Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 30
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

• 4 months later...
Napisano

Sredio mi tablet moj drugar Zeka. Dečko nema šta ne zna oko ovih stvari. Koliko je samo ovaj Prestigio zatvoren (nema alata, romova...)... loodnica. Fercera bolje no nov :taz2:

Napisano

Daklem situacija  je  sledeća.

Tablet radio mesec dana ekstra i onda  se opet ukopao.

Svi  pokušaji da se ponovo oživi su bezuspešni. Koliko  sam uspeo da ukapiram ne vidi SD karticu.  Po  forumima  se priča  da  je  to boljka ACERa i da mu dođe ko urođena mana.

E sad šta je interesantno?

Obratim se zvaničnom servisu ACER za Srbiju i opišem kvar. Kažu to je uobičajena stvar kod  A200 modela (malte ne priznali  fabričku grešku) i zahteva  promenu matične ploče. Cena  bi bila 38000 rsd za ploču i 1800 rsd za ruke.

Ja  poludeo. Svašta sam im napisao  i da su neposlovni i da nije normalno da  po isteku garancije uređaj mora da se baci jer  je popravka besmislena i....

Uglavnom, učtivo me odjebali, kažu  ta je cena jer je pojedinačni uvoz , carina, P&H, trte mrte...

Ljudi , jer igde u svetu popravka uređaja duplo skuplja od novog ? :blackeye: Ima li tu logike. :Dizzy:

Ima li  neka zaštita potrošača , ikakva akcija da se zaštitim? :wild: ( nešto je Mercedes kažnjen milionskom sumom u Kini zbog paprene cene delova. Može li to kod nas da se primeni? Postoji le neka tržišna inspekcija, zaštita potrošača,...?  Ma makar i da ih ocrnim javno ako ne bude ništa od normalne cene  popravke?

Uglavno  ACER za  mene više ne postoji.

@Nešić,

može li tvoj drugar i ovog A200  da pogleda?

Napisano

Kaže:

Pa ako je software, trebalo bi. Kako ce da dostavi?

Tamo je nvidia chipset, pa ima neki Nvflash tool koji mi omogucava low level pristup. Neki pusti tebi , ja idem na 2,3 dana do Novog Sada. Neka stoji kod tebe pa cu da pokupim, pa ako nije ploca, mogu da resim

• 4 nedelje kasnije...
Napisano

Kupio za  30Evra skrsen  A200 sa punjacem. Ekran ne reaguje na dodir ali kad prikacim misa sve radi. :good2:

post-39-0-39911100-1457877012_thumb.jpgpost-39-0-60161900-1457877027_thumb.jpg

E  sad sledi prebacivanje maticne  ploce  iz ovoga u  onaj zakoceni.  Ili da ekran  sa mog prebacim  ovde?

Jel  radio neko  ovakve stvari i sta savetujete? Strah  me da je ekran lepljen i da se ne slomi kad se vadi  pa  mi sigurnije da zamenim plocu. Mada , bem li ga. 

iconia_tab_a200.pdf

• 4 nedelje kasnije...
Napisano

Prebačena matična sa skršenog na brikovani. Problemi  sa paljenjem. Ne reaguje  baš uvek na taster.Rešeni. :oke:

Stavljena i nova leđa, lepše  boje i imaju   sva slova. :oke:

Zvuk veoma izobličen, samo krkljanje neko.  Dal  je do zvućnika ili zvučnog  čipa? :crying:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...