Archangel Napisano Januar 29, 2019 Autor #23 Napisano Januar 29, 2019 Juče npr sam skoro ceo dan slušao pojačalo i za to vreme je možda nekih 5 - 6 puta pucnuo na taj način.
Archangel Napisano Januar 29, 2019 Autor #24 Napisano Januar 29, 2019 Nixie jel ti predlažeš da ja preskočim sve to i da ostavim samo glavni pot u opticaju? Mislim ono nije loša ideja.
NIXIE Napisano Januar 29, 2019 #25 Napisano Januar 29, 2019 16 minutes ago, Archangel said: Ako sam dobro shvatio ovom pojačalu je i pretpojačalo i kontrola boje iza selektora, balansa i glavnog pota. I tek onda ide u ploču na izlazno pojačanje. No kad budem rešio problem potova biće redovnih vesti o svim daljim modifikacijama kada dođe do toga Onda je lako, prvi OP nek bude buffer sa malim pojačanjem 3-4 puta da ne rizikuješ oscilovanje (ako nije unity gain stable), a njegov izlaz vodiš preko nekog blok kondenzatora i širmovanog kabla na ulaz pojačala. Sve ostalo vezano za tonske kontrole otkačiš, ukloni i drugi OP, obrati pažnju na veličinu sprežnog kondenzatora prema ulaznom otporu pojačala. Zameni i ostale sprežne kondenzatora blokovima. Ukloni ulazni sprežni kondenzator pojačala, imaš već blok između buffer-a i ulaza. Eliminiši sve elektrolite na putu signala. Eliminiši i neke nepotrebne preklopnike, recimo ako ima selektror za zvučnike A,B, A+B preskoči ga i poveži izlaz zaštitnog releja direktno na izlazne konektore zvučnika. I sve u tom stilu.
NIXIE Napisano Januar 29, 2019 #26 Napisano Januar 29, 2019 4 minutes ago, Archangel said: Nixie jel ti predlažeš da ja preskočim sve to i da ostavim samo glavni pot u opticaju? Mislim ono nije loša ideja. Pa da, ja bih ostavio Volume i Balance i napravio buffer, ostalo aj zdravo, i onako samo smeta. Prvo ti tonske kontrole upropaste zvuk, a onda ga ti kao popravljaš tonskim kontrolama, malo bezveze složićeš se. Ako tako uradiš, onda ima smisla probati neki drugi OP.
NIXIE Napisano Januar 29, 2019 #27 Napisano Januar 29, 2019 Možda bi mogao sad prvo da probaš samo potenciometar za jačinu pa u izlazno pojačalo, da proceniš jel vredi dalje petljati se. I daj celu šemu kad već imaš.
NIXIE Napisano Januar 29, 2019 #28 Napisano Januar 29, 2019 Imaš na šemi i loudness, i to treba preskočiti pa odvesti sa tape monitor na potenciometre, pa buffer, a odatle na pojačalo.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah