Zen Mod Napisano Jul 30, 2018 Autor #45 Napisano Jul 30, 2018 http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/321387-sit-3-a-post5502288.html post #128 Quote just to let you know , completely fresh , superdupernewcleanandamusing SIT-3 User manual is posted 5 days ago.
neskor Napisano Jul 30, 2018 #46 Napisano Jul 30, 2018 ne zanima me razlika u zvuku nego koja je razlika u koncepciji, za nas neuke evo SIT-3 a evo i DEFISIT
Zen Mod Napisano Jul 30, 2018 Autor #48 Napisano Jul 30, 2018 napisah - DEFiSIT (ima i konkretna sema bez vrednosti , i ovde i na Big DiyA u mojim temama ) , je najcistija iteracija , sa srecno umatchovanim Fetom gore i mosfteom dole , te nema nikakvih source otpora i kerefeka , da se uplicu u prenosnu k-ku stepena SIT-3 je to isto , ali uz par dodatnih elemenata , ukljucujuci pametno neutralisane source otpore , koji omogucuju siri pool delova koji se mogu iskoristiti za izlaz ..... te ima vecu snagu jer je podignut napon napajanja kod DEFiSIT a je sve optimizovano za apsolutnu cistocu konstrukcije - i Iq i Ub , zato i ima manju snagu kao zadnje ali ne najnevaznije , DEFiSIT je nastao kao dokaz koncepta , SIT-3 predstavlja unekoliko kompromis ...... sto tehnicki , sto zvucno... elem , linkovano ranije , post #1 http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/314822-greedy-boy-defisit-papas-koans-post5244007.html obrati paznju , R7 i R8 su 0R , dakle nema ih u DEFiSIT-u
Vix Napisano Jul 30, 2018 #50 Napisano Jul 30, 2018 1 hour ago, Zen Mod said: http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/321387-sit-3-a-post5502288.html post #128 Skidam mannual, i citam skracenicu fajla: prod_sit3_man.pdf Za milisekud sam pomislio da je to tvoja verzija, a prod je skracenica od prezimena ti :D. E sad ti lepo defisit fajl nazovi ovako : prod_defisit3_covek.pdf
Impuls Napisano Jul 30, 2018 #51 Napisano Jul 30, 2018 To znaci da bafer sa 2sk170-2sj74 tera sprezni trafo a sa trafoom teramo LU1014 dole i mosfet gore, ako sam dobro razumeo. Ostalo prilagodimo ovakvom resenju? ako je previse disipacije na LU, dodamo jos jedan mosfet iznad kao u F3
Vix Napisano Jul 30, 2018 #52 Napisano Jul 30, 2018 Malo offtopica: na Youtube Toshiba J Fets = Toshiba J Pets DEF amplifier = Deaf Amplifier ili cak Death Amplifier
Vix Napisano Jul 30, 2018 #53 Napisano Jul 30, 2018 2 minutes ago, Impuls said: To znaci da bafer sa 2sk170-2sj74 tera sprezni trafo a sa trafoom teramo LU1014 dole i mosfet gore, ako sam dobro razumeo. Ostalo prilagodimo ovakvom resenju? Odgledaj ovo, ako vec nisi:
Impuls Napisano Jul 30, 2018 #54 Napisano Jul 30, 2018 nisam, nemam vremena. sad sam prvi put pogledao o cemu se radi i podsetilo me na F3 sa spreznim trafoom na signalu. Jedino sto je vezan kao autotrafo pa dize i amplitudu signala. toliko je novih imena dodeljeno raznim verzijama da sam izgubio interesovanje da pratim
Vix Napisano Jul 30, 2018 #56 Napisano Jul 30, 2018 Izvinite na offtopicu, ali nisam mogao da odolim "the IRF P channel problem..." se shvata kao...
