Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

nisam merio offset ali nema brujanja na zvucnicima, kad se pojaca do kraja zuji al tek tek i to kad nije pustena ploca, isto ko i pre kvarova, a sa pastom sam probao ona je curila okolo, mada se to integralno kolo greje po sebi ovako al ja odsulas 2 3 pesmr pa pa gasim da se hladi

Napisano

nabavi pastu, ima da se kupi svuda

DC offset je OK, 145mV je jos u domenu normale

Napisano

Imam pastu bar 3 4 sprica to kad menjam sebi ili nekome svako kaze ostavi sebi to sto ostane malo za 1 2 procesora. Ovaj offset kvari zvuk vidi se na u metrima u audacity a i na samoj plavoj liniji snimka, ukljucivao sam direkt izvod za zvucnike u komp sreca pa nije riknuo bar za sad, al od sad presnimavanje samo preko line out petopolne ili headphone out gde ima

Napisano

mozes slobodno i tu pastu za komp

sto tanji film, to bolje

ne vodi brigo o dc offsetu po pitanju izoblicenja ...... to je kompleksno pitanje, vezano za konkretno upotrebljen zvucnik, ali je apsolutno nebitno u ovom slucaju - kao prvo premali je ofsset da bi uticao znacajno, kao drugo cela sprava je sklj klase, u kojoj se nesto ne isplati pricati o izoblicenjima

tako da , bitno da je doveden u funkcionalno stanje, da si ti zadovoljan

preko toga ne razmisljaj puno, sem da nabavis bolje , ako ti je do toga

Napisano

Moram ovih dana namazati pastu umesto vazelina, ti rizovi turandoti imaju kvalitetne komponente al su lose izracunati i fali tu mnogo toga ali radi kako tako, inace se ne pojacava preko pola a necu ni sad pa dok traje traje. Korekciono predpojacalo je relativno prosto i ima delova tako da presnimavati mogu i vremenom neko bolje pojacalo spojiti i slusati

Napisano

izlaz je tu jos ponajbolji

gram sam po sebi je ...... informacionog kvaliteta

phono stage nesto ipak bolji od grama

linija plac majke bozije

no, ja svakako pamtim da sam se naslusao muzike sa turandotom kadsambijomali, i sa ploca i sa dekom na linijski

Napisano

Ja sam imao iskra sng 1040 kad sam bio mali. Dobio ga pre 10 godina od komsije i brdo rock ploca. Svaki dan slusao dok igla nije otisla, skoro sam mu nabavio novu i napravio kutiju za drugi zvucnik, ok svira al kruta je rucica jako

• 3 months later...
Napisano (izmenjeno)

Dobro vece, kad sam upalio turandota vidim jedna skala nije skocila i pustim plocu kad ono desni kanal ne radi, okrenem konektor i vidim da je izlaz u pitanju. Izmerim napon na ispravnom i dobijem 11.5v gde treba 10 (sesti pin od integrisanog kola) na 8 pinu 7.8 umesto 7.5. Na desnom nista

Kola su se grejala pre nego sto je crkao, sta bi tu mogao biti uzrok, kondenzatori iz preampa il nesto drugo jer kad ga palim cuje se dum na zvucnike i vu skala skoci do pola

Znam da je gramofon bagrzija al drag mi je dosta pa da ga osposobim

Izmenjeno od Bogdan08

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...