Bogdan08 Napisano Maj 1 #45 Napisano Maj 1 Da da sema ima skinuo sam evo sad sam okrenuo kanale sad ga treba zasarafiti i probati
Bogdan08 Napisano Maj 1 #46 Napisano Maj 1 Okrenuo sam kanale i opet je sve isto. Upalim gramofon bude krcanje prvih par sekundi kao prljav potenciometar i blago zujanje, onda posle 20 tak sekudni krene da zuji jace i jace i tad gasim gramofon, sve se to desava vak i kad je smanjen potenciometar glasnoce
Bogdan08 Napisano Maj 1 #47 Napisano Maj 1 Just now, Bogdan08 said: Okrenuo sam kanale i opet je sve isto. Upalim gramofon bude krcanje prvih par sekundi kao prljav potenciometar i blago zujanje, onda posle 20 tak sekudni krene da zuji jace i jace i tad gasim gramofon, sve se to desava vak i kad je smanjen potenciometar glasnoce ne znam da li sam napomenuo da taj kanal vec 3 4 meseca radi malo tise ali bez ikakvog zujanja ili icega
Zen Mod Napisano Maj 1 #48 Napisano Maj 1 izmeri DC napon na izlazu tog kanala; ref. to GND just in case, izmeri i na izlazu ispravnog, za referencu/poredjenje
Bogdan08 Napisano Maj 2 #49 Napisano Maj 2 Izmerio sam napone na izlazu za zvucnike. Na levom sam dobio 2.20v a na desnom se povecava od 3 pa sve do 6.20v sto duze radi gramofon(20tak sekudndi)
Zen Mod Napisano Maj 2 #50 Napisano Maj 2 ako je to merenje obavljeno kako treba *crna pipalica na masu, crvena na izlaz zvucnika, onda nij edan ni drugi chip vise nisu OK dc napon na izlazu prakticno ne treba da bude veci od +/-100mV za svaki slucaj, valjalo bi promeniti tih par malih elko kondenzatora oko svakog chipa 4u7, 10u, 100u ako to ne pomogne i resi kako zujanje tako i dc offset, onda su oba chipa za zamenu
Bogdan08 Napisano Maj 2 #51 Napisano Maj 2 Da da crna na masu koja je zajednicka za oba kanala i ulaz za eksterni uredjaj i crvena na plus izlaza, on je odjednom poceo da zuji na levom kanalu tiho a na desnom krcanje i brujanje koje se povecava sto duze uredjaj radi, mislio sam u pocetku da je nesto premosceno i evo slike jednog lema ali cisto sumnjam, sto se chipova tice njih nema sanse naci tako da cu verovatno nabaviti neko eksterno pojacalo pa spojiti preko dzeka za direktan izvod( 5 pin din)
Bogdan08 Napisano Maj 2 #53 Napisano Maj 2 Nista onda od ovoga, ja sam tu plocu sa integralnim kolima izvadio posto se pocela jako grejati, da li sada gramofon mogu korisiti za presnimavanje ploca u line in port na kompjuteru. Da sa izvoda na korekcionom pojacalu(din prikljucak) spojim u line in, vec sam to pokusao i sviralo je samo se bojim da nesto ne ostetim
Zen Mod Napisano Maj 2 #54 Napisano Maj 2 naravno da mozes samo izoluj slobodne konektore/zice od izlaznog stepena i koristi ga
Bogdan08 Napisano Maj 2 #55 Napisano Maj 2 To unutra sto sam izvadio plocu su dzekovi plasticni i mislim da nece nista moci da se dodirne, onda cu ovako presnimavati i kad nabavim pojacalo slusati
Zen Mod Napisano Maj 2 #56 Napisano Maj 2 38 minutes ago, Bogdan08 said: dzekovi plasticni pogledaj slike, dovoljno golih kontakata ima na njima jes da su pali na drveno dno, ali djavo ne spava
Bogdan08 Napisano Maj 2 #57 Napisano Maj 2 1 hour ago, Zen Mod said: jes da su pali na drveno dno, ali djavo ne spava I to sto kazes sacu ja to izolovati ne kosta me nista pa ako nekad nadjem delove lako je skinuti, puno hvala na pomoci
Bogdan08 Napisano Maj 3 #59 Napisano Maj 3 Dobar dan svima, imam pitanje. Zalemio sam zice za konektor sa slike i pustio u kompjuter za presnimavanje preko line in, sve lepo svira samo da li bi moglo nesto da osteti, nisam vise siguran pa bolje da pitam(ploca izlaznog pojacala je skinuta sav zvuk ide preko korekcionog pretpojacala i sa pretpojacala)
Zen Mod Napisano Maj 3 #60 Napisano Maj 3 signal za komp uzimas sa petopolca nazad sve drugacije je pogresno
Bogdan08 Napisano Maj 3 #61 Napisano Maj 3 Probao sa petopolca i ima jako zujanje kao za gitaru pojacalo, ne cuje se na glasnijem delu pesme al na tisem se cuje, ne znam jel to kupi signal od trafoa koji je pored ili od motora ili mozda od samog kompa
Bogdan08 Napisano Maj 3 #62 Napisano Maj 3 Voice 002.m4a evo snimka cuje se zujanje pre nego sto pocne pesma
Zen Mod Napisano Maj 3 #63 Napisano Maj 3 13 minutes ago, Bogdan08 said: Probao sa petopolca i ima ako si dobro napravio kabel, ne sme da zuji tu ti je linijski nivo signala posle ide na pot i preamp i boju tona i sta ja znam
Bogdan08 Napisano Maj 3 #64 Napisano Maj 3 Nije do kabla, isto sam spojio na malom iskrinom gramofonu i evo upravo snima i svira preko kompa bez ikakvog zujanja
Bogdan08 Napisano Maj 3 #65 Napisano Maj 3 Popravih turandota, najgluplji problem-kratak spoj izmedju chipa i hladnjaka. Izmedju je bio vazelin koji se od grejanja i godina istrosio, ja namazem malo novog sve spojim zasarafim i svira, problem sa nejednakosti kanala je verovatno od potencionetra za ravnotezu jer dolazi od predpojacala. Zujanje je bilo od kompa jer je 1m razmak izmedju njih, kad se odalji zujanje je jedva primetno. Zen Mod hvala ti od srca na pomoci ako mi nekad nesto zapne pisacu na forumu LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Zen Mod Napisano Maj 3 #66 Napisano Maj 3 ide termalna pasta, od vazelina slaba vajda metalna ploca - ledja STK, ne treba nikakva izolacija, samop termal pasta pominjes kratak spoj ....... to moze da se desi samo ako neki pin STK dodje u kontakt sa necim sto ne sme, dok = ponavljam = ledja chipa jesu izolovana od kola i ne ide nikakav izolator kako sad stoji situacija sa DC offset na izlazu?
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah