Jump to content

Digital out


sir Oliver

Preporučeni Komentari

Prvi CD player koji sam ikada video, a i čuo u svom sistemu se našao u mom vlasništvu. Postavljena slika

I to onaj isti primerak.

Nakon kozmetike sledilo je otvaranje ( a zar ste mislili da može bez toga) i zadivljenost izradom. Stvarno impresivno u svakom pogledu. Moćno, solidno, ozbiljno uradjena mašina.

Prvo što mu sleduje je mali facelifting i osvežavanje konrova. A sledeće je izvlačenje digitalnog izlaza. Da li neko zna kako iz mašine sa dva TDA1540 DAC a da izvučem signal koji bi išao na neki eksterni DAC?

Svaka pomoć dobrodošla. Service manual sa zahvalnošću bih primio na mail.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 7
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Ovo kaze fikus:

Marantz CD73 - contains actually the whole mechanism in it. It is not a mere tray which takes the disc, but the whole ton of metal mechanism of Philips CDM Zero comes out of the player. Very impressive. It looks good, feels good and plays good. God if I could have a SPDIF transport like that !!! But no - the Revox does not have SP/DIF yet. This format was not invented because noone needed external DACS back then before 1985. The Philips TDA 1540 was the DAC chip to have and nobody proposed to build external boxes. I am sure it is possible to extract raw data from the SAA7000 chip and with a little help from additional SAA7220 we could produce SP/DIF but I havent tried it.

http://www.lampizator.eu/lampizator/REFERENCES/Revox%20B225/RevoxB225.html

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Upravo tako. Mislio sam da sa nekog pokojnog Philips CDa uzmem SAA7020 chip dovedem signale sa SAA7000 i pustim 7020 da izgenerise SPDIF. Problem je sto TDA1540 ne koriste ni I2S signal. Meni bas i nije neophodan SPDIF, dovoljan je i I2S ali u tim prvim CD playerima on nije postajao.Elem, ima neko shemu il' u se i u svoje kljuse?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nego postoji pozadi par chcheva za remote controler. Postoji i remote controler za njega.http://cgi.ebay.de/Marantz-Remote-Control-Receiver-RC-430-z-B-fuer-CD-73_W0QQitemZ160396599162QQcmdZViewItemQQptZOriginalfernbedienungen?hash=item255861df7aIma li neku ideju za samogradnju toga? Philips ( marants ) remote controler ili univerzalac i IR receiver sa nekom dekodirajucom elektronikom pa u kutice i chinch na kabl da te dekodirane komande prosledi CDu?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...