Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Da da sema ima skinuo sam evo sad sam okrenuo kanale sad ga treba zasarafiti i probati 

Napisano

Okrenuo sam kanale i opet je sve isto. Upalim gramofon bude krcanje prvih par sekundi kao prljav potenciometar i blago zujanje, onda posle 20 tak sekudni krene da zuji jace i jace i tad gasim gramofon, sve se to desava vak i kad je smanjen potenciometar glasnoce

Napisano
Just now, Bogdan08 said:

Okrenuo sam kanale i opet je sve isto. Upalim gramofon bude krcanje prvih par sekundi kao prljav potenciometar i blago zujanje, onda posle 20 tak sekudni krene da zuji jace i jace i tad gasim gramofon, sve se to desava vak i kad je smanjen potenciometar glasnoce

ne znam da li sam napomenuo da taj kanal vec 3 4 meseca radi malo tise ali bez ikakvog zujanja ili icega

Napisano

izmeri DC napon na izlazu tog kanala;  ref. to GND
just in case, izmeri i na izlazu ispravnog, za referencu/poredjenje

Napisano

Izmerio sam napone na izlazu za zvucnike. Na levom sam dobio 2.20v a na desnom se povecava od 3 pa sve do 6.20v sto duze radi gramofon(20tak sekudndi) 

Napisano

ako je to merenje obavljeno kako treba *crna pipalica na masu, crvena na izlaz zvucnika, onda nij edan ni drugi chip vise nisu OK

dc napon na izlazu prakticno ne treba da bude veci od +/-100mV

za svaki slucaj, valjalo bi promeniti tih par malih elko kondenzatora oko svakog chipa 4u7, 10u, 100u

ako to ne pomogne i resi kako zujanje tako i dc offset, onda su oba chipa za zamenu

Napisano

Da da crna na masu koja je zajednicka za oba kanala i ulaz za eksterni uredjaj i crvena na plus izlaza, on je odjednom poceo da zuji na levom kanalu tiho a na desnom krcanje i brujanje koje se povecava sto duze uredjaj radi, mislio sam u pocetku da je nesto premosceno i evo slike jednog lema ali cisto sumnjam, sto se chipova tice njih nema sanse naci tako da cu verovatno nabaviti neko eksterno pojacalo pa spojiti preko dzeka za direktan izvod( 5 pin din)

Napisano

Nista onda od ovoga, ja sam tu plocu sa integralnim kolima izvadio posto se pocela jako grejati, da li sada gramofon mogu korisiti za presnimavanje ploca u line in port na kompjuteru. Da sa izvoda na korekcionom pojacalu(din prikljucak) spojim u line in, vec sam to pokusao i sviralo je samo se bojim da nesto ne ostetim

Napisano

naravno da mozes

samo izoluj slobodne konektore/zice od izlaznog stepena i koristi ga

Napisano

To unutra sto sam izvadio plocu su dzekovi plasticni i mislim da nece nista moci da se dodirne, onda cu ovako presnimavati i kad nabavim pojacalo slusati

Napisano
38 minutes ago, Bogdan08 said:

dzekovi plasticni

pogledaj slike, dovoljno golih kontakata ima na njima

jes da su pali na drveno dno, ali djavo ne spava

Napisano
1 hour ago, Zen Mod said:

jes da su pali na drveno dno, ali djavo ne spava

I to sto kazes sacu ja to izolovati ne kosta me nista pa ako nekad nadjem delove lako je skinuti, puno hvala na pomoci

Napisano

Dobar dan svima, imam pitanje. Zalemio sam zice za konektor sa slike i pustio u kompjuter za presnimavanje preko line in, sve lepo svira samo da li bi moglo nesto da osteti, nisam vise siguran pa bolje da pitam(ploca izlaznog pojacala je skinuta sav zvuk ide preko korekcionog pretpojacala i sa pretpojacala)

Screenshot_20250503_120910_Gallery.jpg

Napisano

signal za komp uzimas sa petopolca nazad

sve drugacije je pogresno

Napisano

Probao sa petopolca i ima jako zujanje kao za gitaru pojacalo, ne cuje se na glasnijem delu pesme al na tisem se cuje, ne znam jel to kupi signal od trafoa koji je pored ili od motora ili mozda od samog kompa

Napisano
13 minutes ago, Bogdan08 said:

Probao sa petopolca i ima

ako si dobro napravio kabel, ne sme da zuji

tu ti je linijski nivo signala

posle ide na pot i preamp i boju tona i sta ja znam

Napisano

Nije do kabla, isto sam spojio na malom iskrinom gramofonu i evo upravo snima i svira preko kompa bez ikakvog zujanja

Napisano

Popravih turandota, najgluplji problem-kratak spoj izmedju chipa i hladnjaka. Izmedju je bio vazelin koji se od grejanja i godina istrosio, ja namazem malo novog sve spojim zasarafim i svira, problem sa nejednakosti kanala je verovatno od potencionetra za ravnotezu jer dolazi od predpojacala. Zujanje je bilo od kompa jer je 1m razmak izmedju njih, kad se odalji zujanje je jedva primetno. Zen Mod hvala ti od srca na pomoci ako mi nekad nesto zapne pisacu na forumu

Napisano

ide termalna pasta, od vazelina slaba vajda

metalna ploca - ledja STK, ne treba nikakva izolacija, samop termal pasta

pominjes kratak spoj ....... to moze da se desi samo ako neki pin STK dodje u kontakt sa necim sto ne sme, dok = ponavljam = ledja chipa jesu izolovana od kola i ne ide nikakav izolator

kako sad stoji situacija sa DC offset na izlazu?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...