Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

sich

Član
 • Content count

  115
 • Joined

 • Last visited

About sich

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 01/19/66

Contact Methods

 • Skype
  Aca Sic

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Obrenovac
 • Zemlja:
  Serbia
 1. ne znam gde sam video i tako i uradio,cu zamenim. sinoc 2 puta nestajala struja tako da sam odustao od rada a izgleda da su konacno podesili mrezni napon na ~ 230
 2. Sve povezano po instrukcijama,oba kanala,diode sijaju,LTP podesen na 470mV i posle sat vremena ne mogu da izvucem vise od 550mV na R 29 i offset stalno bezi +/- ~20mV.Podesim ga na 0 ali on pobegne.
 3. Kasnije,veceras krecem u akciju kad se malo stabilise napon!Moracu da idem preko autotrafoa jer se kasnije stabilise na~240 pa ce ga spustam.Preko dana varira od 232~238 i to bez ikakvog pravila.Kao da na liniji ima neki veliki potrosac pa dodje do naglog rasterecenja.
 4. Izvini Zene: upalis proveris da preko R10 imas oko 470mV , znaci 10mA kros LTP CCS. set sa TP1 Zar ne bi trebalo da je LTP CCS preko TP2 ? Trimeri su fabricki na pola,ostaviti ih u tom polozaju ili krenuti od 0 ili 1/3 recimo.
 5. @Zen fala @RoRa pokusao coveku da objasnim sto prostije a ne da mu crtam vektore i ostala.......
 6. sve spremio,4 instrumenta i krokodila za izvoz
 7. Mr. Zene 'oce li biti navodilo za uporabu il' ja veceras krecem sam.
 8. Hvala svima.Sto se trafoa tice,kao sto vecina zna,u jezgru dolazi do elektro magnetne indukcije koja se rasipa i oko njega pa je istu najbolje spreciti da se siri van ili bar smanjiti njegov uticaj na okolinu.Zato je pozeljno trensformatore za audio tehniku "oklopiti".Najbolje bi bilo staviti ga u kutiju od celicnog lima i po mogucstvu zaliti kablovskom masom ali posto se ovakav trafo greje ovo je dobro resenje.Taj magnetni fluks bi se cuo u kao zujanje ili brujanje.Ali da ne idemo dalje posto mislim da ima tema o transformatorima.
 9. Hvala i za jedno i za drugo.
 10. Zamolio bih Zena da napise uputstvo za prvo pustanje u rad tako da ce i ostali imati isto za ubuduce.
 11. Evo jos slika zavrsenog pojacala.
 12. @Alex Najgore u svemu tome je sto sam to isto cuo od nekih kolega @Woli Fala Bogu i treba
 13. Hvala Woli.I ja sam pratio tvoj razvoj dogadjaja i sve cestitke
 14. Nego imacu ja vecih problema.Ovako je jos od poplave!!!!!Da ne nacinjem novu temu ovako stoje stvari kod nas u Obrenovcu!Nema koga nisa zvao i pisao ali nista.Sve sto radim radim na auto trafo.Najnizi napon je 236V pa sa Babelom ne mislim da predjem 1.8A.
 15. Razmisljao sam da se javim Leu,ali otom potom.Nek ono meni zasvira kako ocekujem pa ce ostalo doci na svoje mesto.