Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Molim za pomoć! Hoću da bežično preko WiFija dobacim muziku sa kompa u spavaću sobu na spratu...

- budžet je par hiljada dindži

- kvalitet zvuka više manje nebitan

- predaleko je za Bluetooth

- Chromecast Audio se više ne proizvodi 

- ne želim da hakerišem :) 

Anybody?

Napisano
1 minute ago, ninja said:

Mozes jos uvijek kupiti CC Audio ... ili Sonos Connect 

Sonos Connect - Price:    $349.00 + $226.26 Shipping & Import Fees Deposit to Serbia

Napisano
Dobacuje mi WiFi, ali u šta da utaknem zvučnike? [emoji20] 
axaa, nisam pažljivo čitao, pa ništa bolje od kineske D klase sa ugrađenim wifi sa Alija
Napisano

Nešto što mi brzinski pada napamet, ali iskače iz dvehiljadedindži budžeta: Raspberry Pi Zero W (oko 3000 na KP sa adapterom), na njega nakačen najjeftiniji mogući neki class D ili koje već pojačalo, na RPI instaliran mOode audio OS (dovoljno je instalirati ga na SD od 4GB recimo), u mOode audio OS (plejeru) podešeno da podržava AirPlay. Ako je računar Mac nema problema više, ako je PC onda se instalira na njega super lepo korisno programče TuneBlade i toliko. Malo više od par hiljada dindži, al eto, toeto.

Napisano

Šta god nabaviš, čeka te kreiranje kućne mreže, uparivanje dva uređaja i deljenja fajlova.  Spavaća soba, znači nesme da brundaju ventilatori. 

Napisano

Tidal na CC audio i vozi, instalacija par minuta traje, po meni nema nekog preteranog zajebavanja, zvuk sasvim korektan

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Napisano

Upravo pogledah oglase, nisam znao da je cena ovom sokoćalu prepolovljena od vremena kada sam ga ja nabavio:

https://www.kupujemprodajem.com/search.php?action=list&submit[search]=Traži&dummy=name&data[keywords]=Apple AirPort Express

Kod mene je on u dnevnoj sobi jedan od izvora signala - sa kompa iz radionice preko kućne mreže gura flac ili neki internet radio i to fercera već nekoliko godina bez isključivanja, odmara jedino kada nestane struja ...

@Miloš 1210 uz ovu spravu treba još program "Airfoil" kog ćeš instalirati na kompu sa kog hoćeš da vučeš muziku a neko pojačalo i zvučnike verovatno već imaš.

Nema hakerisanja, uklapa se u predviđeni budžet, pouzdano i jednostavno za upotrebu a kvalitet zvuka je definisan ugrađenim PCM2704 dac-om.

Rešena stvar rekao bih :)

Napisano

Hvala svima :) Elem posle celog popodneva hakerisanja mogu da izvestim da Telenor ruter, programi za strimovanje preko WiFija i Windows 7 neće da se igraju zajedno.

Drugo, sve i da ruter hoće da propusti strim, Windows 7 neće da istovremeno svira i strimuje.

Chromecast audio nema da se kupi, druge sprave su preskupe,

Apple ne bi jer verovatno ima nekih skrivenih troškova, uvale ti jeftin hardver pa te razvale na softveru :) 

Za sada ostajem na kombou mobilni + bluetooth zvučnik + žica da utovarim muziku na telefon. Nije sjajno ali radi. Case closed ;)

Napisano
Hvala svima [emoji4] Elem posle celog popodneva hakerisanja mogu da izvestim da Telenor ruter, programi za strimovanje preko WiFija i Windows 7 neće da se igraju zajedno.
Drugo, sve i da ruter hoće da propusti strim, Windows 7 neće da istovremeno svira i strimuje.
Chromecast audio nema da se kupi, druge sprave su preskupe,
Apple ne bi jer verovatno ima nekih skrivenih troškova, uvale ti jeftin hardver pa te razvale na softveru [emoji4] 
Za sada ostajem na kombou mobilni + bluetooth zvučnik + žica da utovarim muziku na telefon. Nije sjajno ali radi. Case closed [emoji6]

Kako bre nema da se kupi?
https://m.kupujemprodajem.com/TV-i-Video/Media-plejeri/GOOGLE-Chromecast-Audio-72876175-oglas.htm#mhs0-1572455525226

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Napisano

Ima noviji

https://www.walmart.com/ip/Google-Chromecast-3rd-Gen-NEW/435188866

Edit> Izvinjavam se, lupio sam, ovo je za video, dakle audio je stvarno discontinued: https://www.theverge.com/2019/1/11/18178751/google-chromecast-audio-discontinued-sale

Kažem ti, nabudži Pi, treba ti bilo kakva SD kartica, na nju Moode audio, na PC instaliraš TuneBlade, na Moode-u samo omogućiš AirPlay i ojha. Setup gotov za 30 minuta i 5000 dinara.

Plus, ako džaraš iPhone ili Mac lako se konektuješ na taj hardver bez ostalih dodataka.

Napisano

Kod mene ih jos uvijek ima da su uzmu u prodavnici. Samo, mslim da ce Google da izbaci novu varijantu cim ovu povlaci. Tako je bilo i sa ovim HDMI.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...