NIXIE Napisano pre 48 minuta #1 Napisano pre 48 minuta Što bi se reklo samo malo okrpljeno za vikend, tek da radi. Na oba uređaja su otišli glavni filterski elektroliti, pa sam ih zamenuo. Ovi mali 2200uF 16V su radili na 17-18V godinama, i nisu prsli nekim čudom. Pojačalo je dobilo dva LOW ESR Ničikona 6800uF 35V, napon na njima je 30V. Tuner je dobio dva neka Kineza 2200uF 25V, napon na njima je oko 17V. Trebalo bi sve elektrolite zameniti i još po nešto, al me mrzi. Ima ih preko 30kom sve zajedno, puno posla za osrednji uređaj pa ne vidim potrebu da se to radi. Možda i uradim refreš nekad, kad ne budem imao drugog posla. Kasetofon je bio pravi krš od uređaja, to sam rasturio odavno, njegova kutija sa novim frontom će dobiti neku drugu namenu.
Bogdan08 Napisano pre 5 minuta #2 Napisano pre 5 minuta (izmenjeno) Ti veliki filterski u unitrinoj opremi bas brzo opale jer su na samoj granici napona. Ima li kakvog poboljsanja sa 6800uf u odnosu na 4700 standard Izmenjeno pre 5 minuta od Bogdan08
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah