Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
1 hour ago, Lendov_x said:

zanima me kakav mi treba strujni adapter, imam već neki na kome piše sledeće: Input:230V-50hz , Output:12V-800mhA

Sto adapter, nije li gramofon na 220V?

• Odgovora 79
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Prema ovim slikama izgleda da je napajanje gramofona sa 12V naizmenične struje, znači trebaće ti samo trafo 220/12V.

Napisano
3 hours ago, zek said:

Prema ovim slikama izgleda da je napajanje gramofona sa 12V naizmenične struje, znači trebaće ti samo trafo 220/12V.

Pa to bi trebalo da može ovaj:

WP_20170109_015[1].jpg

Napisano

Na tom adapteru baš nije najjasnije napisano kakav je izlaz, ali je verovatno DC, a tebi treba AC (naizmenični napon).

Napisano

Kada stavim duple naocare, deluje da pise 12 sa talasicem, kao da je AC. Trebalo bi proveriti.

Napisano
3 hours ago, vladd said:

Kada stavim duple naocare, deluje da pise 12 sa talasicem, kao da je AC. Trebalo bi proveriti.

jeste, 12V sa talasićem....:(

Napisano

Samo mi ostavite link ka nekom adapteru koji mi treba.Hvala. :)

e hvala ti Tube, izgleda da smo u isto vreme pisali poruku.

• Tube Wizard
  • Tube Wizard
Napisano

Fala veliko, počeo sam polako da krojim plint.Ako mi još nešto zatreba, javljam se, povezivanje ne bi trebalo da bude problem, plus na plus i to je to...:) .Još da rešim misteriju činčeva, nađoh da treba neke mostove seći....i da li mi treba predpojačalo ili to ima ugrađeno u harmanu hk 6500.

Napisano
6 hours ago, Lendov_x said:

Još da rešim misteriju činčeva, nađoh da treba neke mostove seći....i da li mi treba predpojačalo ili to ima ugrađeno u harmanu hk 6500.

Ne znam kakva bi bila misterija da se prebaci na činčeve, imaš dve mogućnosti - da instaliraš činčeve pozadi na kućište ili da direktno vežeš kabl sa činčevima na kraju koji će da ide do pojačala.

Harman ima u sebi predpojačalo za MM i MC glavu.

• 2 years later...
Napisano

Nova baza gramofona je blizu kraja ,pa vec kada vadim gramofon van ,pitam vas ima li smisla skinuti automatiku sa gramofona u smislu boljitka? Podrazumeva se podmazivanje i eventualna promena ozicenja rucke(predlozi za ozicenje pozeljni).Strujni i interconekt bih zadrzao ,uz promenu terminala na interconektu(preporuka) ,u pitanju je RCA .Poklopac ce biti izrađen od klirita ,po meri , kada se zavrsi drvo.

Napisano

podmazivanje obavezno.

sto se tice automatike - sve nepotrebne mrdalice i dzigerice

(visak delova) pod obavezno napolje.

sto se tice strujnog i interkonekta - nemoj da zadrzavas.

uradi 2 lepe plocice - za IEC i za RCA konektore.

:drinks:

• 1 year later...
Napisano

Ima VdH kod Korata, na KP nesto drugo, kardas sam pogubio gde ima da se kupi, u principu je pitanje kakav set se zeli nadalje, koja glava... 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...