Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Što bi se reklo samo malo okrpljeno za vikend, tek da radi. Na oba uređaja su otišli glavni filterski elektroliti, pa sam ih zamenuo. Ovi mali 2200uF 16V su radili na 17-18V godinama, i nisu prsli nekim čudom. Pojačalo je dobilo dva LOW ESR Ničikona 6800uF 35V, napon na njima je 30V. Tuner je dobio dva neka Kineza 2200uF 25V, napon na njima je oko 17V. Trebalo bi sve elektrolite zameniti i još po nešto, al me mrzi. Ima ih preko 30kom sve zajedno, puno posla za osrednji uređaj pa ne vidim potrebu da se to radi. Možda i uradim refreš nekad, kad ne budem imao drugog posla. Kasetofon je bio pravi krš od uređaja, to sam rasturio odavno, njegova kutija sa novim frontom će dobiti neku drugu namenu.

Komplet.jpg

Pojacalo 1.jpg

Pojacalo 2.jpg

Tuner 1.jpg

Tuner 2.jpg

• Odgovora 13
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano (izmenjeno)

Ti veliki filterski u unitrinoj opremi bas brzo opale jer su na samoj granici napona. Ima li kakvog poboljsanja sa 6800uf u odnosu na 4700 standard

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano
49 minutes ago, NIXIE said:

puno posla za osrednji uređaj

to je tesko i osrednji uredjaj
Unitra kupila licencu of Grundiga jos negde oko Kristalnacht, pa kad su napravili milijon primeraka za istocno trziste, obsetio se neko u Yu kako da uveze jeftino, a da ima pod svojim brandom
kad je prodavano vec je konceptom bilo staro, a jos unakazeno osrednjim i losim kvalitetom materijala

dovoljno sam se ja toga napopravljao ......... moralo se

Napisano (izmenjeno)
pre 3 časa, Bogdan08 reče

Ti veliki filterski u unitrinoj opremi bas brzo opale jer su na samoj granici napona. Ima li kakvog poboljsanja sa 6800uf u odnosu na 4700 standard

Nisu na granici, 4700uF 40V su a radni napon 30V. Ovi su radili svaki dan na poslu od 2002-2025, a pre toga preživeli dosta žurki. Sad su na 3300uF i ESR reda 4-6oma. Oni iz tunera, 2200uF 16V, veći deo života su proveli na 17V, sad su na 3000uF i ESR2-3oma. Ne znam što se povećao kapacitet vremenom. Napon se povećao u uređaju naravno, jer smo od 220V stigli do 235V. Izlazne tranzistore i još po nešto sam menjao 2002, od tada je sviralo. ne mogu da se setim šta sam radio tačno pre 1/4 veka.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano (izmenjeno)

A dobro tu je drugacije, kod mene u rizu je bilo oko 40 41. Jedna celija je skroz otkazala i onda je brujalo i thump kad se pali i gasi. Al preko 2/3 pojacam i blinkaju  sijalicke od pozadisnkog svjetla u ritmu basova i sa novim elektrolitima

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Ovo je imalo bruma malo, i taj thump pojačani, sad nema.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano

Jednu sekciju tog velikog mi je kineski tester prvo pokazao kao diodu, zbog velikog curenja verovatno, znači pravo u kantu.

Napisano (izmenjeno)

Nije tu na odmet sve nove elektrolite, al ko sto si rekao ima tu posla ihaj a ne isplati ti se, meni su neki imali dobre paramentre a neki su bas otisli, mislim da je i meni jedna sekcija registrovana mozda 2 3uf.Dok su iskrini mnogo bolji

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano (izmenjeno)

Ma ko zna kad ću to da radim, imam pametnijeg posla.  :rolleyes:

Kutije se mogu iskoristiti, novi front a ostalo se ofarba lepo. Nisu ni krive ni ulubljene. Imaju puno perforacije.

Izmenjeno od NIXIE
Napisano

Meni ovo ponajbolja vrsta sto imam pa sam uradio, cak i EQ koji je kanta zvuk kako god da ga podesim. Al malo prakse i ubijem dosadu

Napisano (izmenjeno)

E i ja sam to skontao, sto rece Zen kao da si cebe preko zvucnika stavio,al stoji na dnu za ukras. Sve crna serija a EQ silver. Unitra je al nije sve tako crno:loleverybody:

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

A to kad naidje inspiracija vremenom. Al nikad necu zaboraviti kako sam sjebao preamp na pojacalu zbog losih plasticnih odstojnika izmedju ploce i metalne lajsne sto idu sarafi. 2 dana sam ja vijao sta je sve krepalo. I onda od 2 pravi jedno da radi

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...