Zen Mod Napisano Jul 30, 2018 Autor #57 Napisano Jul 30, 2018 teme o ovim ampovima su dovoljno umeđeđene , slazes se ? nije ni cudo sto ljudi pogubise korak
Vix Napisano Jul 30, 2018 #58 Napisano Jul 30, 2018 Pa vidis, nije to toliko problematicno kao sto izgleda na prvi pogled
Impuls Napisano Jul 30, 2018 #59 Napisano Jul 30, 2018 Poenta je da izlazni stepen ne radi pojacanje a da trafo moze da ga pobudi. Kod F3 je drukcije reseno ali sam ja iskarikirao. Ako bi zeleo da iskarikiram defisit onda bi mogao da stavim i darlington umesto izlaznog jfeta. Dobio bih izoblicenja ali je ideja koja moze da se proba. Ili staviti jedan mali jfet da tera darlington. Cak moze da se primeni i Aleph varijanta sa strujnim izvorom na mestu mosfeta.
Srecko Napisano Jul 30, 2018 #60 Napisano Jul 30, 2018 Poenta je da izlazni stepen ne radi pojacanje a da trafo moze da ga pobudi. Kod F3 je drukcije reseno ali sam ja iskarikirao. Ako bi zeleo da iskarikiram defisit onda bi mogao da stavim i darlington umesto izlaznog jfeta. Dobio bih izoblicenja ali je ideja koja moze da se proba. Ili staviti jedan mali jfet da tera darlington. Cak moze da se primeni i Aleph varijanta sa strujnim izvorom na mestu mosfeta. Nešto sam razumeo, najveći deo ne. Možda ste u pravu, možda i ne. To čak uopšte nije ni bitno. Javio sam se zbog Vašeg veoma kreativnog načina razmišljanja, koji mi je se jako dopao.
Zen Mod Napisano Jul 30, 2018 Autor #61 Napisano Jul 30, 2018 svi putevi vode u Rim upravo to je osnovna stvar koju Nelson uci raju sve vreme - da razmisljaju svojom glavom jedna sema , druga sema , deseta , stota najvaznije sto od njega mozes da naucis je upravo to da treba probati i razmisljati (kojim god redosledom) vladd and Srecko je reagovao/la na ovo 2
neskor Napisano Avgust 1, 2018 #62 Napisano Avgust 1, 2018 jedno pitanje za L'Amp da li mogu umesto onih sijalica 300W/120V da se stave sijalce od 300W ali na 220V?
Zen Mod Napisano Avgust 1, 2018 Autor #63 Napisano Avgust 1, 2018 da bi bilo sta menjao ,moras da upratis sta je radna tacka - napon na drejnu i Iq , kao i nagib radne prave , a o odredjuje radni otpor (sijalica ) u paralelu sa opterecenjem na izlazu ( recimo 8R zvucnjak) mislim , sta da ti kazem - ako hoces da kopiras odredjeni projekat , onda moras da ispostujes load lines koje je konstruktor zadao ako neces iz nekog razloga , onda sam moras da vrsis optimizaciju
neskor Napisano Avgust 1, 2018 #64 Napisano Avgust 1, 2018 onda bolje da sacekam pa vidim sta si ti uradio sa THF
Vix Napisano Avgust 1, 2018 #65 Napisano Avgust 1, 2018 3 hours ago, neskor said: jedno pitanje za L'Amp da li mogu umesto onih sijalica 300W/120V da se stave sijalce od 300W ali na 220V? Ako ces na 220v, trebace ti 4x vise sijalica za otprilike istu struju, dakle recimo 12x100w po kanalu. Nisu skupe, a efekat je...
Vix Napisano Avgust 2, 2018 #66 Napisano Avgust 2, 2018 I jos nesto: ako napravis "test bed" sa 12 x 100 w (a moze i sa 20 x 60w) sijalicama u paraleli, mozes ih zavrtati/odvrtati dok ne dobijes zeljeni napon/struju/nagib radne prave-krive A na kraju, fine-tuning, ubacis malo slabiju sijalicu Mislim, to je neko vec odavno napravio p.s. A evo i ideja, uzmes u neku alu cev od ventilacije, dugacku recimo oko 2 m, postavis vertikalno u cosak sobe, na nju montiras sijalice a istovremeno ti sluzi kao hladnjak za tranzistore. Samo trafo moras van. Malo neobicno i originalno resenje, izgedalo bi kul
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah