable-ovi za PC zaboravim na Kanibal, iako mi je, uvek, prvi na listi kada je HiFi u pitanju. Iako sam tamo, k'o inventar... Toliko o meni i toliko o tome...
zika Napisano Decembar 4, 2010 #24 Napisano Decembar 4, 2010 Izgleda da jos uvek nema 256Gb compact flash to sto sam video bili su SSD discovi...ima "samo" 128Gb compact flash... 500usd...to je oko 260 albuma u PUNOM FPRMATU nikakvi flacovi i bakraci...prilagodna plocica sa X na X brojem ubadanja...i recimo mini racunar300MHz Linux PC into a 2-inch cube, inace NASA standard za space kontejnere... mali mali... Nice...Price...?Poslednje pominjanje vidim iz 2008. ili tako negde...Šta je bilo posle...?
Zen Mod Napisano Decembar 4, 2010 #25 Napisano Decembar 4, 2010 ma zzz te zeki ........kad se pojavio pricalo se o rangu 1K5$
ZZZ Napisano Decembar 4, 2010 Autor #26 Napisano Decembar 4, 2010 Malo je u redu ali ovo cudo je bas pre-pre-malo...kako li ga samo napravise....ovi kompakt flash su zanimljivii definitivno to je buducnost....pricam letos sa poznanikom koji je isao u matematicku gimnaziju u Bgkaze sdim sa drugom u Veroni (obliznja kafana...) negde 84 85 i pricamosta ce u buducnosti biti medijum?Naravno pod gasom smo...I kaze, slozimo se da ce to biti neka memorija na chipu....Sada predaje na vise univerziteta i radi non stop neke projekte za nokiu...(od mne porucuje ove dzidza bidze audio drangulije...)inace slusa i cuva tube amp u srcu 10Y, mali amp i lowther u nekoj velikoj horni...
zika Napisano Decembar 5, 2010 #27 Napisano Decembar 5, 2010 Baksuz. Od 10-ak radnji koje sam zvao, nijedna nema.Da l' je zbog mog objašnjavanja, da l' zbog nečeg drugog, al' to je to.U međuvremenu je jedan član Hi-Files, ponudio iz svoje, kako sam kaže, velike, zalihe, te je, tako, problem rešen.Hvala svima!Ovo je carstvo u kojem caruje drugarstvo...P.S. Tek da vidite sa kim imate posla: uvek, ali, baš, uvek, kada mi trebaju cable-ovi za PC zaboravim na Kanibal, iako mi je, uvek, prvi na listi kada je HiFi u pitanju. Iako sam tamo, k'o inventar... Toliko o meni i toliko o tome...Tek kao podatak da se neko ne opeče...Odem, danas, u WinWin u Immo-center-u, vidim ima. Pitam: kako juče niste imali? Kažu: ... nije važno, verovatno sam pogrešno ja pit'o. Pogledam cenu: (skoro) 600 dinara! Allo! 4x skuplje nego u Kanibal-u! Audiofilski...? Hvala, doviđenja...Sutra, pravac Kanibal. Ako nemaju, ima prijatelj sa Forum-a... Hvala prijatelju, unapred...Nije veliki novac u pitanju, al' što je mnogo, mnogo je...
stein Napisano Decembar 5, 2010 #28 Napisano Decembar 5, 2010 Nije moguce da ova tema zanima samo par ljudi...NeverovatnoPitam se sta ce biti kada snimljeni CD-ovi izgube sync pa se vise ne bude modlo sa njih citati?Bice kao u onoj pesmi "A doma nema goluba da te miluje..."Ja imam gomilu CD originala iz osamdesetih, neki izgledaju kao da ih je mećava produvala posle dva zemljotresa i tri katastrofalne poplave praćena tzunamijem i tornadom... Postepeno skupljam, komad po komad crne ploče po buvljaku uz adekvatnu analizu izloženosti žurkama i posledicama istih, te tako kući donosim samo "hand-selected" primerke muzike uz koju sam odrastao, momčio se, udvarao... Kolekcija je mala, ali meni vredna. Sve ostalo se spašava u digitalni format i narezuju duplikati koji su slušljivi. Problem vidim u činjenici da sam se onomad baš bio zaneo nabavkom muzike pa se sve to počelo pretvarati u kolekcionarstvo pre nego u skupljanje naslova koje rado slušam... Mnogo toga nisam preslušao više no jednom, i da se podaci i "iskvare", ko zna da li bih to ikada i konstatovao... S druge strane, muzika koja me je oduševila, uglavnom je "pozajmljena" prijateljima da je poslušaju i tek kada sam malo prosortirao ploče po polici u potkrovlju, shvatam da mi nedostaje bar pedesetak dragih naslova... Pravljenje nekog "dedicated" PC-ja za slušanje muzike ostavljam za neku budućnost, za sada PC služi za rad, komunikaciju i... još malo rada... i učenje...
stein Napisano Decembar 5, 2010 #29 Napisano Decembar 5, 2010 Da li neko zna gde, po kojoj ceni, itd. može da se nađe adapter sa 4-pin napajanja na Molex: http://lh3.googleusercontent.com/public/RCEKUmfn4tAox9F-AR3QRAaEvlVfp1maP8SX-7nf84Z0AmqQUmNcIFR-Dku3QOXC9D2hlqFi-awxgkdpW9aEK_kYfrMydlc-EGsQuzfp9lQYfviyU2Kx_f1fHD1Kvqjfs02SmnynGA ...Unapred hvala!Tek sam sad stigao da učitam temu, mene je to mučilo pre kojih mesec dva, otišao sam u servis za računare i pitao, čovek otvorio fioku i dao mi dva komada za 100 dinara.
ZZZ Napisano Decembar 7, 2010 Autor #30 Napisano Decembar 7, 2010 Za izgrebane CD-ove mozes da koristis ITunes on najbole skida fizicki osteceneI to u punom formatu (samo AIFF) mozes da narezes i kao aiff CD player ce da ih cita.ili konvertuj u wav format isto sa itunes ili nekim drugim softom.Memorijski su potpuno isti...
stein Napisano Decembar 7, 2010 #31 Napisano Decembar 7, 2010 Za izgrebane CD-ove mozes da koristis ITunes on najbole skida fizicki osteceneI to u punom formatu (samo AIFF) mozes da narezes i kao aiff CD player ce da ih cita.ili konvertuj u wav format isto sa itunes ili nekim drugim softom.Memorijski su potpuno isti... Nisu izgrebani (ne toliko) nego se srebrni sloj odvaja, kao kada se koža odvaja nakon preterivanja u sunčanju ("linja se") Skupio sam i desetak ("bugara") koji su skoro pa postali transparentni, izripovao bez problema na računaru, sačuvao kao FLAC i snimio sa Burrrn na crni Verbatim, pa dok traje...
zika Napisano Decembar 7, 2010 #32 Napisano Decembar 7, 2010 Za izgrebane CD-ove mozes da koristis ITunes on najbole skida fizicki osteceneI to u punom formatu (samo AIFF) mozes da narezes i kao aiff CD player ce da ih cita.ili konvertuj u wav format isto sa itunes ili nekim drugim softom.Memorijski su potpuno isti... cdrdao u paranoia mode-u...
ZZZ Napisano Decembar 7, 2010 Autor #33 Napisano Decembar 7, 2010 Znam da ce da zvuci neverovatno:postoje i neke bakterije koje prave rupe u onoj foliji u sredini izmedju plastike...ulaze najcesce sa strane...Ali kod originalnih discva spolasni sloj plastike je oko 1-1.5mmtako da tu skoro i nema ulazakod ovih za presnimavane jeftinih,to je oko 0.5mm max. a kod nekih se cak i vidi folija...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah