Jump to content

Penzioner

Član
  • Broj sadržaja

    35
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    1

Postovi objavljeno od Penzioner

  1. SONY RDR-HX510
    Ovo nije trenutno prioritet, vise me zanimalo moze li se to popraviti pa ce to biti slijedeci kao "projekat". Inace sam zaljubljen u te stare uredjaje sa fluorescentnim display-em. Da mi je nakako nabaviti power meter za pojacalo u diy vareijanti, ali da izgleda ili lici na one sa vintage technics pojacala

  2. Jos sam tu, ovaj sa kleinezeigen je stigao, izuzetno dobro ocuvan, skoro bez ikakve ogrebotine. U medjuvremenu se svasta dogodilo, obili nam stan u Sarajevu prije nekoliko dana pa dok smo to (na daljinski) rijesili, onda posao i njega previse u zadnjih desetak dana...uglavnom tek poslijepodne slijedi utovar svega i svacega (najvise za djecu)  onda postavljam detaljne slike i "zabava" moze poceti.
    image.thumb.jpeg.af29744c4c673dd94dc4d24521f079b9.jpeg

    Ovo je doslo sa kupljenim, nikad cuo ni vidio ovu marku, poslije googlanja malo jasnije.

    Molim da mi oprostite na off-u i da ovde postavim pitanje, moze li se popraviti ili osvjeziti, ne znam kako to nazvati pravim imenom, display na cd-u? Oznake i brojevi se jedva naziru i to tek kada pridjem na 10 cm. Nekad, negdje jako davno sam vidio da se kao pusti struja i to nesto unutra izgori laicki receno. Ako se dobro sjecam mislim da je bio vfd display.
    Jos jednom, operostite mi na ovako zbrkanom pisanju.

  3. Mogu, evo plesem po kuci :crying:
    :D
    Jedno pitanje, da li ima neko (slucajno) u okolici Hamburga?
    Ovo bi mi leglo kao budali samar i strahovito olaksalo posao

    WWW.KLEINANZEIGEN.DE

    Plattenspieler geht an und das Laufwerk läuft. Keine weiteren Tests auf Funktion. Abholung in...,Garrard ( 125SB ) Belt Drive Plattenspieler in Lüneburg - Lüneburg

    Tacno ono sto meni treba, jer nemam ni kuciste ni poklopac. Prodavac nece da salje postom nego iskljucivo preuzimanje:wild:
     

  4. Just now, чика-Брка said:

     

    treba ti i ulje i mast.

    ima na youtube sta i kako i gde.

    :cheers:

     

    maziva ima mali milion vrsta, ako moze mala pomoc koja marka, vrsta ili koja oznaka? Pretpostvaljam da se prvo cisti sve sa izo propanolom? Blizi se godisnji, a ja bi da nabavim sve potrebno u roku.

  5. Proleti mjesec kao dlan od dlan, AT-VM95E nabavljena, remen nabavljen. odustajanje od komplet novog ozicenja....
    Koja maziva nabaviti? Ne ide isto na sva mjesta ili ipak ide?

  6. WWW.HIFI-PHONO-HOUSE.COM

      The new AT-VM95E Audio-Technica cartridge replaces the old-fashioned AT95E and uses the development of the AT-95EX introduced in 2015.…
    WWW.HIFI-PHONO-HOUSE.COM

      van den Hul MSS-7 Tonearm inside Cable is a 36 gauge, 7 strand extremely flexible interconnect wire.      …
    WWW.HIFI-PHONO-HOUSE.COM

      4 silvered phono cables for cartridges Length: 40 mm
    WWW.EBAY.DE

    Entdecken Sie Belt fits Garrard SP25 V SP26 VI 86SB 125SB GT25 GT35 GT250P 100SB Turntable in der großen Auswahl bei eBay. Kostenlose Lieferung für viele Artikel!

    Da ja ovo nabavim dok cekam sabah sa sejtanom? Treba li jos nesto?

    SP25 mkV ima belt i jako je slican 125 SB

    https://www.youtube.com/watch?v=WdCVXsVXUvU

     

  7. Ne znam da li je off, ovaj gramofon sam dobio od ove Gospodje sa velikim G, imao sam tu cast da slazem i cistim ove knjige u njenom stanu.
     

    a njen pokojni suprug je ovo

    WWW.072INFO.COM

    Kako su tokom cijelog dana aktuelne vijesti vezane za tragediju koja se zadesila na snimanju filma "Rust", u žižu javnosti došle su i druge nesreće koje

     

  8. Procitao i oplakao od ssmijeha, tacno sam sebe zamislio hahahahaha

    WWW.ADVANCE-PARIS.DE

    Die Basis stellt der hochwertige Aufbau des Netzwerk-Verstärkers sowie die Integration exklusiver Bauteile. Highlights sind hier klar die verbauten D/A-Wandler, die speziell für eine hochwertige Audiowiedergabe konzipiert und optimiert sind.

    ovoo cudo sam razmiusljao da kupim umjesto magnata, ali moja ljubljena zenica je kratko rekla-ne svidja mi se i tu je bio kraj razgovora. Pokazao joj Magnat i tu su joj oci zaiskrile i rekla je e ovo mi se svidja, ima lampu, ovo moze. Komotno napisati novi dio...Muke po lampi

  9. On 6/2/2023 at 12:13 AM, gluv_i_udaren said:

    Problem kod kompjutera i digitalije je što je prelako pustiti muziku, još ako je klik na daljinskom ili telefonu, nema tu od pažnje i draži ništa. 
    Kad se “normalno” pušta muzika, to ide ‘vako:

    1. (Prethodno) detaljno opranu raznim hemijama i postupcima ploču vadim iz omota i pazim da je ne dirnem rukom sem po rubu

    2. Uviđam da nisam skinuo poklopac sa gramofona, a držim ploču sa obe ruke. Balansiram da ne dirnem rilne, dok levom rukom skidam poklopac.

    3. Poklopac skinut i vidim zrno prašine na tanjiru - a ne, ne ide ploča na to. Dunem da odleti prašina i skontam da sad ima malo pljuvačke na tanjiru. Aj po magičnu i briši.

    4. Stavljam ploču, A strana gore, tesna rupa ali ide nekako. Vidim otisak, a zakleo bih se da je nisam dirn’o

    5. Stavljam onaj kurdilj od gore na osovinu i pritežem. Hebe me onaj otisak u mozak, ali ne diram.

    6. Vidim đubre na igli. Četkica, tečnost, blue tack, dejstvujem svim raspoloživim sredstvima.

    7. Palim gramofon (dobro, uključujem), čekam da navrti

    8. Spuštam iglu na ploču i magija kreće

    9. Uživam u muzici vrlo pažljivo i trudim se da “upijem” što više od jednom, jer - troši se igla koja košta k’o stariji auto i troši se ploča. Ploča isto može da košta k’o stari auto, ali obično ne.

    10. Hebe me onaj otisak, sve zamišljam kako se umuljava mast u dubine rilne dok uživam u magiji analognog zvuka.

    11. Vidim zrno prašine na ploči, dunem, tako dok svira… Jaooo, kapljica pljuvačke na ploči!

    12. Žena viče da se smirim zbog pritiska

    13. Kreće druga pesma…

    14. Razmišljam kako ovi konformisti sa DACovima treba malo da se opuste i da uživaju u muzici dok posebnom lint free krpicom gađam da skinem onu kapljicu sa ploče. Dok se vrti, normalno.

    15. Slučajno zakačim ručku, prolomi se jedno “krrrrrrrrrrr” po sobi, muzika nastavlja, ja psujem, žena vadi aparat. Ne da me slika, nego da me meri oko ruke.

    16. Ide treća pesma, mene nervira aparat, razmišljam kako bi bilo sranje da sam je srkšio (iglu, ne ženu zaboga), uživam u muzici. Aparat pokazuje 170/100, 120 otkucaja.

    17. Ide četvrta pesma, uskoro kraj strane, pritisak pada, puls pada, uživam i razmišljam kako je ovo dobro - samo od analognog sistema može da vam se smiri puls i pritisak

    18. Kraj strane, ja miran k’o buba, skačem da dignem ručku da igla ne preskoči slučajno na nalepnicu, usput udaram malim prstom o nogu od stola. Psujem. Žena viče da se smirim, ja se još više nerviram. Mali prst se izvrn’o na stranu i boli k’o sam đavo, ja skupljam snagu da podignem ručku…

    Kad malo bolje razmislim, digitalija je za pi*ke. Konformističke. Ne može se ovako uživati bez gramofona. Jednostavno nije moguće :)

    Nema dalje, sve je receno, to je  to :bravo:

  10. Napisao svasta nesto i nisam stisnuo submit hahahahaha
     

    12 hours ago, NIXIE said:

    Verovatno je bolji izbor Topping E30II. 

