asimze Napisano Juče u 20:25 #1 Napisano Juče u 20:25 Krenuo da nabavljam dijelove za Zenductor 2 na Mouser.de, kad ono priča se promjenila. Prema predhodnim informacijama za poruđbinu iznad 50€ dostava besplatna. U mom slučaju na narđbu od 120€ zaračunali dostavu 60€. Da li je to zbog toga što je dostava do BiH ili nova politika. Da li neko zna kolika je dostava za Njemačku. Bilo kakve informacije i ideje su dobro došle.
LightMatic Napisano Juče u 21:48 #2 Napisano Juče u 21:48 Iz mog dosadašnjeg iskustva, nikad se nije isplatilo naručivati iz Mousera u BiH. Ja sam do sada naručivao, plaćao i gnjavio poznanike da ponesu ovamo, koji žive u USA ili DE. Jednom sam naručivao u HR i to je bilo značajno jeftinije nego da se naruči kod nas u BiH.
Mikorist Napisano pre 21 časa #3 Napisano pre 21 časa Mi ovde imamo radnju koja se zove **Vremeplov** prodaju elektronske komponente. Preko njih može jednom mesečno da se naruči bilo šta sa DigiKey-a ili Mouser-a. Što vidiš na Mouseru, izađe duplo kad stigne ovde – ako je nešto 5 evra, ovde bude 10 evra kad dođe. I to ti je to… Nije bitno koliko komada, kolika je težina ili veličina narudžbine, nikad ne prave problem. I ja obično idem preko njih. Zadnje što sam naručio je ovo: https://eu.mouser.com/ProductDetail/Pomona-Electronics/5250?qs=q2OAyjihNMzqkARxZuX5AQ%3D%3D Mouser No: 565-5250, 1 kom. 2945 din + PDV, ispadne do vrata. Isplati se za robu koja ne postoji ovde… Ovakva klešta nema da se kupe ovde za čipove. Imaju samo kineska, koja se raspadnu posle 2-3 upotrebe… pa na kraju ispadne skuplje, jer kupim 5 komada godišnje. A ova, Made in USA, su neuništiva. Nije fora samo što BIOS može da se menja s ovim… mogu i DAC čip firmware da zamenim s njima. Nema plaćanja 120\$ shipinga ovde. Jer ovi naručuju recimo 2000+ delova mesečno, a formula im je otprilike cena × 1.8. Realno smara me da naručjem preko Ebay ili preko švercera ili da molim rođake ili prijatelje vani. Na kraju opet ispadne ista cena ili nekad ne stigne uopšte. Ili stigne posle par meseci. Ovde prvo stigne pa platiš. Nikad se nije desilo da je nešto oštećeno ili da je falš....... p.s. Pomona 5250 vs kinez - iz aviona si vidi kako leži stabilno u odnosu na kinesko govance LightMatic je reagovao/la na ovo 1
LightMatic Napisano pre 10 časa #4 Napisano pre 10 časa pre 11 časa, Mikorist reče **Vremeplov** Jel' Vremeplov nekadašnji Radio Klub ili griješim?
neskor Napisano pre 9 časa #5 Napisano pre 9 časa ne, Radio klub je sada Kelco LightMatic je reagovao/la na ovo 1
grone Napisano pre 2 časa #7 Napisano pre 2 časa Probaj Farnell export, ja sam mnogo puta narucio prosao bolje nego sa mouser-om. LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah