Jump to content

Hiraga i preamp na prodaju


Glogov_Kolac

Preporučeni Komentari

Sticajem okolnosti (zbog preseljenja) prinudjen sam da otudjim sledece: power amp Hiraga snage 20-ak vati. Trafo 600VA, 410000 uF u napajanju + polipropileni. Tranzistori upareni, direktno montirani na plocicu. Hiragu je radio Edvard Suster iz Kostolca , a ja sam samo stavio jaci torusni trafo i vise kondova i prednju masku. Detali u rubrici "Galerija".Preamp je baziran na PoorManSerbian Lightspeed atenuatoru i baferu i ima ugadjen DAC i daljinac, LDR-ovi odlicno upareni kao i fetovi bafera, provereno na osciloskopu. DAC je uradjen sa Burr Brown PCM 1794. Detalji takodje u rubrici "Galerija".Cena 350e za Hiragu i 320e za preamp, u kompletu 600e.Od zamena me interesuje noviji PC, Ampino ili Advanced Acoustic MAP101!

post-147-126398913007_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 31
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

  • 2 nedelje kasnije...
  • 2 nedelje kasnije...
  • 2 nedelje kasnije...
  • 1 month later...

Dzabe ali ne ide. Nema narod para a i to malo sto ima pre da za novog NAD-a 300 evra nego za nesto sto stvarno vredi. Da ne pominjemo da je DIY totalno ocrnjen od strane muzikanata sa onog drugog foruma i tu smo gde smo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sto se Hirage tice, zar nisi imao dve ponude (200 i 210) na KP? Ili su se junaci uplasili?DAC je stvarno ispod cene delova. Kontaktirao sam FARCOM i to kosta duplo vise.Mozda bi bilo interesatno da kazes par reci o njemu (na sta od komercijalnih proizvoda podseca po konstrukciji) i koliko je jos potrebno uloziti da sve proradi (kutija, kakvo napajanje, ...).Sto se DIY-a tice, ako na nasem trzistu pocnu masovnije da se pojavljuju uradci kao sto je F5 koji je bio kod mene, mislim da ce se promeniti i stav ljudi koji pljuju DIY. Nema tu sta da se postidi fabrickog :clap:.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U manje od godinu dana, kroz ruke mi je proslo 5 komada F5 u izvedbama razlicitih drugara DIY-era sa ovog foruma i ni jedan nije bio losije napravljen od fabrickog (ako se izuzme estetski izgled kutije nekih od njih). Cak, svi su imali mocnije napajanje (snazniji trafo i bogatiju filtraciju). Jeste, bila je po neka, sitna, konstrukciona greska, ali nista sto ne moze brzo i lako da se dotera u red. Ono sto je u industrijskoj proizvodnji lako (estetski privlacna kutija i "fabricka urednost u izradi") je izgleda mnogima glavna odrednica prilikom kupovine sto pokazuje da zapravo, najveci broj srpskih "ljubitelja dobrog zvuka" najcesce kupuje vizuelni fetish i ukras za dnevnu sobu a ne uredjaj za reprodukciju muzike...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nemoj tako Sipi.A sinergija NAD-a i Monitor Audio-a ? :clap:

Jeste, al' samo uz odredjene, specijalne kablove - dug je put do "kabla mudrosti"... :clap:

cek da se setim - sa kojim ono kutijama se slaze Marantz ? :clap:

nema veze, samo nek je kabl pravi :clap:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da nije toliko problema oko trgovine izmedju dvije zemlje i mogučih transportnih problema iz Niša taj komplet bi već našao topao dom na zapadu Slavonije... (malo bi ga Hiraga i sam ugrijao!)Hiraga sa preampom (plus daljinski!)za 380 € (bez DAC modula po zadnjem vapaju) je poklon, a ne prodaja!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@ZeroMislim da postoji autobuska linija Nis - Ljubljana. Ne znam da li ide preko Zagreba. To je nacin da se uz malu napojnicu soferu posalje Hiraga.

Bez preampa mi više nije toliko zanimljiv, a autobusna linija sa mojom lovom u jednom smjeru i uređajima u drugom smjeru ne ulijeva povjerenje. Ako ikada i dođe do slične transakcije bit će to ako mogu doći autom po robu za barem 3-4 sata vožnje i vidim ga i poslušam "live".
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...