Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)
4 minutes ago, Zen Mod said:

s obzirom da nemas opremu za optiku, svodi se na to da moras naci majstora koji i ume i hoce

ono, ko zna, moze i kod kuce sa kanapom i vinklom da uradi ..... al' za to bas treba kilometraza (majstorska)

onomad smo mi tako bas i uradili, da bi odvezli keca (bez divljanja, pemzionerski) 35km do majstora koji zna znanje

Odvezem ja njega pa nek podesi, prosli put kad sam radio reglazu, kostala nesto sitno. Podesice spone za par minuta a sad za balans stanglu ako mora sumnjam da ce imati zivce jer sve treba rascerupati, al cini mi se da je zatur okej.

Negativni camber je bolji. Znam da su na osmicu stavili trecu platnu pa da je odskocila nazad bas dosta. I zimi je plesala jer je samo vozac unutra. To onda ko u ladu staviti cemenat il dzak dva neceg drugog da optereti.

Al dvolisni je sranje samo sto auto bruji ko kanta kad ima troje nazad, amorti se sabiju i udari od gumene odstojnike

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
21 minutes ago, Bogdan08 said:

Al dvolisni je sranje

uzme se duzi od dvolisnog, skrati na medjumeru, i onda sva 3 zajedno idu kod kovaca na prekivanje ..... oni to valjda zovu sprajcovanje

problem je sto danas ni kovaca vise nema

Napisano
18 minutes ago, Zen Mod said:

problem je sto danas ni kovaca vise nema

Bas zato sam ja i batalio to

jedino nekako dici na viljuskar jednog keca koji je zdrav pa izvaditi dvolisni i skratiti ga pa nesto kao polutka da bude, al i to pitanje je sta bi uradio

• 2 nedelje kasnije...
Napisano (izmenjeno)

Dobro vece, Zene imam par pitanja za tebe, opet mi kida zivce onaj sugavi nagib tockova.

Nabavio felne koje nisu krive i kad sam njih stavljao rotirali smo gume tako da pokidani krajevi idu unutra, i eto opet kida sad ovaj citav kraj.

Planirao sam da stavim ramena od floride koja su duza za 8mm od ovih i nekim ljudima su eliminisale plus, a i stabilnost bi bila malko bolja, samo njih je teze naci nego redovna pa i nije neko sretno rjesenje jer malo malo pa zveknu.

Zelio bi uslicovati amortizere, a tu imam jedan pokusaj pa ako zajebem dzabe sam krecio. Jel si ti kod tebe uslicovao glodalom kao sto ima neki snimak na yt sto neki lik to radi, i kako to da se osigura jer tad saraf ima lufta da ne bi vremenom popustio i ovrljavio. I jel bilo problema da ispada poluosovina 

Znam da sam ti dopizdio s pitanjima, al vise mi pun onih majstora sve je to okej stojadin ovo ono, ko da ja mogu svaki dan nove gume stavljati a i stabilnost mi golo govno. Samo mi je da ga na nulu dovedem da stoji kako valja a ne ko da se vozim na gumama od apenca

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

slicovano bilo naravno. ali se montiraju platne koje se zavare kako bog zapoveda po obavljenoj optici

ene, ako nemas majstora koji ce ti dovesti optiku u red - dakle opticar teba da ti kaze da je auto za autolimara ili nije - sto ce reci ako nemas majstore da ti obezbede da sve bude kako treba ----------------------- ili sam postani majstor za sve, ili batali taj auto i vozi bajs dok ne nabavis drugi

gume ne smeju da se trose

tacka.

zakocices negde u neocekivanoj situaciji, zbog toga sto auto vuce ( a vuce cim trosi gume) ako iole bude klizavo - dovoljno da te odvuce 30cm, podletis pod kamion iz suprotnog pravca .......... i nema vise pisanja po forumu

stvari su toliko jednostavne ..........a cesto se desi da zaboravimo koliko mogu biti zajebane.

Napisano (izmenjeno)
15 minutes ago, Zen Mod said:

slicovano bilo naravno. ali se montiraju platne koje se zavare kako bog zapoveda po obavljenoj optici

ene, ako nemas majstora koji ce ti dovesti optiku u red - dakle opticar teba da ti kaze da je auto za autolimara ili nije - sto ce reci ako nemas majstore da ti obezbede da sve bude kako treba ----------------------- ili sam postani majstor za sve, ili batali taj auto i vozi bajs dok ne nabavis drugi

gume ne smeju da se trose

tacka.

zakocices negde u neocekivanoj situaciji, zbog toga sto auto vuce ( a vuce cim trosi gume) ako iole bude klizavo - dovoljno da te odvuce 30cm, podletis pod kamion iz suprotnog pravca .......... i nema vise pisanja po forumu

stvari su toliko jednostavne ..........a cesto se desi da zaboravimo koliko mogu biti zajebane.

Majstora za reglazu ima jedan za kojeg ja znam, ovo ostalo novokomponovano bukvalno klinci mojih godina.

A za limara i da mi kaze jeste nije, dzabe mi kad s time niko nece da se pati, rade ovo sitno sto je kvrcnut auto a tu ima posla u kojem bi on bio u minusu ihaj, a mozda bi od zla nastalo vece.

Ja sam silom prilika postao svoj majstor za stosta toga oko njega, al neke stvari mi treba savjet, pomoc tako samo da me uputi da znam kako i sta. 

Dosad me je Bog sacuvao da se tako nesto ne desi, zna da povuce udesno zbog otvorenosti al dobro pratim kako cu kociti. 

Sad kad sam stekao nekog znanja da radim oko trapa bilo bi ekstra da ga slicujem i onda reglaza i fajront. Ako ti nije problem, malo mi pojasni sam proces slicovanja, msm ono ne bi to trebalo biti toliki bauk al opet dobro je da znam kako i sta, jer nemam nikog da to odvezem pa da uradi.

Ako sam dobro shvatio to za platne, podesi se sve da bude okej i onda se za amort vare platne koja fakticki postaje nova rupa koja daje korektan ugao

Izmenjeno od Bogdan08

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...