Jump to content

Kupuj dok nije otišlo...


Zvu

Preporučeni Komentari

danska horn mafija se kune u neke EV horne kao idealno resenje za TAD drajvere, bolje od fabrickih TAD horni. danci imaju odlicno iskustvo sa hornama o kome se malo zna, sa francuzima su bili prvi koji su otkrili superiornost japanskih hi tech drajvera od egzoticnih materijala i dosta su eksperimentisali sa najboljom primenom.po njima najbolja za kucno slusanje je (logicno) short throw horna sa najsirom disperzijom, 90x40 - znaci 9040 ili 94 (iako ima razlike), mislim da najcenjenija ima oznaku HR9040. za njom ide 6040 ili 64 koja ima uzi snop i trazi dalju poziciju za slusanju posto je mid throw.po dancima ta 9040 horna sasvim lezerno gura od 500hz navise do kraja sa celom tom generacijom TAD 400x drajvera i nema potrebe za supertviterom, zbog brzog otvaranja usta mislim da je to ocekivano tj da nece imati preveliki beaming sa rastom frekvencije.6040 - ne znam kako mislis da je dobacis dovde i mislim da nije vredno prekookeanskog cimanja sem ako bas nemas neku jaku semu - uglavnom zbog potrebe za vecom dubinom sobe.e da, ako uz to nadjes i stari EV DH-1 drajver, na konju si. DH-1A isto moze mada ne ide tako duboko.

90x40 baš ogromno, nije da je 60x40 malo ali ovo je baš, baš....
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Lepo im rotaciono :)

ima i nesto ludje od rotacije, u te dve kutije na vrhu sa zadnje strane se vide nekakve 2 sijalice srednje velicine koje se osvetljavaju kada grune vise struje u zvucnik. nemam apsolutno ideju sta je to, kapiram da sluzi kao nekakav otpornik, ali kako i zasto, no fakin klu. mozda ovi disko veterani poput ZM znaju.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ima toga kod brace u beogradu koliko hoces.... evo sta sam slikao prosle subote u sava centru, boles' mozga a radi ko lipov qrac, sve rasrafljeno i razjebano....

a ove tri horne u trecem redu odozgo mi izgledaju kao 90x40 plus sto se odavde doima kao da imaju dva grla za dva drajvera, jos malo pa unity horn na delu:)

Postavljena slika

O stepenu oštećenja ovih drajvera na ovim plavim kutijama imam jednu fotografiju sa stejdža još iz 90-ih. Čudo da to još radi.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

original treba da bude tzv. Sofitna sijalica -namera da bude otpornik sa pozitivnim koeficijentom , u funkciji strujekad rokne struja - zagreva se vlakno i raste otpor ........ i kobajagi stiti driver - ogranicavajuci strujua usput i svekli ............. i povecava power compression faktor jadnog drivera za milion posto:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

eto, znao sam ko zna:)

eve slika kako svetli - na vrhu 4 sijalicke.

ovo dole crveno je neki power on za nesto, a zasta isto nemam ideju.

Postavljena slika

vece mi je cudo da je vlasnik ove skalamerije covek koji je instalirao ovo na kipru:

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sta tu ima cudno - skalamerija zaradjuje lebac a raja ne zna za bolje4 komada Fane (Rutsche) dole - jednostavno ne mogu da stigny 4 frontalcaprbaTo u praxi - 4 Rutsche u coskove za low bass , 4 La Scala bina za kik izmedju (sredine zidova) ........fixna postavka za diskoteku onda 4 kom RCF drvenjace FH za 12"a gore po voljisve imas , dijafragma vibrira , osecas pritisak na grudima , a ne moras ulagati watte lopatom

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...