Kuršum Napisano pre 5 časa #1 Napisano pre 5 časa (izmenjeno) Svi koji barataju cevima često se susreću sa problemom merenja ili uparivanja, bilo da su korišćene cevi koje ste izvadili iz nekog rashodovanog aparata ili ako kod prodavca nije moguće kupiti uparene cevi ili sa podacima o stanju cevi koje prilikom kupovine nije moguće proveriti, ako nabavljate polovne ili one oglašene kao NOS. Tek neznatan kolega poseduje one grdosije od merača, koje je sem toga što je nemoguće nabaviti, nije lako ni držati u kući jer zauzimaju pola plakara. Još im i svako malo neko zakuka da mu premere cevi koje ima. Poslednjih godina pojavilo se nekoliko novih kompaktnijih makina (najčešće kompjuterizovanih) za testiranje vakumskih cevi ((npr. Orange Valve Tester MKII, MaxiMatcher II, eTracer (Electronic Tube Curve Tracer), Roetest, DUOKIT 2, Beck RM 1)), sa relativno pristupačnim cenama (600 - 1000€ za nove ili 200-300€ za polovne). Tu je i dobro poznati Amplitrex AT1000, koji je malo skuplji od prethodno navedenih, ali i sa skoro kompletnom bazom cevi. Možda ne bi bilo zgoreg da poznavaoci podele iskustva za one manje upućene (poput pokretača teme) koliko ima smisla nabavljati takvu spravu, koju bi preporučili, prednosti/mane (neke su često namenjene samo za određeni broj cevi koje su najčešće u uporebi), etc. Ima verovatno još potpitanja koja treba postaviti, ali nek ostanu za kasnije, ako se razvije diskusija. Izmenjeno pre 5 časa od Kuršum
neskor Napisano pre 2 časa #2 Napisano pre 2 časa Trenutno u kuci imam tri testera: - Neuberger RPM 375 koji je kao sifonjer i njega kada treba da upotrebljavam muka me spopadne, em je tezak, em ogroman. Jedan od najboljih testera koje sam koristio ali zbog gore navedenih stvari ne bih ga preporucio. - AVO Valve Tester MK1 - ovaj tester moze preziveti nuklearni udar, cak i posle 80 godina radi bez problema. Jedina mana je sto nema toliko mogucnosti finih podesavanja merenja, kao i rezultati koji su grubi. - uTracer 6 tester koga najvise koristim i koji bih preporucio kao najbolje i najjeftinije resenje. Dosta precizno merenje sa brdom finih podesavanja. Povezivanje preko kompa, pracenje i mogucnost snimanja/stampanja rezultata. Mana je sto dolazi kao kit pa morate sve sami sastaviti, a kutiju i konektore dizajnirati i sami napraviti. vise informacija imate ovde: Ronald's electronic project site WWW.DOS4EVER.COM Imao sam i Orange V1000 tube tester, koji po meni je dobra opcija za ljude kojima treba samo informacija da li je cev ispravna i za grubo uparivanje. Bilo je tu i TV7 Military tube testera i jos nekih drugih, ali nisu vredni price ovde. aaa zmaju!, Doktor and Kuršum je reagovao/la na ovo 2 1
Kuršum Napisano pre 51 minuta Autor #3 Napisano pre 51 minuta (izmenjeno) Ima nekoliko koji se kao kit za sklapanje prodaju. Naleteh i na ovaj: https://www.radioelec.com/en/vacuum-tube-tester-full-kit-with-lcd-display-xml-354_384-1510.html E sad, ajd ga znaj kakvi su. Izmenjeno pre 49 minuta od Kuršum
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah