Jump to content

Linn ručice


Srecko

Preporučeni Komentari

Posedujem gramofonsku bazu Linn Sondek LP12.
 
5b871d5bd4affbd143539e38e044cdfe.jpg
 
Kupovina baze Linn Sondek LP12 je bila moj prvi korak ka gramofonu, koji sam nekada posedovao i mnogo voleo; u kombinaciji sa ručicom Linn Itok i zvučnicom Linn Asak.
Želja mi je znači da kompletiram gramofon izborom Linn ručice i Linn zvučnice.
Potpuno sam svestan činjenice da sam, za sličan novac koji ću uložiti, mogao da kupim bolji gramofon (npr. Kuzma) no u mom slučaju kvalitet gramofona kao izvora nije od izuzetnog značaja.
Mogu da se nađu i sada polovne (refurbished) i ručica Linn Itok LVII i zvučnica Linn Asak, no posle konsultacija sa [mention]Doktor [/mention] počeo sam da razmisljam i o drugoj ručici i drugoj zvučnici.
Dakle, iskristalisalo mi je se da zvucnica ipak treba da bude Linn Addict, no koju bih ručicu trebalo da kupim za sada nisam odlucio.
Da pojasnim, hteo sam upravo MM zvučnicu (nisam ja takvog nivoa da sam dorastao MC zvucnici a i “Naim Supernait 3” koga sam upravo kupio ima u sebi ugrađen MM phono) jer mi gramofon neće biti primarni izvor već DAC-Streamer (rasprodao sam davno ploče koje sam posedovao i sada ću polako ponovo nabavljati samo mali broj meni dragih albuma).
Naravno, poznata mi je ne baš sjajna reputacija Linn (zbog odnosa cena/kvalitet uglavnom) no verujem da su se mnogi od vas susretali i sa LP12 i sa ručicama Linn: Itok, Akito, Majik, Ekos.... i veoma bi mi pomogla vaša iskustva da minimizujem štetu [emoji16] kupovinom neke ne preskupe Linn ručice ako su razlike minimalne ili je sama ručica daleko ispod kvaliteta koji se može dobiti za sličan novac.
 
Linn Akito ručica
 
f0768b69216ecfbcbec0241ba0ea0d20.jpg
 
Linn Majik ručica
 
736ec1ad43e1891acc2f1469acf1cf6d.jpg
 
 
Linn Ekos ručica
 
a3be243abac194860ca610ca767e6696.jpg
 
Pamtim da je moj Linn Sondek LP12 bio jako osetljiv na “potrese” pa sam mislio i da ga unapredim malo[emoji16] dodajući mu Linn Baseboard tipa Trampolin npr.
a2fdf92650abe7549c57eec19d90d2bd.jpg
 
(kada ga pronađem i kupim[emoji16]).
 
Šta mislite o ovim mojim dilemama?
Zahvaljujem na savetima unapred.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ne postoji nešto što se naziva "doraslost" MC zvučnicama

od mene radikalno rešenje: prodati LP12 bazu i tako minimizovati buduće izdatke tuninga lošeg gramofona, uzetog zbogradi ulaska u kosher UK pričicu; dodati te izdatke iznosu koji se dobio za bazu i kupiti kršten gramofon

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da budem iskren ne sećam se kakva je situacija bila sa gramofonima pre 40 godina i nisam moj Linn Sondek LP12 tada poredio sa bog zna čime (Thorens TD126, TD160, Technics razni, Sony razni..... ) i nisam merodavan da izvodim zaključke o tim drugim gramofonima ali i sada pamtim koliko sam voleo taj moj Linn Sondek LP12.
Doduše imao sam i mnogo direktno rezanih ploča firme Shefield i to je sve u svemu sa mojim Tannoy Arden me činilo jako srećnim.
Naravno da je to što ste rekli najpametniji potez.
Ustvari za mene bi bilo najpametnije da prodam bazu i da ne kupujem nikakav gramofon jer znam da ga neću slušati (možda par puta godišnje) ali šta sam pa to ja do sada učinio pametno da bi ovo bilo iznenađenje[emoji3].
Vama je gramofon primarni izvor a meni tjuner (mrzi me i DAC da koristim) [emoji4].
Generalno gramofon je veomaaaaa kompleksna sprava i da bi odlično zvučao zahteva enorman trud za koji ja nisam spreman.
Da sam pre kupovine baze imao predstavu o početnim modelima Kuzme (izvinjavam se Stabi mi se ne sviđa jedini na izgled) ne bih kupio Bazu Linn Sondek LP12 već Kuzmu koliko god da mi je LP12 bitan emotivno, no nažalost jesam.
Kad pomislim da bi trebalo da je prodajem bazu LP12 (za sada nista osim tjunera Revox B261 nisam prodao, žena hoće da me linčuje[emoji3]) izvesno je da ću kupiti Linn ručicu I to će svirati kako će svirati.
Mnogi, daleko bolji od mene, žive sa tim zvukom; nadam da cu moci i ja (nekada sam mogao-uživao).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...