    Ne izgleda lose, cijena je oko 150 ojra, sasvim prihvatljivo. Imam i jedan ASUS i3 koji ne koristim, svakako je SSD u njemu, svjeza instalacija, uklanjanje viska i trebalo bi da to fino radi.
    E sad najveci problem za sve ovo, zenin entuzijazam je vezan uz gram i lampu. Lampu sam rijesio:happy64:, ako gram ne sredim do kraja godisnjeg, po povratku, selim na balkon sa svim uredjajima, obecala mi je :girl_devil:

  11. 12 hours ago, NIXIE said:

    Verovatno je bolji izbor Topping E30II. 

    Sada sam pogledao, oko 150 ojra, sasvim prihvatljivo. Imam i jedan i3 asus koji ne koristim, moglo bi to nije da ne bi moglo. SSD, svjeza instalacija, uklanjanje svega sto smeta, to sam citao negdje ovdje kako se radi.
    Zenu drzi entuzijazam zbog vrtilice, ako to ne rijesim selim na balkon zajedno sa ostatkom uredjaja :girl_devil:

  12. 10 hours ago, black coffe said:

    inače mu njegov Magnat ima ugrađen dac (čim ima digitalni ulaz) a gospodin veli da je grem prioritet (ovaj  topping je sam radi usb ulaza ) a kolko vidim ima i grem ulaz - valjda ima i phono preamp ? , ne vidim čemu se "valjaš" od smijeha ;) 

    Navodno je ovo unutra.... Den modernen Kontrapunkt setzt eine Digitalplatine mit D/A-Wandler von Burr-Brown (PCM5102)
    Vrtilica je glavni uzrok svega, magnat, tannoy je samo posljedica

  13. 8 hours ago, black coffe said:

    pa , tv box putem hdmi spojiš na pojačalo ? (riješio si ženu) ;) , uzmeš neki externi dac (recimo topping d 10 za siću a dobro svira) zbog radi usb ulaza i spojiš ga na PC ili Lap top usb ulazom izlaz iz daca , analogni spojiš na aux pojačala i imaš preko laptopa , PC-a sve što je na "mreži" . Znači žena gleda filmove preko hdmi , a ti preko aux-a ono što je na "kompu " :) 

    HDMI sa tv box-a je spojen na tv, a optikom na technics. Sta god se zbiva na boxu ide na tv, svirka otpada u toj varijanti. 
    nego.....ispred ociju mi bilo to sto mi treba
    pod 1. zaboravio sam da imam BT kutijicu na kojoj imam ulaz za usb, mana je sto lista ide redom, ne ocitava folder po folder.
    Pod 2. 

     

  14. Hvala, nije problem otvoriti temu nego ne znam koji je naziv uredjaja. Zelim usb port za usb stick sa jedne strane, a sa druge analogni izlaz ili digitalni, zelim da cita standardne formate i da tu kutijicu spojim sa pojacalom. Lomio sam se izmedju Advance Paris streamer samo zbog tog usb porta.Nekako ne volim all in one uredjaje. Ne treba mi nista egzoticno, trenutno to radim preko tv box-a i dolazim u sukob sa ljepsom polovinom, ona ne moze gledati tv, a filmofil je.
    Moze i kineska roba sa aliexpress, to stize vrlo brzo i vrlo jeftino do mene.

  15. Pogon je remenski, na ovaj podatak SP25 sam naisao negdje u bespucima neta kao da je osnova ista kod oba, pretpostavljam da se to prvenstveno odnosi na lezaj, motor, mozda i na rucku. Jednostavno nema podataka ma koliko se trudio da nadjem. 
    Koja bi zvucnica odgovarala umjesto ove stare koja je na njemu? U medjuvremenu da nju nabavim zajedno sa iglom.
    Posto sam u EU nije mi problem nabaviti bilo sta, jedino ogranicenje je novac

×
×
  • Kreiraj novo...