Jump to content

Lakiranje zvucnika


machinori

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 108
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ici ce mat lak, tako da se nece preterano sijati. ;)

Inace je pre toga bila stara bela boja, izguljena i pozutela. Ma na poklon ih ne bi uzeo (osim ako ih prethodno nisi poslusao). ;)

E onda ništa :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zna li neko gde da kupim novu vunu? Ova mi se ofucala a nigde nema "na malo", a da kupim ceo bunt od 24 kvadrata - ne ide.

Buvljak , levi ulaz, levi red radnji poslednja trecina reda, prodaju za tapaciranje sve i svasta. B) Pogleddacu sutra, mozda, ja imam nesto, taman koliko tebi i treba ;)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

OK, kako god hoćeš, nisam znao da je četka 100 dinara.Uljani razređivač košta 150-200 din. Nije strašno za jeftinu četku. I ništa se ne mora, kako je kome lakše.

Jel moze jedno ptanjce; Cime je najbolje da odrzavam furnir od Dynaudio zvucnika
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sto se tice jensena - volja tito je vrljavi elko - koliko se secam , i bolje ti je da ne znas koliko mu je vrednost u odnosu na napisano na njemu :rofl:ja sam stavio Iskra postarske blokove i MKC preko njihno - kao i uvek - svak ima pravo na svoj okus :Viannen_loungelizard:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da li ima neka preporuka za proizvodjace lakova sto uljanih,sto nito sto poliuretanski?

Pozdrav Misa

Miso sad cu da ti otkrijem VELIKU tajnu.

Italijanski, americki, nemacki... sve samo ne grcki, turski i srpski.

Italijanski

[*]Sika

[*]Ica

[*]Icla

Mozes da koristis i lakove za autoindustriju : da ih ne nabrajam u slucaju da ne furniras kutije.

U varijanti imitacije drveta (googlaj "faux wood decorative painting") , mermera (marbling) , radi se slikarskim uljanim ili akrilnim bojama i lakira odgovarajucim bezbojnim lakom.

http://www.youtube.com/watch?v=-rSZHQkfUFw&feature=related

Na kraju obavezno smirglanje (vodena smirgla 1000, 2000) i poliranje polir pastom.

"Furnir' u ovoj varijanti mozes da biras od mahagonija do turskog oraha (panj).

Englezi koriste cetke od jazavca (100-nak evra) i konjske dlake (malo jeftiniji) za lakiranje, te cetke vrede svaki evro/funtu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 months later...

:buehehe:Notaxe - pokloni se do zemlje a onda cu da to i kazem da su u pitanju ITT zvucnici:Viannen_loungelizard:http://www.diyaudio....html#post127406http://www.diyaudio....tml#post2074724http://www.diyaudio....tml#post1100630

Ne klanjam se nikome. :robots000_2: Poneki u koječemu preteruju, pri tome mislim na "magijska svojstva" nekih starih jedinica i konstrukcija.I Dynaudio je imao običaj da tresne specifikacije za jedinice, a koje dosta odstupaju od onoga što se izmeri.....izgleda da nema svrhe pisati.... 30 Hz u kompresiji od 30 L, pri eff. 91 dB/1W/1m, to ne može ni čarobnjak iz Oza...Sa SS 18W/8535-00 se u 21-22 L kompresiji dobije -6 dB na oko 50 Hz pri eff. od 85 dB/1W/1m.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

tebe kad su radjali , ponestalo smisla za humor na polici :sarcastic_hand:ili si samo grumpy kad kucas u 04.20:Viannen_loungelizard:

Dear Choky;A million thanks for your enthusiastic mail.You are right; they were great speakers, the old Scan-Speak.We cannot supply you with any parameters for the drivers as they come from atime where Thiel and Small had not yet made their rules about parameters.The speakers are made out of intuition and experience. My father was incharge of Scan-Speak when your speakers were made, and he lived happilywithout knowing about T/S.Best regardsPer Skaaning

a ono sto pise na papiru na kutiji je ionako neka bena iz public departmenta napisalataj bass driver zahteva 90L BR , normal stuffing , da radi kako najbolje moze .
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...