Jump to content

marko95

Član
  • Broj sadržaja

    11
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Beograd
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

1108 posetilaca

marko95's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. Pa da, vidim i ja da je velika to cifra na kraju. Gledam da idem na rucno pravljenje jer ce mi oko toga cale pomagati pa onda mozda i uleti sa nekim kesom tu (mada na to ne racunam). Ovako da nadjem neke kutije do 45e (koliko mogu na gomili da sakupim a da ne potrosim) polovne a da su kvalitetne mi je bas veliki problem jer sam skroz totalni duduk po pitanju audio tehnike. Kad otvorim kupujemprodajem i unesem raspon cena 40-50e izadje mi 14 strana raznih zvucnika i tu mi je problem da izaberem kvalitetne. Zato sam i pitao da mi neko preporuci proizvodjace koje trebam da gledam jer ovako mi je sve isto kada gledam posto nemam iskustva sa tim. Nadam se da me razumes.
  2. Nista, bacam se na posao. Odlucio sam se za zvučnike koje mi je zorkov predložio (iako mi nisu bili u planu toliki zvučnici). Kada sve završim javljam utiske. Hvala svima na pomoći i trudu
  3. Problem je sto uvek nesto iskrsne i te pare sto bih ostavio na stranu se potrose. Zato gledam da se iskombinujem nekako. @Pchelac Hvala Posto polako vec dizem ruke od SAL-ovih drajvera gledam po oglasima neke polovne (za pocetak 2x niskotonac) do 4000din u vrh glave. Na koje proizvodjace da obratim paznju ? Izvinjavam se ako sam vas smorio pitanjima.
  4. Ok shvatio sam to oko izbora dimenzija kutija. Jel ima negde na internetu neko uputstvo kako se vrsi merenje drajvera i dobija idealna dimenzija kutija ? Uostalom koji alat je potreban i da li vredi sam da se bakcem sa tim ili da nadjem neko ko je to vec radio pa da mi on to odradi ? Sad sam skroz u dilemi @pre>30g platio porez... Razmisljao sam o tome da kupim vec gotove kutije ali problem je sto sam student a para niotkud pa mi jedino preostaje da kupim deo po deo i onda na kraju da sve sastavim (racunam za pocetak cu moci da uzmem drajvere a posle jedno mesec-dva skretnicu i materijal). Nadam se da me razumes.
  5. @Nesic Hmm... tražio sam sad ali nema nigde u prodaji tog Visatona I da, niko mi nije odgovorio. Jel mogu da uzmem kutiju npr. sa 33. strane a da drajvere iskombinujem ili mora baš kao što piše u nacrtu ? Razumeo sam da ako hoću zvuk koji je proizvođač zamislio da moram da radim striktno po nacrtu nego mene interesuje u čemu je razlika ako ja stavim iste zvučnike u kutiju drugih dimenzija (nekih mojih) i u onu po nacrtu ? Jel poboljšava ili pogoršava kvalitet zvuka ?
  6. @2a3 Pronasao sam i ima dobrih nacrta. Najvise mi se dopada primer sa 33 strane (on ima i manji razmak drivera). E sad, da li mogu da iskoristim tu kutiju za sledecu kombinaciju: SAL DTF 12 - visokotonac SAL SBX 1320 - niskotonac za pocetak hv208/hv228 skretnicu (kasnije imam u planu da menjam) Uostalom da li ima neki drugi nacrt koji sadrzi ove drajvere gore ? Da napomenem da sam totalni pocetnik (prelazim sa kineskih zvucnika od po 2-3w) pa nemam toliko razvijeno uho sa kvalitet tako da ne treba mi nista specijalno za sad. Kasnije (posle 1-2 god) ionako planiram da pravim nove kutije sa dosta kvalitetnijim delovima i naravno vecim budzetom tako da mi je ovo takoreci za ucenje.
  7. @vladac Aj kad budes video poruku odgovori. Koja skretnica je u pitanju ? I jedno banalno pitanje za sve. Jel se moram drzati onih dimenzija po SAL-ovom projektu. Prikacio sam fajl. Zanima me kutija sa 9 i 10 strane. Dakle da li dimenzije moraju striktno biti kao sto pise ili mogu da radim sa manjim izmenama ? nacrt_zv_kutija1.pdf
  8. @boban 85 Ja sam ipak za varijantu rucno pravljenja, tu je cale, on mi moze pomoci oko pravljenja kutija (kako kaze sam je u mladosti pravio zvucne kutije) i malo oko skretnica ako bih kojim slucajem pravio sam. Zeleo bih da to budu dvosistemski ali nisam siguran sta od drivera da stavim i naravno koju skretnicu. Na prvu loptu sam se odlucio za SAL jer koliko vidim jedino se on prodaje kod nas po radnjama + postoje vec gotove skretnice za njega (ne znam kakve su) no to nije problem da zamenim nekom drugom. Jel ima nesto u tom cenovnom rangu (mislim na drivere) a da je kvalitetnije od SAL-a ? @vladac Sta bi mi ti preporucio od SAL-ovih drivera ? Koja kombinacija se pokazala najbolja (od jeftinijih) ? Zaboravio sam da napomenem da mi trebaju manji zvucnici (koji mogu da stanu na radni sto, ne oni podni).
  9. @boban 85 Na sta konkretno mislis, da kupim polovne drivere ili cele zvucnike (vec napravljene) ? @zerowaf Evo bas sad gledam po oglasim, nema takvih. Pronasao sam samo jedan par ali iz 70-ih (skroz drugacije). @vladac Iz BG-a sam.
  10. Pozdrav svima Nov sam u ovom svetu, do sada sam imao iskustva samo sa kineskim kompjuterskim zvučnicima i sada bih hteo da pređem na nešto kvalitetnije, naravno da sam napravim (po mogućnosti što jeftinije a kvalitetnije). Pre svega, napravio bih par dvosistemskih zvučnika, ništa prejako (za sobu 5m2 ), i njih bi nakačio na neko ručno pravljeno pojačalo (gledao sam po internetu neka kit rešenja) ili možda neko vintage pojačalo koje će biti povezano sa kompjuterom. E sad, pošto sam totalni početnik trebaju mi uputstva šta mi je sve potrebno za tako nešto. Čitajući po internetu shvatio sam da mi treba medijapan (koji je kvalitetniji) za materijal - dimenzije ću na kraju izračunati, 2 niskotonca, 2 srednjotonca (ili visokotonca, ne znam), skretnica, žice za povezivanje unutar zvučnika, i priključci koji će ići na zvučnik (sa zadnje strane). Može li neko da mi kaže koja je najjeftinija (proverena) varijanta zvučnika, skretnica i ostalih stvari unutar zvučnika pošto sam se za materijal već odlučio ? Budžet je skroman (studentski) tako da gledajte što jeftinije jer mi je ovo ipak tek ulazak u ovaj svet pa mi ne treba ništa preterano kvalitetno. Koristio bi te zvučnike najviše za slušanje muzike tipa blues, rock, hard rock i po nekad drum n bass. Na internetu sam našao SAL zvučnike i skretnice (konkretno sam se uhvatio za HV208) po povoljnim cenama pa odprilike u tom nekom cenovnom rangu.
  • Trenutno na sajtu   4 članova, 3 Skrivenih, 30 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.4k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2862
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Bingo
    Najnoviji član
    Bingo
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...