чика-Брка Napisano Maj 13, 2010 #1 Napisano Maj 13, 2010 pomoc.ko mi moze reci gde ima srebrni kalaj. treba mi zasvajsovanje srebrnih interkonekta.hvala unapred,sale
Zen Mod Napisano Maj 13, 2010 #4 Napisano Maj 13, 2010 pomoc. ko mi moze reci gde ima srebrni kalaj. treba mi za svajsovanje srebrnih interkonekta. hvala unapred, sale ako ces svajsovati - pitaj na fifiju ; tamo ima rezidenata koji su veci katolici i od pape
чика-Брка Napisano Maj 13, 2010 Autor #5 Napisano Maj 13, 2010 necu.zar nisi primetio da sam odavno promenio forum ?nego, nabavio sam neki pure silver inter, pa k'ovelim da ga zasvajsujem za cincove sa adekvatnimkalajem. a i ne moram. ideja je da malo obradujem moj skromni sistem sa svirajkama sa dobrim kabelom. red bi bio, s obziromda upodpunjuje moje uzivanje u Eri i O.Shantiju.
чика-Брка Napisano Maj 13, 2010 Autor #6 Napisano Maj 13, 2010 evo nadjoh u elementi, u dimitrija tucovica (kod pumpe).ima raznih - od 100gr. do 500gr. 2-3%.ako nekom trebahttp://www.elementa.rs/proizvodi_2.php?nivo1=7&nivo2=72&nivo3=723
dj.nik Napisano Maj 14, 2010 #7 Napisano Maj 14, 2010 Ja reko' tebi treba neki specijalni kalaj, npr bez olova - 'ekoloski' itd. a pun srebra ..Kalaja sa dodatkom srebra (3-4%) ima i ITC a ima i Kanibal. Kanibal: jes' da su najskuplji ali ces kod njih kupiti na metar - ako je potrebna manja kolicina.
ManicP Napisano Maj 14, 2010 #8 Napisano Maj 14, 2010 Ja reko' tebi treba neki specijalni kalaj, npr bez olova - 'ekoloski' itd. a pun srebra ..Kalaja sa dodatkom srebra (3-4%) ima i ITC a ima i Kanibal. Kanibal: jes' da su najskuplji ali ces kod njih kupiti na metar - ako je potrebna manja kolicina.+1U Kanibalu secnu srebro sa rolne, bilo nesto 100-120 din/m.
gidjga Napisano Maj 14, 2010 #9 Napisano Maj 14, 2010 Kontakte koje sam ja pomenuo odnose se na nabavku WBT kalaja 4% srebro.
Impuls Napisano Maj 18, 2010 #11 Napisano Maj 18, 2010 Mislim da je Toca - Kruševac, a ne Toma.Zar nije Tomislav Pavlovic pa je logicnije da ga zavu Toma iako ga vecina zna jos od SKC-a kao Tocu. Noviji hifi-sti to ne mogu znati
Boki Napisano Maj 19, 2010 #12 Napisano Maj 19, 2010 E, pa nisam znao tačno ime, samo nadimak, iako se znamo lično i iz istog smo grada.
Mikorist Napisano Mart 23, 2013 #13 Napisano Mart 23, 2013 http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=CARDAS+Quad+Eutectic+Silver+Solder
vintage Napisano Mart 23, 2013 #14 Napisano Mart 23, 2013 Kalaj bez olova ko zena bez brkova. Srebro ne moze zaustaviti kalajnu kugu. Manite se corava posla i kupite normalnu olovnu leguru 40-60. Na alibabi sam video "bezolovnu srebrnu zicu za lemljenje" koja, sitnim slovima ispisano, sadrzi kalaj i antimon (Sb). "Srebrni kalaj", "srebrni kontakti", "srebrna zica" zvuce fensi, ali kvalitetom ne opravdavaju svoju cenu. Srebro je, iako plemenit, prilicno reaktivan metal. Zato se pasivizira niklom i sestovalentnim hromom, ili samo galvanski prevlaci kalajem. A kalaj nije metal nego metaloid. Nekada se srebro prevlaci zlatom, i tada se potpuno gubi razlog koriscenja srebra. Kadmijum i nikal su jeftiniji i bolji. Galvanski kalaj je metal samo dok ga ne ohladite na +13 stepeni. Tada prelazi u drugu alotropsku modifikaciju - nemetalni kalaj. Pretvara se u pesak, otpada i ne provodi. Ako zelite dobre kontakte, kupite pozlacene. Nema veze sta je pozlaceno, nikal, gvozdje-kadmijum ili neki drugi materijal. Ako zelite dobre lemove, koristite ono sto se u poslednjih 100 godina dokazalo: PbSn 40-60. Pazljivo birajte fluks. Ako zelite dobro pivo trazite crveno. Ako zelite dobar auto... ma znate i sami.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah