blaidd Napisano Decembar 24, 2020 #1 Napisano Decembar 24, 2020 pozdrav! potrebna mi je pomoc/potvrda spajanja zvucnika tj. drajvera (?). nikad nisam previse prckao po njima ali je li ova oznaka plus u krugu (pored smedje zice) oznaka plusa tj. pozitivnog kontakta? slicno/isto i za bilo koju drugu oznaku (tacka, boja...)? nabavio ove iskra razglasne zvucnike pa ih zelim spojiti "direktno"...
zek Napisano Decembar 24, 2020 #2 Napisano Decembar 24, 2020 Trebalo bi biti tako, da proveriš uzmi bateriju od 1,5V i vrlo kratko spoji na kleme - ako se membrana pomeri napolje, plus je gde je i plus baterije, ako se uvuče onda je kontra.
NIXIE Napisano Decembar 24, 2020 #3 Napisano Decembar 24, 2020 Ako je plus u kružiću onda je to plus kontakt zvučnika. To su zvučnici za 100V? Ne vidim nalepnicu ali vidim da imaš trafo. U ovom slučaju (razglas) čak i nije bitno gde je povezan plus i minus. Radiće isto kako god povežeš, samo neka budu sve jedinice isto povezane.
чика-Брка Napisano Decembar 24, 2020 #4 Napisano Decembar 24, 2020 covek je rekao da bi ih spojio direktno. valjda bez trafoa. + je obelezen u kruzicu.
blaidd Napisano Decembar 24, 2020 Autor #5 Napisano Decembar 24, 2020 zek, puno hvala, tocno je, provjerio 😀 nixie, da, razglas 100 V, valjda skinuto sa zida (vidim tragove boje) neke skole, tvornice i sl. evo slike kontakta spajanja.. trafo ostaje unutra samo za uspomenu 😀 trebaju mi za sobno "testiranje" mojih lampasa (da, bez obzira na +/- spoj zvuce isto/slicno jer uglavnom ne spajam izlazni na masu. hvala i cika brki
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah