Jump to content

Electrocompaniet AW-75


LightMatic

Preporučeni Komentari

Dobar dan drago društvo, već ste navikli da se ja javljam samo kad mi nešto treba, pa ni sad nije iznimka, opraštajte ako možete. Naime, riječ je o slijedećem. Rastavio sam pojačalo da bih ga "otprašio" i primjetio sam da se ne slaže stvarno stanje i šema, odnosno vrijednost kondenzatora (oba kanala) na PCB-s (220pF) i šemi (47pF) nije ista, u dijelu povratne veze (feedback-a). Otpornici od 8,2K su identični i na šemi i na PCB-s. Ima li ova nedoslijednost veliku ulogu i šta je ispravno, 220pF ili 47pF?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i utrošenom vremenu ....:cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jedno je isprojektovana shema, a drugo je stvarnost. Verovatno su primetili kod prototipa, oscilovanja na visim frekvencijama, pa su povecali vrednost, dok nisu bili zadovoljni. Treba ostaviti kako je. Zasto proizvodjaci ne ispravljaju sheme, to je posebno pitanje. Mozda, da ih neko ne bi kopirao?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I sam sam pomišljao na sve što ste naveli ali nekako mi je lakše kad iskusni ljudi potvrde :cheers:, zato neću ništa ni dirati. Kao što već rekoh, radi i amp i preamp perfektno, na'raniti ću svinje i ne dirati ništa. Još jednom se zahvaljujem na savjetima i utrošenom vremenu.... nadam se da će i od mene nekad biti koristi.....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...