MINER Napisano Januar 15, 2016 #1 Napisano Januar 15, 2016 Imam priliku da nabavim ove visokotonce: Beyma cp385nd ====91evraMOREL MDT-44 ====105evraMOREL DMS-30S ==== 110evra za par Prvo vreme bih ih koristio sa basevima, iz I.Q LK3 koje sam pokupio, sa pokvarenim visokotoncem (WESTRA woofer KW 160-1398/8Ohm, i twetter XDT-25-808/8Ohm ), kasnije bih uzeo bolje baseve, i mozda subwoofer... :-) Naginjem ka Beyma zbog specifikacija, i komentara na netu.... Na linku mozete da vidite slike zvuchnika(da ne postavljam dva puta...) http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/285272-twetter-choice-__.html#post4581855 ZNAM da su Beyma visokotonci kompresioni zvuchnici, i da im treba horna (znam konstrukcije, principe, i nachine rada skoro svih zvuchnika, ali nisam ih sve chuo uzivo, i ne moze sve da se sazna iz karakteristika drajvera koje proizvodjach objavi) Za prvo vreme planiram da uradim L-PAD na beyma drajverima(98db i horna....), i da dodam neodijumske(ili bar po josh jedan feritni) magnete na woferima(imaju odlichnu membranu, mada bash ne uliva poverenje presovana korpa), radi eksperimentisanja, uchenja, sticanja isklustva, i naravno zabavljanja uz sve to :-D Beyma novi koshtaju 217-240evra, morel-ovi 105, i 110evra..... Ono shto me zanima je da li su beyma driveri vredni tih para/CIMANJA, ili su Morel bolji, jer vidim da vecina koristi Morel(hiquphon, SEAS excel, Scan SPeak....), a retko Beyma, osim kada su u pitanju Open Baffle zvuchnici....
chakija Napisano Januar 15, 2016 #2 Napisano Januar 15, 2016 Jedini ispravan savet u ovom slučaju je da čuješ i jedno i drugo pa da prelomis šta ti se vise svidja. Meni je kompresioni nezamenjiv, sem eventualno nekog ribona. Soft dome mi je onako...dosadnjikav. Pošto pomenute Beyma-e ja prodajem, mogu iz prve ruke da ti kažem da je drajver izuzetno detaljan i linearan, ali traži dobru hornu da bi pokazao koliko zaista vredi.
MINER Napisano Januar 25, 2016 Autor #3 Napisano Januar 25, 2016 NIKO vishe nema shta da doda/kaze ??? ^___^
BANAT Napisano Januar 25, 2016 #4 Napisano Januar 25, 2016 Definitvno Svabski BMS 4524 , sa dobrim hornama kao sto je recimo Altec 811 ili nekim slicnim jeste prava stvar , bms_4524_2011-04_hf_compression_driver.pdf
parabolis Napisano Februar 11, 2016 #5 Napisano Februar 11, 2016 Posto sam pazarimorel mdt 44 iz prve ruke mogu reci da je detaljan, mkzda nekk ne voli taj nivo detaljnosti ali meni je legao u kombinaciji sa seas 15rly/p, poredio sam ga s usherom s520, i tu ga jenadmasio ito poprilicno. Najbolji dokaz je kada sam preslusavao poznati materijal kojj varim vec nekk vreme, naa usheru je to negde daleko u pozadini, zvukovi su sakriveni, a na morelu cujes neposrednosvaki udarac, svaku harmoniju. Prezentan visokotonac. Za tu cenu mislim da je okej, ostale nisam slusao.
MINER Napisano Oktobar 17, 2016 Autor #6 Napisano Oktobar 17, 2016 Da privremeno ozivim temu :-D Pre oko pola godine(mozda vishe), uhvatio sam preko zanimljivog nam kupujemprodajem, "magnatove" visokotonce T25 KE 475D http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2971968.html i uz SAX-ovu velikodushnu pomoc, preradio skretnicu, i josh neke sitnice :-) i ugradio u postojece kutije :-) (negde niz put su u planu nove kutije) Na midbaseve sam dodao neodijumske magnete N38 magnetizacije (nije bilo moguce nabaviti jache magnete u obliku kakav sam hteo), i zamenio sam unutrashnje ozichenje, ali josh nisam nashao vremena da zamenim konektore za povezivanje zvuchnika(josh dumam oko toga shta hocu tu) Zvuk ? Detaljan. prijatan, balansiran, i uz "modularno" konstruisan L-PAD se josh igram sa nivoom visokotonca :-D (SAX kaze da ne treba da je vec dovoljno jako, mada je to otvoreno za raspravu :-D ) a sa ozbiljnijim pojachalom, kutija bolje radi kada se zatvori bassrefleks...
MINER Napisano Oktobar 17, 2016 Autor #7 Napisano Oktobar 17, 2016 Nisu sve slike koje sam hteo da postavim mogle da stanu u jedan post
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah