Jump to content

Westrex 2080E zvucnici u novim kutijicama

Preporučeni Komentari

Napisano

15 in driveriU-frame kutijice, multinamenskimodularnolako se prekomponujea kab ne moze biti manji.. :to_become_senile: .Ovo je stari driverpo mom misljenju preteca Altec 505 modela mozda?Veliki alnico magnet papirna membranadriver je jako grube izrade i veoma masivan 14-15kg....Koristicu ih kao sub (a la Linkwitz orion style)kutijice sam uradio tako da u bilo kom pakovanju driveri polaze sa iste ravni pa moze i 2 napred ili 1nap 1 naz obrnuta faza....uskoro TS parametri

post-96-038006800 1283936860_thumb.jpg

post-96-078885900 1283936876_thumb.jpg

post-96-009914200 1283936891_thumb.jpg

• Odgovora 11
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Mislim da je Westrex ogranak Western Electrica u londonu?ili tako nesto Ako neko zna nesto vise o ovome neka napise? :hi:

Napisano

MOLIM ZEN MODA DA MI SKINE ONO"tatko na zvucnik" ispod nickaa da stavi Macka Majda...nisam Ja tatko, ovaj driver je tatko na zvucnik :character13::dash1::frusty:

Napisano

Westrex je skracenica za Western Electric for export , ili drugaciije Western Electric Export DivisionAltec je inace bio deo istog concerna , a puno ime je bilo (Western Electric) All Technical Division ;kukala ti baba - nije valjda da si scavengao 4 komada od toga ?:respect:edit - "made in London " - pre cebiti da su imali otvorenu filijalu koja je uvozila i onda lupala oznake zarad poreza :sarcastic_hand:

Napisano

E da sada me podeti... :character13: svaka cast na informacijamanisam uopste znao tu genezu za WEAli po fontu sam primetio da to ima veze posto je isti...ima jos i WE Litton ogranak mislim da je japanski ili engleski?Nisam znao da je Altec bio deo njihove divizije?:hi: mada mislim da je ovo engleska izradaposto je dosta grubo i robusnoamericka izrada iz tog vremena je ipak mozda bilaza nijansu finija?Deluju mi kao da su neki military part?sve je svedeno i jednostavno cak se moze zameniti bez odlepljivanja i ceo pokretni mehanizam(isto kao i kod Iskre EZ1606 i EZ1605 modela...).Za divno cudo sva 4 su ispravna i rade solidnojako su efikasni i 16oma su.probacu ih kao helpere za LC1 u basui kao stalak B) .Nisam uopste uspeo da pronadjem nista od podataka na netutek poneka fotka...

Napisano

Ma kakvu crnu filijajuto najverovatnije ubace u vojni avionkao military part i pichi u bazu preko okeana... :Viannen_loungelizard:verujem da je to iz neke primitivne priozvodnjeposto su apsolutno isti deo,alnico motorkoristili i za kompresioni horn driver?(saljem fotke) :pioneer:

Napisano

merenja su as is posto nisam siguran da sam dobro odredio Sd?ali to mogu da promenim u programu bez dodatnih merenja pa ce izracunati korektnijemislim da nece biti bitnijih promena sem mozda 1-2db eff?.Brand: western electricModel: 2080.EThiele-Small Parameters:Fs: 34.00 HzVas: 149.27 lQms: 19.3111Qes: 0.1998Qts: 0.1978Sd: 693.60 cm2Vd: 0.0694 lXMax: 1.00 ±mmRevc: 12.0000 OhmsZMax: 1171.7574 OhmsZNom: 12.0 OhmsBl: 35.8684 N/ARms: 1.1093 kg/sCms: 0.2185 mm/NKms: 4.5767 N/mmMms: 100.2717 gMmd: 79.2648 gLevc@1kHz: 2.5270 mHLevc@5kHz: 1.0722 mHLevc@10kHz: 1.3017 mHLevc (Ave): 1.0793 mHno: 2.8480 %SPL @ 1W,1m: 96.56 dBSPL @ 2.83V,1m: 94.80 dBMeasurement Info:Method: Delta MassAdded weight: 32.00 g.Membrana je skoro duplo laksa jer su dodali neki mesingani prstenna spoju dust cap-a koji dodaje masu i verovatno ucvrscuje taj deo cona?po mojoj proceni ima oko 40gmali cu da izmerim tacno bas me interesuje...

Napisano

Mislim da je Westrex ogranak Western Electrica u londonu?ili tako nesto Ako neko zna nesto vise o ovome neka napise? :hi:

Имали су филијалу и у Милану!Само да ми је знати одакле ти?Мада мислим да знам!!!   :Viannen_loungelizard:
Napisano

........Membrana je skoro duplo laksa jer su dodali neki mesingani prstenna spoju dust cap-a koji dodaje masu i verovatno ucvrscuje taj deo cona?.....

pa spustali mu Fs tako - nema drugog objasnjenja
Napisano

Jeste,mrzelo ih da lepe propisno platneno vesanje(membrana i vesanje su iz jednog dela...) :lightbulb:tu bi trebalo dodati meko vesanje od platnai izbaciti balast masuFs bi se neznatno posigla ali bi driver isao sigurno preko 5-6K a mozda i 8-10Ka onda bi trebalo zameniti i coile za cudo mislim da su centratori u odlicnom stanju... :coffee:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...