Sipi Napisano Jul 18, 2010 #45 Napisano Jul 18, 2010 ...još nisu izvaljeni ...Bice da je to...Nisu skupi - ove dvanaestice su 250$/par i deluju bas dobro. Samo kad bih imao nekog voljnog da to dotegli iz USA (troskovi slanja i meni neprihvatljiv prilog pacovskoj oligarhiji u vidu carine i poreza dupliraju cenu) a i skroz sam sumnjicav da bi to kroz sve instance proslo neosteceno... U stvari, imacu drugara koji se seli ovamo, al' tek za dve godine - jebiga, strpljen-spasen
Sipi Napisano Jul 18, 2010 #46 Napisano Jul 18, 2010 samo vas citam kako ste krenuli babe i zabe ....... Jeste, pogresna je tema, al generalno, uvek se ista prica vrti, kroz isti corsokak - pa rek'o, ionako ista ekipa u svakoj temi, 'aj da pomenem nesto sto nije bilo?
Zvu Napisano Jul 18, 2010 #47 Napisano Jul 18, 2010 Ono što ja vidim kod te 12-ice koju si odabrao je ...Niska masa kretnog sistema što omogućuje dobre srednje tonove...Niska rezonantna frekvencija omogućuje bolji odziv u bass opsegu...Visoka osetljivost...Što se tiče kombinacije bez supertweter-a, ja bih ipak išao SA iz prostog razloga što po ovom grafu postoji pad koji počinje na 15 KHz do 17 KHz od 5dB...
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #48 Napisano Jul 18, 2010 elem - mislim da staje taman na prste dve ruke broj strucnjaka za koje sam imao prlike da se uverim kako imaju stav ......... pa ga promene ,ponekad i radikalno, posle par godina .....najpozitivnija promena stava je kad predmetni menjalac stava vise i nema neki stav ........ da parafraziram FFL-a - "jebes hifu bez 15-ke"naravno - to 15-ka shvatiti uslovno ...... ali i ne ici ispod 12" :rofl:glede Nirvane - ZFLazar je imao 10" i jedva ih se resioglede FR u modi - Zvuchniak - ti evidentno mesas loncice ili gledas u pogresnom pravcu ....... " Lowther & Fostex najzastupljeniji " ...................... a onda jos pominjes "kod nas"em nije prvo ...... em to drugo nema smisla ...... s obzirom da imas 20 ljudi u Sr koji slusaju FRnpr.samo ja imam : Sonido , RFT , Lorenz , Saba , Foster , Iskra , Riz , Grundig , Telefunken , Sanyo , EI , Philips , Cabasseznam jos nekolicinu koji imaju bar poneke od tih driverasto ce reci - generalizacija je ............. Majka svih mudrosti
Sipi Napisano Jul 18, 2010 #49 Napisano Jul 18, 2010 Jeste Zvu, tako izgleda sa slike, al' i sam znas da cesto moz'da bidne, ne mora da znaci - ne vredi dok se ne cuje, slika nije cela prica...
Zvu Napisano Jul 18, 2010 #50 Napisano Jul 18, 2010 Bice da je to...Nisu skupi - ove dvanaestice su 250$/par i deluju bas dobro. Samo kad bih imao nekog voljnog da to dotegli iz USA (troskovi slanja i meni neprihvatljiv prilog pacovskoj oligarhiji u vidu carine i poreza dupliraju cenu) a i skroz sam sumnjicav da bi to kroz sve instance proslo neosteceno... U stvari, imacu drugara koji se seli ovamo, al' tek za dve godine - jebiga, strpljen-spasen Ostvaruje se popust od 5% na 2 para kupljenih pa me imaj u vidu
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #51 Napisano Jul 18, 2010 Jfet Zemunac - ako te bas interesuje sound sastavljen od Main drivera i Helpera dole i gore - posaljem ti RFT 12" pa probajpremeri im parametre i smislicemo nekih 12"-15" dole da pogura stvar ....... gore najjeftiniji visoki koji ti se svidja i postize db ....... i onda prodaj te tvoje fifi kuteje i zaradi
Sipi Napisano Jul 18, 2010 #52 Napisano Jul 18, 2010 ...glede Nirvane - ZFLazar je imao 10" i jedva ih se resio ....Pa to te pitam!Jel' ih se "jedva resio" u smislu da su skupi, ili ne valjaju, ili ... ?Cekaj, neko pomenu - ZFLazar sada slusa Sonido od 8 cola i srecan je s njima ?
Zvu Napisano Jul 18, 2010 #53 Napisano Jul 18, 2010 glede FR u modi - Zvuchniak - ti evidentno mesas loncice ili gledas u pogresnom pravcu ....... " Lowther & Fostex najzastupljeniji " ...................... a onda jos pominjes "kod nas"em nije prvo ...... em to drugo nema smisla ...... s obzirom da imas 20 ljudi u Sr koji slusaju FRnpr.samo ja imam : Sonido , RFT , Lorenz , Saba , Foster , Iskra , Riz , Grundig , Telefunken , Sanyo , EI , Philips , Cabasseznam jos nekolicinu koji imaju bar poneke od tih driveraMislio sam na audiofile, a ne na živalj ovde... Ta nekolicina koju poznaješ vrlo lako može biti veliki deo onih koji imaju nešto sem Fosteksa i Lautera... Ja znam dvojicu fullrangera van foruma i obojica imaju Fosteks. Sa fifi ih ima desetak sigurno i to je ono što sam pokupio uz put jer me ta tema nije preterano zanimala.Govorilo se o drajverima koji kod nas imaju status hej-end zvučnika... Sad ti ili ne razumeš šta sam hteo napisati ili nećeš da razumeš . U svakom slučaju ako te baš interesuje, mogu da pokrenem temu na fifi tipa "svi koji imaju fullrangere ovde" pa da vidimo koliko će da bude saba, philipsa i ostalih kanti a koliko Fosteksa i LauteraEto toliko
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #54 Napisano Jul 18, 2010 ma moram malo da vas zekim - krenete mi pausalne price ....... koje su sve samo ne proverljive , jerbo se proverljivost svodi na fifi forume na koje normalan svet i ne zalazi elem - ........ ma mrzi me da kucam ......FLazar ima 8"+15" - klik na moj blog , ko nije video - a iz Zemuna je ZLazar ima 8" Lowthere - koji syu trenutno na putu od Su do Zr ( slucajno zastali u Batsch-u , cuce u kutijama i cekaju nastavak puta) , koje hoce da p[roda jerbo ....... ma i ne znam da li hoce da proda , ali je trenutno u fazi uredjenja zivotnog prostora i uzivanja ..... a kad ce zvucnici ....... kad mu klikne verovatno .......Nirvane je prodao jer nisu bile ono sto je on ocekivao da jednom skratimo pricu oko FR - onajko hoce da zlusa magiju koju FR pruza , on zna da nema extenziju dole i gore ko hoce extenziju gore i dole - on ne slusa FRa- ko je pametan - taj uzme FR i dogradi extenziju gore i dolesvi ostali nisu pametni .tacka ZM spoke
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #55 Napisano Jul 18, 2010 ....... ostalih kanti a koliko Fosteksa i Lauteraiznenadio bi se direktnim poredjenjem kanti i fosteks i lowthera .......
Zvu Napisano Jul 18, 2010 #56 Napisano Jul 18, 2010 da jednom skratimo pricu oko FR - onajko hoce da zlusa magiju koju FR pruza , on zna da nema extenziju dole i gore ko hoce extenziju gore i dole - on ne slusa FRa- ko je pametan - taj uzme FR i dogradi extenziju gore i dolesvi ostali nisu pametni .tacka ZM spoke I tu se ja u velikoj meri zaista slažem sa tobom To bi bio neki ultimate sistem kojim bi se mogao pozabaviti jednog lepog dana kada/ako budem imao svoj krov nad glavom iznenadio bi se direktnim poredjenjem kanti i fosteks i lowthera .......Nisam rekao kante jer mislim da ne valjaju već da ne nabrajam koliko si brendova navukao kući
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #57 Napisano Jul 18, 2010 yup - i onda kad krenem da rasprodajem zlato za sitne pare - zarad toga da ne stoji - onda nikoga ne zanima
Sipi Napisano Jul 18, 2010 #58 Napisano Jul 18, 2010 .... onajko hoce da zlusa magiju koju FR pruza , on zna da nema extenziju dole i gore ...E to s "magijom" sam primetio - al' nikako da skontam kako covek mirno moze da se odrekne pola zvuka... a- ko je pametan - taj uzme FR i dogradi extenziju gore i doleZnaci, full range trosistemac - jebiga, to vec imam...svi ostali nisu pametni .Normalno, ja kad nisam pametan, pitam ! Jos kad bi se ZFL javio sta je mana kod ovih nirvana (vidim da mu je svasta proslo kroz ruke, sigurno ima valjan razlog...)
Zvu Napisano Jul 18, 2010 #59 Napisano Jul 18, 2010 yup - i onda kad krenem da rasprodajem zlato za sitne pare - zarad toga da ne stoji - onda nikoga ne zanima E kad samo kukaš onda ovako... Sve što bi prodao, a niko neće da kupi, ti odvoji na stranu i napiši na to "Za Mladena" (samo nemoj na membranu). Čim se skućim, kupim
Sipi Napisano Jul 18, 2010 #62 Napisano Jul 18, 2010 Sipi - moze i ovako ...Jeste, groblje slonova u kuci ...
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #63 Napisano Jul 18, 2010 izvinjavam se - zaboravio sam pomenuti da imam i Bose Roommate , kao i JBL C1 - full range sa VT helperom ( BSC ne pominjem naravno )
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #64 Napisano Jul 18, 2010 Jeste, groblje slonova u kuci ... ajd - zarad ozbiljnosti diskusije i foruma generalno ( sto je inace davno otislo u vetar ) - daj linak za te tvoje zvucnjake ...... odnosno tacne tipe , pa cu sam orcam po netu
Sipi Napisano Jul 18, 2010 #65 Napisano Jul 18, 2010 ...Bose Roommate , kao i JBL C1 - ...E sad vec zajebavas - idi gledaj neke trke!
Zen Mod Napisano Jul 18, 2010 #66 Napisano Jul 18, 2010 E sad vec zajebavas - idi gledaj neke trke! ne zajebavam - Bose su u cerkinom sistemu - Philips CD , komp , Hafler preampC1 su meni oko puteradaj tip zvuchnjaka , please ...... 'bli te JfetBOZi na big diya
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah