Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

zapremina cele kutije 310L , DC deo 100 L , bass deo 210L

skretnica za DC je po svoj prilici standardna za 3809 , dok je dole LF propust na 500Hz

prakticno DC je napravljen da ima slabljenje u bass opsegu , dok donji preuzima i jos dodaje da bi kompenzovao ukupan baffle step

ko ima vremena i volje ..... neka se igra ... ono - ja malo drugacije a slicno vec uradio , na OB :beta:

Napisano
3 hours ago, Zen Mod said:

ko ima vremena i volje ..... neka se igra ... ono - ja malo drugacije a slicno vec uradio , na OB :beta:

Nije sve u tome! nije to igra :P 

OB sam sluso slicno kao kod tebe pa i kod ko Dj Nick-a, lepo to radi.

Mislim da treba mnogo vise membrana za OB, imam utisak da samo se oseti ono kako bi trebao...

Napisano

mislio sam slicno sa elektricne (citaj : skretnica) strane

kao sto napisah i u blogu i ovako vise puta - moj OB je specifican zbog postavke u prostoru ;

da nije tako kako jeste , bio bi ili solo K3809 u TL ili K3809 na OB + Beyma u TL

Napisano

ako znas da napravis , ne bude decibela za bacanje

al onda jbga , vise ne zvuci njanjavo cevno nego pravo kako treba , pa nije vise kosher

Napisano
9 hours ago, Zen Mod said:

ako znas da napravis , ne bude decibela za bacanje

al onda jbga , vise ne zvuci njanjavo cevno nego pravo kako treba , pa nije vise kosher

Kako to postižeš, signalnim trafoom?

Napisano
Kako to postižeš, signalnim trafoom?
Degeneracijom katode?
Trafoom,
I najmanje popularno, nfb

Sent from my SM-G350 using Tapatalk

Napisano
3 minutes ago, Alex said:

Degeneracijom katode?
Trafoom,
I najmanje popularno, nfb

Sent from my SM-G350 using Tapatalk

NFB otpada, cathode degeneration to može ali i to je NFB, mene zanima trafo, zato sam pitao Zena jer vidim da on to obilato koristi. Problem je što su ti dobri trafoi veoma skupi. Hteo sam da probam u AIKIDO preampu na izlazu, a možda i kao opcija za neke druge konstrukcije.

Napisano

manite se praznih prica sta je NFB i ostalo

postoje debele razlike izmedju overall NFB i degeneracije , da ne pominjem faze , propagacije i polarnu svetlost ....

degeneracija je sasvim legitiimno sredstvo kojim utices na prenosnu k-ku elementa/stepena , samo u extremnim slucajevima predstavlja waste of signal energy

kao i sve ostalo , kompromis je u pitanju - bolje uzeti ECC88 , vec visoko transkonduktansnu cev i prilagoditi gain sa degeneracijom , nego venericnu ECC82 ....... sa kojom opet imas viska gaina

ako neko vec zeli da korisi ECC82, onda je daleko bolje uzeti oktal stariju sestru - 6SN7 (rusku 6H8C) , i dobiti izoblicenja manja za jedan ili dva reda velicina

mislim , ako je cilj imati manja izoblicenja

Napisano
6 minutes ago, Zen Mod said:

manite se praznih prica sta je NFB i ostalo

postoje debele razlike izmedju overall NFB i degeneracije , da ne pominjem faze , propagacije i polarnu svetlost ....

degeneracija je sasvim legitiimno sredstvo kojim utices na prenosnu k-ku elementa/stepena , samo u extremnim slucajevima predstavlja waste of signal energy

kao i sve ostalo , kompromis je u pitanju - bolje uzeti ECC88 , vec visoko transkonduktansnu cev i prilagoditi gain sa degeneracijom , nego venericnu ECC82 ....... sa kojom opet imas viska gaina

ako neko vec zeli da korisi ECC82, onda je daleko bolje uzeti oktal stariju sestru - 6SN7 (rusku 6H8C) , i dobiti izoblicenja manja za jedan ili dva reda velicina

mislim , ako je cilj imati manja izoblicenja

Mene zanima samo smanjenje pojačanja onog mog pretpojačala sa dopunskim izlaznim trafoom.

Napisano
7 minutes ago, Zen Mod said:

pa prezentuj u predmetnoj temi

Možda i hoću, dok malo proučim šta mi tačno treba i kako stoji sa cenama.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...