Jump to content

Kako instalirati drajvere na racunar koji nema diskove za to?


Rumencanin

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 16
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

fizickim pregledom ploce ustanoviti koji je model i proizvodjac u pitanju , zapisati ;na netu naci sajt proizvodjaca , putem njihovog internog search-a je lako naci sav software za konkretan model .jednostavno se pokazalo najbolja i najsigurnija opcija .od Nemanje mozes da dobijes jos malih alat programa za detekciju nepoznatog hardware ( grafike ,ostala PCI itd boranija) .SiSoft Sandra , Unknown Hardware i sl.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ako neko zna bio bih zahvalan da me uputi :hyper:

Sacekao sam malkice....Moj prijatelj jtdoom (Jaak) sa raznih PC foruma ima sajt koji se zove DRIVERPACKS.... :blush:http://driverpacks.net/Integrises sve moguce drivere na svetu u instalacioni DVD XP-a, WIN7 (and soon Windows 7) i dobijes to sto si trazioza sve moguce racunare.... ;)Sam instalacioni disk odmah ima IDE, RAID, SATA, SAS i SCSI drajvere - tako da se disk startuje na svemu...ovde je malo uputstvo:http://users.telenet.be/jtdoom/basetute/Eng_tut6b.htm
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Linux rešava sve probleme oko drajvera... Ako ćemo pravo... :hyper:Ja sam tako prošao sa Acer laptopom. Kupio nov laptop, dobio drajvere za Vista OS. Instaliram XP jer se Vistom gušio, i hoće da ide na internet jer na CD-u ne nađe drajvere za matičnu, mrežnu, wifi, zvučnu... hoće na internet ali ne ume jer ne vidi mrežnu i wifi... Ja lepo format i Ubuntu i odmah sve proradilo, još i internet, čak i pre nego što sam počeo da instaliram bilo šta... :blush:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Isto i sa WIN 7. Sve radi ododma'. Jos pola radi bez aplikacije samo sa Windowsom.

Razlika je da Win7 zahteva adekvatnu mašinu. 64bit win7 ne može da se instalira na bilo koju mašinu (jednostavno odbije kod pokušaja instalacije ako ne zatekne adekvatnu arhitekturu). Ubuntu 64bita može da se instalira i na 32bita mašinu. I sve radi.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa radi, ja probo... Win7 je izričit po tom pitanju, ako 64bita verzija zatekne 32 bitnu arhitekturu, odbija da se instalira. Ubuntu ne odbija. Pretpostavljam da je razlika u tome što win mora tako jer sadrži "samo" podršku za 64bitno okruženje a Ubuntu 64bitna verzija sadrži i 32 i 64 drajvere, whatever i u zavisnosti od hardvera, instalira adekvatne fajlove. Da pojasnim, probao sam isti (64) Ubuntu na nekoliko mašina, a na nekima je win7 odbio da pokrene instalaciju sa obrazloženjem da ne postoji adekvatno hardversko okruženje. Pošto je u pitanju laptop sa svim elementima hardvera, jedino to može da bude razumno i zdravoj pameti blisko objašnjenje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mislim da je u toj prici kljucna stvar Linux-ov monolitni kernel (ceo OS je u jednom fajlu od oko 1,5MB - sve ostalo su spoljni programi). Windows je jos uvek samo malo sareniji DOS (OS nikad ne zna sigurno ko mu raspolaze resursima - kooperativni memorijski model jos uvek je prisutan, a proizvodjacima igica je dozvoljeno da zaobidju OS i angazuju hardware direktno - otud visoke game-erske performanse i BSoD)....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 months later...

Samo treba napomenuti da kad skidate tako neke drajvere sa nepoznatih sajtova (nisu oficijelni) u najvecem broju slucajeva su hakerisani drajveri puni virusa. Takodje i gotovo svi programi koji nude skeniranje , abdejtovanje , i automatsko skidanje drajvera i novih verzija drajvera SADRZE VIRUSE i spijunske programe. Dakle sve sta radite sa drajverima radite preko oficijelnih sajtova a nikako preko bilo kojih drugih. A sto je najgore antivirusi ne mogu da provale te programe da imaju virus jer se virus razvije tek u procesu instalacijije, mada mozda ima neka druga caka, itd.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...