Jump to content

Ge SE amp-6N23P tube


bata bane

Preporučeni Komentari

BANAT hvala, ja sam tako spojio metodom "eci-peci" :buehehe: Spojeno sve i RADI! U stvari samo sam probao napajanje sa otpornikom od 6K8, prema mom racunu trebalo bi da bude oko 125V mwdjutim na izlazu napajanja dobijam 140V :rolleyes: Evo i par slicica, doduse sa mobilnog :coffee:

Немој да ситничариш за 15V вишка то се лако умањи.Ако ти је трафоматик мотао трафо за напон примара 230 а у мрежи је 235 и ако сте се мимоишли у корацима између тражених напона под оптерећењем или празном ходу ето ти те разлике.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 486
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ne bih da se mesam ali iz nekog mog iskustva bolje je da je `ulazna`zica prigusnice ona do jezgra(unutrasnja),razlika je mala kada je obrnuto ali ipak....Poz Svima :good2:

Наравно и да окрене језгро за 180 степени :scratch_head: Нема везе која је жица улазна и нема баш никакве разлике како год их везали.Смер магнетних силница не зависи од тога да ли је улазна жица ближе језгру,него искључиво од смера мотања па онда правило десне шаке итд.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Немој да ситничариш за 15V вишка то се лако умањи.

Ma ne sitnicarim , neg samo konstatujem. Ako je to u redu, ja nemam nista protiv :rolleyes: E sad koliko sam shvatio na BIgDiy toliko bi i trebalo da bude visi napon ukoliko se dodaje CCS sa 2540 ili gresim.Sad pitanje, jer da radim korekciju napon na zadati 125V ili idemo dalje sa satavljanjem CCS-a :coffee::drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

.......

Sad pitanje, jer da radim korekciju napon na zadati 125V ili idemo dalje sa satavljanjem CCS-a :coffee:

:drinks:

Најбоље би било да ти гуру да одговор на ово питање,

Ја са SS компонентама нисам у најбољим односима-кад прекорачим неки параметар неће више да се играју за разлику од лампи

:to_become_senile:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

slusaj malo ovako samo sa choke input filteromja ti napisah da sa zadnjim otporom korigujes da dobijes sadasnji napon - kad ugradis taj filter u celo kolosamo bi menjao ....... a posle kad bi se zapitao sta je koja promena donela - ne bi imao pojma step by step !

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

.....step by step !

Хећим је то,Боли глава-аспирин,висок притисак-аспиринтемпература-аспиринмиалгија-аспиринприпрема за лемљење-аспиринИ како сад делује аспирин? :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Хећим је то

za sve te bolesti samo jedan lek, rakijica, a ako ni to ne pomogne, e onda prinudno klanje :buehehe: Zen sve sam razumeo i vec sam uradio, sa poslednjim otpornikom u filterskoj sekciji od 1K dobio sam vrednost od 124V na izlazu iz napajanja :happy64: A sad na svoje radne zadatke :pioneer:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Generalno bi bilo nabolje uzet najminimalniju mogucu vridnost pota tako da se cim vise umanje potencijalne poslidice povecanog Millerovog efekta. Recimo da bi 20K bilo OK, to ne bi tribalo predstavljat problem izvoru.

Hvala na iscrpnom objasbjenju, ja koritim LDR sa bafferom tako ne bi trebalo biti problema. Ali otom potom, za sad samo da prikopcam ovu celu skalameriju i ne spalim nista i to ce biti uspeh sam po sebi ;):drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Немој само водом да гасиш,а ни ракијом :drinks:

;) Posto je cevni deo zasebno, pre paljenja jer treba da ga opteretim na izlazu nekim otprnikom ili tako nesto :blush: Moram da pitam, jer i ono sto znam od uzbudjenja jos manje znam :doh::drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pali i slusaj

jes bas tako , ali bi hteo da upalim prvo cevni deo da isproveravam sve napone pa tek onda da ga montiram na Ge deo :rolleyes: jerbo ako nesto nisam slemio kako treba, a vrisne mi i Ge deo :dash1: Sve sam povezao kao sa slicice :angel0:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

aman pali

Ocu veceras da probam, a nemam mogucnosti da probam sve zajedno jer nemam prostora, zato sam mislo da probam prvo cevni deo pa cim se stvore uslovi da montiram na amp i uzivamJer treba da opteretim izlaz sa nekim otprnikom, pre neko pocnem da merim :rolleyes:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ne

hjuston ve hev a probljem....Kad ukljucim i merim napon na anodi bafera, gde bi trebalo biti 125V, napon mi raste preko 140 i kusur volti..naravno oma gasim :o Onda opet zamenim cevku sa otprnikom 6K8 i onda je 125V, znaci nesto neje u redu sa sklopom cevke :angry7:DA nema veze sa grejanjem ili tako nesto :dubbio:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hjuston ve hev a probljem....Kad ukljucim i merim napon na anodi bafera, gde bi trebalo biti 125V, napon mi raste preko 140 i kusur volti..naravno oma gasim :o Onda opet zamenim cevku sa otprnikom 6K8 i onda je 125V, znaci nesto neje u redu sa sklopom cevke :angry7:DA nema veze sa grejanjem ili tako nesto :dubbio:

The probljem...... ma sjebat cemo ga :buehehe: Ajd prvo vizualno vidi da li se cijev grije a za svaki slucaj, izmjeri joj napon drijanja direktno na podnozju. Ako je ovo u redu onda gremo dalje.Jednu gresku si napravil vec u uvrstavanju vridnosti struje opterecenja u PSUD2. Cijevni del ipak ne vuce 25mA vec podosta manje, negdi oko 18mA pri 120V napajanja. OK, proracun je storen po grafovima za ECC88 tako da je moguce da sa 6H23 budu manja odstupanja (recimo +/- 1mA) ali to ne minja bitno situaciju. PSUD2 kaze da ce sa datim vridnostima komponenti ispravljaca napon otic preko 140V ako je potrosnja pala na 13mA ili manje. Tocnost PSUD2 nije upitna a to uostalom potvrdjuje i stavljanje otpornika 6,8K umisto cijevi i postizavanje nekih 125V sa njime.E sad, dalje postoje dva moguca razloga. Ili se cijev nije staticki dobro postavila ili je pocela oscilirat u nekom nedefiniranom rezimu.Ajmo zasad puscat na stranu opciju oscilacija i provirit sve ca se tice statike. U tu svrhu skini CCS i stavi umisto njega otpornik 5,6K kako je i bilo. Ako sa njime napon napajanja bude izmedju 120 i 130V onda je sa samim cijevnim dilom sve u redu i jedina mogucnost poremecaja ostaje na CCS-u. Odnosno da puno manja struja od potribne tece kroz njegaA ako se ne varam, u proslom postu san ti navel da je jako pozeljno CCS podesit prije ugradnje :buehehe: Tako da spoji sam CCS na napajanje i optereti ga sa recimo 6,8K i izmjeri koliki napon imas na tom otporniku. Zeljena vridnost je 68V jer je prva sekcija cijevi racunata za cca 10mA struje. I tu vridnost moras dobit korekcijom source otpornika dolnjeg FETa. Kad si to dobil, zamini 6,8K otpornik sa recimo 3,3K i 8,2K pa izmjeri padove napona na njima. Struja se ne smi prominit (bez obzira na varijacije napona ispravljaca) i mora ostat tih 10mA tako da sad tribas ocitat 33V i 82V.Fetovi u CCSu tribaju bit za najmanje 250V, pogotovo onaj gornji. Koji su sada va njemu?Tek kad si to postigal, skini onih 5,6K iz cijevnog dila i vrati CCS. Sad bi napon napajanja moral bezuvjetno bit izmedju 120 i 130V a ako i dalje dobivas neke cudne vridnosti onda virovatno stvarno imas probljem :buehehe: . Sa oscilacijama. Ali o tome cemo nakon ovih statickih proba ako se pokaze da je bas to u pitanjuA ima jos jedna jako banalna stvar na koju se vrlo cesto ne misli a ona koji puta dovede do izgubljenih sati i sati ispitivanja. A za nista, bez razloga.To je 9V baterija u instrumentu. Ako joj napon opadne ispod odredjenih granica (neki instrumenti nimaju low battery indikaciju) onda vise instrument ne moze odrzat naponsku referencu pa pokazuje puno vece vridnosti nego ca ih stvarno mjeri. Prvo stavi frisku bateriju :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

The probljem...... ma sjebat cemo ga :buehehe:

Ajme sst, predduhitrio sam te za koji sekund :buehehe: Bog mi nije dao mira, sve sam nocas radio pa sam jedno po jedno skidao, merio. Na kraju sam izvadio ispravljacicu i pustio da se lampa dobro ugreje pa sam tek onda ukljucio visoki napon i....voila 124V :rolleyes: Do sad nije toliko skakao napon prilikom ukljucenja, medjutim, moguce da novo napajanje dovelo do ovakve pojave :huh: Jos nisam montirao CCS po zapovedi Zen-a, kaze da moram step by step metodologijom doci do odgovora i sopstvenih zakljucaka ;) A onda :baklja::drinks:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...