чика-Брка Napisano Januar 30, 2016 #1 Napisano Januar 30, 2016 sasvim slucajno, u tange-frange kombinaciji mi se vrate nekadasnji zvucnici. nekada davno izvadjeni iz kabineta Utah WD-90. kabineti su bili za rastur, iverica sjebana, visokotonci alnico izvadjeni i baceni (ne od moje strane). srednjaci su bili 8 inch, alnico, nisam znao sta cu sa njima pa sam ih prodao. ja sam te 12-ice davno koristio u Onken-ima i bio prezadovoljan. opet cu ih staviti u Onken-e, ali sad sa Altec hornama sa Goodmans alnico drajverima T52. drugaru, kome sam dao Onken-e jer su mi smetali, nisam ih koristio, sad njemu smetaju, pa cu da ih vrnem nazad. Utah 12-ice su veoma ruzne, kao sto se moze videti na slikama, ali su zvucno fantazija. meni ne smeta, jer nisam esteticar. nastavak sledi.
John Coltrane Napisano Januar 30, 2016 #2 Napisano Januar 30, 2016 par slojeva dammara i ima da budu ko pucke
чика-Брка Napisano Januar 30, 2016 Autor #3 Napisano Januar 30, 2016 damarom ih sigurno necu tretirati. imam specijalnu stvar za reparaciju, da bi membrane bile crne, kao nove.
John Coltrane Napisano Januar 30, 2016 #4 Napisano Januar 30, 2016 Pazi kad ni ja nisam verovao u dammar, slučajno sam svratio u neku kafanu i kroz prozor pogledam prekoputa, radnjica slikarska oprema, i uz pomoć kafanskog dammara ja kupim slikarski. Po mom mišljenju dobra stvar za oporavak starih papirnih membrana, nisam imao i nemam čime da merim, ali radio sam jedan po jedan i upoređivao. Što se tiče izgleda tu očigledno pomaže. e sad imam još jednu caku a to je ono za cipelke sa sunđerčetom što kao ima kao i vosak
ZZZ Napisano Januar 31, 2016 #5 Napisano Januar 31, 2016 nikako to za cipele sa voskom, umeksava i prigusuje. samo damar smola rastvorena u terpentinu ili benzinu za medicinu. koristiti samo ove rastvarace zbog toga sto jaci rastvaraci brze isparavaju, pa su nanosi neravnomerni. cetkica za nanosenje ravna i tanja srednje tvrdoce. nisu dobre one koje primaju vise tecnosti. nanosi bi trebalo da budu sto tanji. I nikako ne sme da probije na drugu stranu membrane...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah