Pređi na vezu

Kaneda line preamp .... evolution

* * * * * 1 Glasovi

• Please log in to reply
211 odgovor(a) na ovu temu

D Agostino

D Agostino

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 60 Poruke
  •   
    Serbia
Nisam mislio da je bolja ako je nova nego sam mozda pogresio kod kupovine .Probacu da nabavim Grado a mislio sam nekakav zahvat na riia bi mozda malo poboljsao zvuk dok ne kupim drugu.
Bitno je da je kod tebe Grado radila dobro na onoj semi Kanede.

Veoma hvaljena a mozada je nekad i nabavim AT-440MLa

stein

stein

Burner

• Moderator
  • 9408 Poruke
  • Interests:Finding time to waste... :)
  •   
    Niue

Pogledaj porukuD Agostino, za 18 March 2011 - 10:48, kaže:

Nisam mislio da je bolja ako je nova nego sam mozda pogresio kod kupovine .Probacu da nabavim Grado a mislio sam nekakav zahvat na riia bi mozda malo poboljsao zvuk dok ne kupim drugu.
Bitno je da je kod tebe Grado radila dobro na onoj semi Kanede.

Gde sam ja rekao da sam slušao Kanedu? :scratch_head:
Ja još uvek ima RIAA "Le Pacifique" sa svega dva JFeta po kanalu.
Tokom probe, na Riz Turandotu je bila AT95, potom, stavih Grado. Razlika, drastična, čak i na veoma (ispod)prosečnom gramofonu...

http://www.storyofstuff.org/ think about it...

D Agostino

D Agostino

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 60 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuStein, za 18 March 2011 - 10:52, kaže:

Gde sam ja rekao da sam slušao Kanedu? :scratch_head:
Ja još uvek ima RIAA "Le Pacifique" sa svega dva JFeta po kanalu.
Tokom probe, na Riz Turandotu je bila AT95, potom, stavih Grado. Razlika, drastična, čak i na veoma (ispod)prosečnom gramofonu...
Izvini onda sam lose razumeo.Kad si napisao da promenom zvucnice riia propevala mislio sam da se radii o istom jer sam za to i postavio pitanje.

stein

stein

Burner

• Moderator
  • 9408 Poruke
  •   
    Niue

Pogledaj porukuD Agostino, za 18 March 2011 - 10:58, kaže:

Izvini onda sam lose razumeo.Kad si napisao da promenom zvucnice riia propevala mislio sam da se radii o istom jer sam za to i postavio pitanje.

Ne :)
RIAA je zvučala veoma "obično", da ne kažem, osrednje, nezanimljivo, tupo. Prvo sam pomislio da je do RIAA, jer eto, nije ništa posebno komplikovana, svega dva tranzistora po kanalu, i skoro sam bio pomiren sa time, al' vrag ne spava, nahvalili onu Grado, pa rekoh, šta me košta da probam... Imam je, samo treba skinuti AT i staviti Grado. Razlika je itekako uočljiva, čujna i vredna ulaganja. Od tada, ta AT mi služi isključivo za provere tokom izrade neke ručice i bazične funkcionalnosti sklopova, sa nekim pločama koje ne bih nazvao savršeno očuvanima...

D Agostino

D Agostino

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 60 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuStein, za 18 March 2011 - 11:24, kaže:

Ne :)
RIAA je zvučala veoma "obično", da ne kažem, osrednje, nezanimljivo, tupo. Prvo sam pomislio da je do RIAA, jer eto, nije ništa posebno komplikovana, svega dva tranzistora po kanalu, i skoro sam bio pomiren sa time, al' vrag ne spava, nahvalili onu Grado, pa rekoh, šta me košta da probam... Imam je, samo treba skinuti AT i staviti Grado. Razlika je itekako uočljiva, čujna i vredna ulaganja. Od tada, ta AT mi služi isključivo za provere tokom izrade neke ručice i bazične funkcionalnosti sklopova, sa nekim pločama koje ne bih nazvao savršeno očuvanima...
A i ovo sto se prodaje kao at95 ko zna gde se pravi.
U koratu ima tri modela
Silver and Gold
Blue & Red
Black & Green
http://korato.com/korato.php?series=17

Ne daju cenovnik.

stein

stein

Burner

• Moderator
  • 9408 Poruke
  •   
    Niue
Daju ako nazoveš... ;)

D Agostino

D Agostino

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 60 Poruke
  •   
    Serbia
Poslao na e mail. :sporty095_2:

D Agostino

D Agostino

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 60 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuD Agostino, za 18 March 2011 - 12:29, kaže:

Poslao na e mail. :sporty095_2:
A evo i cena

Black e60
Green e80
Blue e110
Red e140
Silver e190
Gold e 220.

stein

stein

Burner

• Moderator
  • 9408 Poruke
  •   
    Niue
Eto... Mnogo jasnije... Da smo bliže, rado bih ti pružio zadovoljstvo da čuješ razliku... Ostaje samo da proceniš da li možeš sebi da opravdaš i priuštiš ulaganje... Po meni, samo je tako racionalno, ako bi u skuplji i bolji RIAA uložio tu sumu, siguran sam, mnogo je razložnije imati zvučnicu koja će razlike u kvalitetu korektora umeti i da prezentuje... Možda je taj Kaneda RIAA sasvim dobar. AT95, siguran sam, odličan je za slušanje muzike, ali ima dovoljno slabih tačaka da ograniči sposobnost RIAA da pokaže sve svoje vrline. Možda bih pre kupovine bolje zvučnice pokušao da taj Kaneda preamp ponesem negde gde ima bolji gramofon/zvučnica i tamo ga preslušam... Nezahvalno je tražiti od nekoga da ti pozajmljuje zvučnicu ili gramofon sa zvučnicom. Unošenje preampa u neki drugi sistem ne može da dovede do oštećenja tuđe zvučnice/ploča, pa verujem da će se sigurno naći neko ko bi ti izašao u susret :)

D Agostino

D Agostino

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 60 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuStein, za 18 March 2011 - 13:30, kaže:

Eto... Mnogo jasnije... Da smo bliže, rado bih ti pružio zadovoljstvo da čuješ razliku... Ostaje samo da proceniš da li možeš sebi da opravdaš i priuštiš ulaganje... Po meni, samo je tako racionalno, ako bi u skuplji i bolji RIAA uložio tu sumu, siguran sam, mnogo je razložnije imati zvučnicu koja će razlike u kvalitetu korektora umeti i da prezentuje... Možda je taj Kaneda RIAA sasvim dobar. AT95, siguran sam, odličan je za slušanje muzike, ali ima dovoljno slabih tačaka da ograniči sposobnost RIAA da pokaže sve svoje vrline. Možda bih pre kupovine bolje zvučnice pokušao da taj Kaneda preamp ponesem negde gde ima bolji gramofon/zvučnica i tamo ga preslušam... Nezahvalno je tražiti od nekoga da ti pozajmljuje zvučnicu ili gramofon sa zvučnicom. Unošenje preampa u neki drugi sistem ne može da dovede do oštećenja tuđe zvučnice/ploča, pa verujem da će se sigurno naći neko ko bi ti izašao u susret :)
Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru i mislim da ste veliki poznavaoc ove proglematike.Probacu da odnesem moje predpojacalo kod nekoga.Pozz. :cheers:

stein

stein

Burner

• Moderator
  • 9408 Poruke
  •   
    Niue

Pogledaj porukuD Agostino, za 18 March 2011 - 13:40, kaže:

Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru i mislim da ste veliki poznavaoc ove proglematike.Probacu da odnesem moje predpojacalo kod nekoga.Pozz. :cheers:

Nisam ja toliko vrstan poznavalac koliko puta sam se opekao kupujući i radeći pogrešne stvari :) Ajd, rekoh, bar da pomognem iskustvom, ako ne mogu znanjem. Nema nikakvih garancija da će nešto da bude bolje, zato je uvek najbolje probati šta i kako može, pre trošenja novca... :)

D Agostino

D Agostino

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 60 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuStein, za 18 March 2011 - 13:43, kaže:

Nisam ja toliko vrstan poznavalac koliko puta sam se opekao kupujući i radeći pogrešne stvari :) Ajd, rekoh, bar da pomognem iskustvom, ako ne mogu znanjem. Nema nikakvih garancija da će nešto da bude bolje, zato je uvek najbolje probati šta i kako može, pre trošenja novca... :)
Pada ju mi na pamet dva prijatelja samo oni imaju MC zvucnice moracu da pronadjem nekog sa MM a da ima pristojan gramofon i sistem.Sve ozbiljne koje znam imaju MC./AT OC7,9..sUPEX 900,1000 ..../

Slične Teme Sakri

1 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika