Jump to content

Ribbon CRM-2 klone


scope

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 32
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Pitanje je koliko para misliš da uložiš... Ovo možda nije uopšte loša opcija. Nisam nikada lično video ili čuo, ali... Cene deluju uverljivo ali ne i preterano...

http://www.swanspeaker.com/products/products.aspx?cid=9

http://www.swanspeaker.com/products/products.aspx?cid=9&sid=52

Postavljena slika

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hi-Vi RT2E-A je "out of stock" u Madisound-u, ali slazem se da nije losa ideja, mada ga ni ja nisam nikad slusao.Mislim da je Sunfire koristio Dayton PT2B-8 Planar Ribbon Tweetershttp://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=275-085Mada su o njemu misljenja razlicita. Razmisljam i o Bohlender Graebener Neo8 Planar Transducerhttp://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=264-712Ovaj je testirao Zaph i na njegovim testovima je dobro prosao.Drugi problem je koji woofer 4"-4.5" staviti jer idu dva po kutiji a kutija je oko 4l-4.5l. Mozda da stavim dva woofera od 5" i da malo povecam kutiju.

post-70-063043100 1284492095_thumb.jpg

post-70-007856100 1284492234_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U cemu je onda tajna ovoga. Sta je to decko Bob Carver smislio

Imaš li neki link do sajta? (ovih dana mi je google toliko prepametan da dobijam konstantno upravo one rezultate upita koje uopšte ne tražim...)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U cemu je onda tajna ovoga. Sta je to decko Bob Carver smislio

ne znam i ne zanima me Carver ........ posle buljuka njegovih pojacala koja sam popravljao , gledajuci da ne poginem :rofl:ili je ugradio momacki ribon ( malo verovatno s obzirom na dimenzije) ili je opet uvacario ;pitati andrics-a , on je od nas najupuceniji u problematiku
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

The diminutive, 8.25-inch-tall CRM-2s feature two side-firing 4.5-inch mid-bass drivers that handle all frequencies from the upper bass region on up to about 1500Hz, plus a single, forward-firing, waveguide-loaded ribbon tweeter that handles output from 1500Hz on up. Interestingly, the side-firing drivers work together as an omnidirectional array (meaning sound radiates evenly in a 360-degree pattern), which Sunfire says helps “enlarge the sense of acoustic space, in all dimensions.” The ribbon tweeter, in turn, is derived from the design of the almost 6-foot-long ribbon driver used in the original Amazing Loudspeaker but with the ribbon surface cleverly folded to fit within a housing that is only a few inches tall. Despite its small size, the CRM-2 carries a maximum output rating of—get this—115dB, which is extraordinary (frankly, if you tried to get 115dB of clean output from most satellites this size, you’d wind up with “loudspeakers flambé”). The CRM-2BIPs, in turn, each feature two ribbon-type tweeters angled to the sides as a bipolar array, with a single, forward firing 4.5-inch mid-bass driver. An easy-to- use, front panel mounted tweeter level control lets you adjust treble output of the speakers to match the acoustics of your room. The CRM-2BIPs are intended primarily for wall-mount applications, though I found they worked beautifully on stands, too.

a jeste ......... :connie_nutzo:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala za informacije. Izgleda da nije neizvodljivo. Na sreću, ili nesreću, ja sam upravo juče dobio neke novce za moje ribone koje sam onomad poslao u goste... Mada, mislim da isti ne bi ni pod razno prišli frekvencijama reda 1k5Hz-a. Mislim da su moji bili korisni tamo negde oko 5K pa naviše...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ovi malci se prodaju za $800 po komadu ($850?) :connie_nutzo: a rade u opsegu od 95Hz do nekih tamo shishmish frekvencija.

Sve na jednom mestu mozes naci kod Danny Richie-a, "GR Research", za tebe cenovno vrlo pristupacno.

Mislim da je BG 'Neo3 PDR' bolji drajver od veceg brata (Neo8) koji ima 'grbu' na ~12k za peglanje. Mid/Bass M-130

i M-130/16 deluju jako dobro. A ima i gotovih kit resenja - da se ne luta previse, pogotovu sa skretnicom. E da, ima

i odlicne komponente za skretnicu. Pravljenje zvucnika 'na slepo' mu uvek dodje rizik, al' ako si resio, onda :hammer:

E da, ako si za 'killer' varijantu, onda visoki - zna se, RAAL, nema drugo.

:drinks:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pravljenje zvucnika 'na slepo' mu uvek dodje rizik, al' ako si resio, onda :hammer: E da, ako si za 'killer' varijantu, onda visoki - zna se, RAAL, nema drugo.:drinks:

Mislis kao ovo "RAAL spirit". Mislio sam i na to, ali bi tu isao SS od 5". Sta drugo da stavis uz RAAL. Mada se tu javlja problem zapremine jer RAAL ide unutra nekih 84mm pa jos magneti woofera. Ali ni to nije neresivo. To bi svakako bila "killer" varijanta. Mozda se upustim u to ako mi ovaj prvi uspe.

post-70-076267400 1284506448_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

momci, ne bih ni ja da rušim snove, ali 1) dubok bas iz 5-litarske kutije?2) širokopojasni swinespeak ribon dužine 17-20cm?4) japanski kanistar za benzin od 10 litara zapremine 4cm3?pod 3) dodajte po želji

Pazi sad niko ne tvrdi da je "dubok bas". CRM-2 kutija je dio HT sistema i tako je treba i posmatrati. Ni monitor sa wooferom od ~5" nece ti dati dubok bas. Ali za neke uslove moze biti sasvim zadovoljavajuce.Ako ti je bas potreban "dubok bas" uzmi nesto sa 12"-15" pa ga imas.Mislim ne mozes od fice ocekivati da bude mercedes ali te sigurno i fico moze u nekim uslovima zadovoljiti. Fico abarth mozda malo vise. Sve zavisi sta neko zeli i ocekuje. HT ima malo drukcije zahteve od Hi-Fi ili OB.

post-70-033267200 1284509559_thumb.gif

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

to sa strane nece moci da dobaci ni do 200Hz kako treba , jerbo je iza coska

ili ti treba momacki ribon da se spusti tako nisko , ili batali stvar

Tako je.Postavljena slika

Evo u prilog tome prikaza jednog dijagrama zračenja, tzv kardioide, kakav ima takva bas/srednjetonska jedinica smeštena u kutiju ... pa procenite sami koliko je ovakav koncept besmislen i zapravo prodavanje magle.

post-7-000717600 1284528170_thumb.gif

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tako je.

Mozda je tako ali nisam nasao da je neko rekao nesto lose o CRM-2. Sve ocene su pozitivne i svi ga hvale. Ko ih je cuo kaze da zvuce neverovatno. E sad sta je Carver uradio da to dobije je druga stvar. Iako izgleda jednostavno to malo cudo ipak ima nesto sto ne mozemo da vidimo.Da ne kazem da se sistem prodaje oko $6-$7,000 a ovi mali oko $800Sunfire - Cinema Ribbon Duo (CRM-2) LoudspeakerThe monitor might be compact, but the soundstage presented by the 8-inch tall CRM-2 is broad and deep. The Duo pairs a 6-inch high-efficiency ribbon driver with two side-firing woofers to boast a sensitivity rating of 90 dB. The speaker also produces rich detail with controlled dispersion to eliminate unwanted reflections.the nitty gritty- Handles up to 400 watts of power.- Hand-polished ebonized rosewood cabinet. - Frequency response of 95 Hz to 40 kHz.price$800 each http://www.vxm.com/SunfireCRM-1.htmhttp://www.avrev.com/home-theater-loudspeakers/bookshelf-monitor-loudspeakers/sunfire-xt-series-cinema-ribbon-crm-2-crm-2c.htmlJedino da ga kupim pa rastavim i vidim sta je unutra :sarcastic_hand:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Scope, kako sam i napisao sami zaključite. Ja sam samo pokušao slikovito da predstavim kako to zapravo izgleda i šta o tome kaže fizika, tj akustika, a ne marketing.

Moja namera je bila da vas poštedim razočarenja i ovo je bio prijateljski savet bez ikakve zle namere... najmanje šta bi trebalo da uradite je bar da ih poslušate pre upuštanja u ovaj projekat ili kupovinu ... scope, bar tebi tamo u Amerikama to ne bi trebalo da bude neki problem.

NHF, al' se upravo na ovim rečima i zasniva uspeh najvećih "prodavača magle":

Sve ocene su pozitivne i svi ga hvale ... E sad sta je Carver uradio da to dobije je druga stvar. Iako izgleda jednostavno to malo cudo ipak ima nesto sto ne mozemo da vidimo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...