Jump to content

kpol

Član
  • Broj sadržaja

    27
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    1

Postovi objavljeno od kpol

  1. Najveci problem sa svim vintage playrer- ima je laser .Nikada se ne zna kada ce sa crkne. Zato se i pitam da li je bolje uzeti neki blue ray sa coax.izlazom i korirsti njega kao transport.

  2. Pozdrav svima.

    Imate neku preporuku za neki kvalitetan i jeftin cd transport.Vazno ja da ima coaxial izlaz a pozeljno bi bilo da ima i AES/EBU.

    Bice povezan sa Aqua La Voce V2 Dac.

    Hvala.

  3. Dobar dan.Na kraju je "pobedio: Korato Ikarus.Od prijatelja sam nabavio i 4x6550 G.E nos,2x12bh7 national,2xecc81 Raytheon i slusao sam sa  Rockport ( 87 db/4Ohm).Zvuk je bio fantastican.

    Hvala svima za preporuke i pomoc.

  4. ti su radili i rade delom jos i sad sa 86dB(ili cak mozda 83dB prema nekim podacvima) i 88dB kutijama....dobro onaj "manji" je dobio prijatnijeg partnera u zadnje vreme u vidu nekih 92-95dB..ti EW su jako nezgodni,tu je bilo nekih pokusaja sa dupliranim 845,211 u vidu monoblokova i neke opcije sa KT88 u stereo varijanti sa 60-70W,al sve je to bilo nichevo..dosta se tu piskaralo pre par godina ovde o tim zvucnicima,i hodanja u vidu bosi po trnju,na kraju su pricu zatvorili sa jednim MAC7000..

     

    EW su veoma dobri zvucnici.Napravljeni su bez skretnice.Visokotonac je Dynaudio Esotar i wooferi Morel (izraelsaka firma).Moji prijatelje (predhodni vlasnik) ih imao sa Naim Nav 202 -Naim Nap 200 i Flat cap xs.Veoma dobar zvuk.Dao mi ih zato sto je kupio Ovator zvucnike.(all Naim system)

    Ja sam ih na pocetku upario sa Ayon ali nedostajalo dinamika. Sa Lindemann ( Dual mono 2x160/8Ω ili 240/4Ω) stvari su mnogo bolje.

    Lindemann ima samo jedan problem.Input impedence je relativno mala (1200 Ω) tako da uparivanje sa pre pojacalom je prilicno teska.Treba naci pre sa output impedence 50-100 Ω.

    Slusao sam sa Lindemann pre (outp.Imp. 20 Ω) i zvuk je fenomenalan.Samo treba ga upariti sa takvim predpojacalom ( primare je oko 100Ω)

    Lampasa trazim za slusanje jazz-a.

  5. uzmi lepo kontaktiraj coveka:

     

    http://www.diyaudio.rs/topic/6759-šta-sam-napraviopre-20-godina/

     

    Te EW kutije su dosta zahebane za pokretanje,ljudi krv propisali ovde dok to nije prosviralo sa nekim mocnim Krell izlazima,ili su ih prodali,posto nisu imali zivaca da se zezaju sa njima vise,pa vidi sta moze da se uradi nesto u stilu sa tog linka,ili neka downgrade verzija ovoga..ovaj donji nije 100W al je mejdizin SRB...

     

    Koliko znam iz iskustva nema veze koliko watti je pojacalo nego struja koja proizvodi.

    Imao sam priliku da imam Proac D28 sa Karanom i Pass int-30.Pass je bio mnogo puniji.Isto tako sa Marten Duke .Ayon spark Delta (SET 2x35) je bio dosta bolji nego recimo YBA 300 

  6. Za cenu bismo morali da pitamo lično konstruktora, Dragog.  Hajde, ja ću ga pitati posle podne, pa da vidimo šta će kazati.  Inače, on to pravi kao čist hand-made, pretpostavljam samo po narudžbini, tako da detalji oko trafoa itd. mogu da se dogovaraju.

    OK Hvala

  7. Inace trazim za prijatelja neke lampe

    4 X 6550 ili KT88

    4 X 12AU7 - ECC82

    1 X 12AX7 - ECC83.

    Da li neko zna gde mogu da nabavim NOS ili neke novije po normalnoj ceni.

  8. Dobro došao na forum!

     

    Pročitao sam juče ovu temu i želeo bih da se nadovežem svojim predlogom za razmišljanje-pregovaranje.

     

    Naime, radi se o mono blokovima DESIRE, koje pravi Dragi Milosavljević iz Beograda.  Koliko mene služi pamćenje ovo su najjači lampaši koje je sam video i slušao u Srbiji, a da je srpski proizvod.  Izlazna cev je KT90, spojena u triodu, a radi u A klasi (znači, nema prebacivanja A-AB klasa i tome slično, a trioda je omiljena Milosavljevićeva šema).  Mislim da tri ili više pari KT do sada niko nije pravio u Srbiji, jer Koratovi mono blokovi imaju dva para istih lampi, takođe i Mocart Ivana Jeličića ...

     

    Slušao sam ove mono blokove sa velikim Usher zvučnicima i to je izvanredno punilo sobu brutalnom snagom u kombinaciji sa puno muzikalnosti, detalja i finim timbrom instrumenata.  Usudio bih se da tvrdim da ovo pojačalo može da se poredi sa najboljim PP lampašima koje možemo pronaći na tržištu.

     

    Pokušaću da u nastavku stavim par lepih sličica koje ilustruju ozbiljan i studiozan rad G. Milosavljevića, a stojim vam na raspolaganju za dalja obaveštenja.

    Interesantno.Koliko je sve to kostalo?

  9. Ne trazim SET.moze i PP.SET je jako dobro ali ograniceno.Nikako ne svira rok a slabo i na klasicnu.Jazz,vokali fenomenalno.

    Ayona vise nemam.Prodao sam ga.Ayon Triton je druga prica.PP 100W/ch energija itd ali dosta skupo.

  10.    - O parama bih preko privatnih poruka

     

      - Ne moze da se cuje nigde jer su ti uredjaji u delovima , ali mi treba oko 30 dana da sastavim par bilo kojih blokova ,  slusna proba ce biti moguca kod mene i to bez ikakvih obaveza kupovine .

    OK razmislicu pa cu ti odgovoriti

  11.        Kpol

     

      Ako te interesuje mogu da ti profesionalno  sastavim sledece   :

     

    1) Dva 100W  A klase monobloka ,  Push - Pull - Ultra Linear  , 6 x EL34 Philips NOS / NIB  - lampe po bloku , B+ 450VDC ,Mrezni trafoi Iskra 1KW ,  izlazni trafoi dupla C jezgra .

     

    2) Dva 70W A klase monobloka ,  Push - Pull - Ultra Linear , 4 x EL34 Siemens ili Telefunken  lampe po bloku , B+ 450VDC , Mrezni 

    Trafoi Iskra 0.7KW , izlazni trafoi dupla C jezgra .

     

    3 ) Dva 50W A klase monobloka , Push - Pull - Trioda , 2 x 6C33C-B  po bloku , Mrezni Trafoi Matsushita 0,3KW ,  izlazni trafoi Dupla C jezgra .

    Kao prvo koliko bi kostala svaka varianta i drugo da li moze negde da se cuje?

  12. Ja bih mogao da ti predložim da dodješ do mene u NBGD, da čuješ kako zvuči moje pojačalo pa ako ti se dopadne - pozovemo autora pa se vi dogovarate za dalje. (EL34 u triodnom spoju, 2x17W, u pretpojačavačkom stepenu 6N3P i 6N6Px2

    p)

    Sistem nije savršen po meri zahtevnih audiofila (CD ONKYO, zvučnici Visaton V20, kablovi obični, 150 dinara po metru) ali je i te kako slušljiv i dopadljiv. 

     

    Poneseš svoj audio materijal, CD, vinile ...

     

    Hvala na pozivu.Koliko odprilike ti je kostalo ? Mada i on ima malo watti (17/ch). 

×
×
  • Kreiraj novo...