Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Nedavno sam nabavio par ovih sirokopojasnih zvucnika u dobrom stanju.Trenutno sviraju ugrađeni u komad univera zbog zastite od "visih sila":D.Pronasao sam i originalni Philips-ov projekat namenjen baš za ovaj drajver.Kutija ce biti kompresiona i necu odstupati od njihove preporuke sem sto cu kutiju odraditi od debljeg univera.Slikama cu propratiti proces izrade,možda nekom bude od koristi u bilo kom pogledu !

• Odgovora 41
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Ocekujem da ce da rade dobro u kompresiji,zapremina nije uopste mala ,negde oko 110 l .Philips je radio merenja pre nego sto je dao preporuku za ovaj drajver i ja im verujem .Ionako nemam dovoljno znanja ni opreme da sam experimentisem!Gde mogu da se nađu ovakvi terminali,mogu da stoje i nezavisno jedan od drugog?

AD12100/M8 PHILIPS image[f]

Napisano
2 hours ago, Fly carpenter said:

Ocekujem da ce da rade dobro u kompresiji,zapremina nije uopste mala ,negde oko 110 l .Philips je radio merenja pre nego sto je dao preporuku za ovaj drajver i ja im verujem .Ionako nemam dovoljno znanja ni opreme da sam experimentisem!Gde mogu da se nađu ovakvi terminali,mogu da stoje i nezavisno jedan od drugog?

AD12100/M8 PHILIPS image[f]

ti drajveri ce 100% sigurno bolje raditi u bas refleks kabinetima.

imao sam ih, znam sta pricam.

po meni, za moj ukus, bolje mi leze AD 9710.

:BeerMugCheers:

Napisano
On 8.4.2017. at 0:19 PM, Fly carpenter said:

f.jpg

Eh da, zasto ne stavis DIN kad su ti vec takvi na risiveru?

Napisano
22 hours ago, prophet said:

Eh da, zasto ne stavis DIN kad su ti vec takvi na risiveru?

Mislis na "DIN" terminale za kutije?Nisam to do sada viđao.Ubaci neku sliku :D

Napisano

Ok.Kao klasican šasijski din konektor.Ima li potrebe za ukrućenjem svih paralelnih stranica?Planirao sam da to uradim od hrastovog drveta ,zato sto je najmanje rezonantan a da dimennzije budu 50×50 mm!

Napisano

Da bude montazno demontazno kako bi mogao da probas razlicite kolicine i mesta ispune kao i razlicita mesta ukrucenja koja ce verujem biti potrebna.

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Probano u kutiji od iverice 18 mm bez dampinga i ukrucenja i nisam primetio da ima nežaljenih vibracija ni promena u zvuku .Ipak bih ojacao kutije (nece da im fali nista:D)iako ce finalne kutije biti od iverice 25 mm,s tim da je prednja ploca 50 mm.Da li ojacanja treba da budu međusobno povezana ili je nebitno?

Napisano

Ako nema promena u zvuku (u sta sumnjam) nemoj praviti kabinete. Slusaj sto vise muzickog materijala pa ces videti vremenom sta i kako.

Napisano
2 minutes ago, prophet said:

Ako nema promena u zvuku (u sta sumnjam) nemoj praviti kabinete.

Tako mi i treba kada se ne izrazavam pravilno -_-.Ne desava se nista sto bi meni smetalo !

Napisano

Radovi se nastavljaju. Isecena iverica i pripremljene "švartne"(drvene kant trake) koje cu da nalepim na kantove pre furniranja da bih imao  opciju da obrađujem ivice kutije !

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...