Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Imam priliku da nabavim ove visokotonce:

Beyma cp385nd ====91evra
MOREL MDT-44 ====105evra
MOREL DMS-30S ==== 110evra

za par

Prvo vreme bih ih koristio sa basevima, iz I.Q LK3 koje sam pokupio, sa pokvarenim visokotoncem (WESTRA woofer KW 160-1398/8Ohm, i twetter XDT-25-808/8Ohm ), kasnije bih uzeo bolje baseve, i mozda subwoofer... :-)

Naginjem ka Beyma zbog specifikacija, i komentara na netu....

Na linku mozete da vidite slike zvuchnika(da ne postavljam dva puta...)

http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/285272-twetter-choice-__.html#post4581855

ZNAM da su Beyma visokotonci kompresioni zvuchnici, i da im treba horna (znam konstrukcije, principe, i nachine rada skoro svih zvuchnika, ali nisam ih sve chuo uzivo, i ne moze sve da se sazna iz karakteristika drajvera koje proizvodjach objavi)

Za prvo vreme planiram da uradim L-PAD na beyma drajverima(98db i horna....), i da dodam neodijumske(ili bar po josh jedan feritni) magnete na woferima(imaju odlichnu membranu, mada bash ne uliva poverenje presovana korpa), radi eksperimentisanja, uchenja, sticanja isklustva, i naravno zabavljanja uz sve to :-D

Beyma novi koshtaju 217-240evra, morel-ovi 105, i 110evra.....

Ono shto me zanima je da li su beyma driveri vredni tih para/CIMANJA, ili su Morel bolji, jer vidim da vecina koristi Morel(hiquphon, SEAS excel, Scan SPeak....), a retko Beyma, osim kada su u pitanju Open Baffle zvuchnici....

• Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Jedini ispravan savet u ovom slučaju je da čuješ i jedno i drugo pa da prelomis šta ti se vise svidja. Meni je kompresioni nezamenjiv, sem eventualno nekog ribona. Soft dome mi je onako...dosadnjikav.

Pošto pomenute Beyma-e ja prodajem, mogu iz prve ruke da ti kažem da je drajver izuzetno detaljan i linearan, ali traži dobru hornu da bi pokazao koliko zaista vredi.

• 2 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...
Napisano

Posto sam pazarimorel mdt 44 iz prve ruke mogu reci da je detaljan, mkzda nekk ne voli taj nivo detaljnosti ali meni je legao u kombinaciji sa seas 15rly/p, poredio sam ga s usherom s520, i tu ga jenadmasio ito poprilicno. Najbolji dokaz je kada sam preslusavao poznati materijal kojj varim vec nekk vreme, naa usheru je to negde daleko u pozadini, zvukovi su sakriveni, a na morelu cujes neposrednosvaki udarac, svaku harmoniju. Prezentan visokotonac. Za tu cenu mislim da je okej, ostale nisam slusao.

• 8 months later...
Napisano

Da privremeno ozivim temu :-D

Pre oko pola godine(mozda vishe), uhvatio sam preko zanimljivog nam kupujemprodajem, "magnatove" visokotonce T25 KE 475D  http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2971968.html  i uz SAX-ovu velikodushnu pomoc, preradio skretnicu, i josh neke sitnice :-) i ugradio u postojece kutije :-) (negde niz put su u planu nove kutije)

Na midbaseve sam dodao neodijumske magnete N38 magnetizacije (nije bilo moguce nabaviti jache magnete u obliku kakav sam hteo), i zamenio sam unutrashnje ozichenje, ali josh nisam nashao vremena da zamenim konektore za povezivanje zvuchnika(josh dumam oko toga shta hocu tu)

Zvuk ? Detaljan. prijatan, balansiran, i uz "modularno" konstruisan L-PAD se josh igram sa nivoom visokotonca :-D (SAX kaze da ne treba da je vec dovoljno jako, mada je to otvoreno za raspravu :-D ) a sa ozbiljnijim pojachalom, kutija bolje radi kada se zatvori bassrefleks...

CAM07437.jpg

CAM07436.jpg

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...