Okibokis Napisano Avgust 16, 2015 #1 Napisano Avgust 16, 2015 Da li je neko slusao ili pravio ovu vrstu kabineta i kakva su iskustva? Imam neke male drajvere,i projekat mi ne izgleda narocito skup,ali postavljam pitanje,da li je ovo kompletna prica i vredi li se upustati u pravljenje kabineta,ili je to ipak gubljenje vremena?
Okibokis Napisano Avgust 16, 2015 Autor #3 Napisano Avgust 16, 2015 gubljenje vremena Na netu na Youtube cujem neku nestvarnu zvucnu sliku,ima i basa u izobilju,a drajveri koji se preporucuju su od 4,5 incha i malo me je zaintrigirala prica,ali kao sto rekoh,ako neko ima licna iskustva neka kaze neku rec
Trotter Napisano Avgust 16, 2015 #4 Napisano Avgust 16, 2015 To sto cujes na netu prolazi kroz tvoj audio sistem
sir Oliver Napisano Avgust 16, 2015 #5 Napisano Avgust 16, 2015 ... Imam neke male drajvere,i ... No replacement for displacement. TJ Size does matter. Ili po srpski ne vredi mali al tehnicar.Ma mali je pa i da je inzenjer
zbotic Napisano Avgust 16, 2015 #6 Napisano Avgust 16, 2015 Nešto slično su radili ovdje pa ako pomaže kakva paralela s projektima http://www.diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=9&t=1494
Koja Napisano Avgust 16, 2015 #7 Napisano Avgust 16, 2015 Sa stanovišta bass-a to je običan transmission line, nije ni expanded (horna) ni tappered, nego običan. Dobra stvar za te manje bass jedinice. Što se drajvera tiče, ne znam koji su u pitanju, ali ja ne volim fullrange, uvek sam za visokotonac. Sve u svemu ukoliko staviš običnu bass jedinicu i dodaš visokotonac, skroz OK projekat. A ovako, fullrange kao i svaki drugi, sa malko boljim bass-om. Zflazar and Eci je reagovao/la na ovo 2
чика-Брка Napisano Avgust 16, 2015 #8 Napisano Avgust 16, 2015 Bojane, pa nije bas da su kabineti jeftini. materijal + trte mrte ... a od 4 inca drajvera se ne moze ocekivati magija. mozda u srednjem, ali u basu ... tanko. i ti i ja imamo mnogo bolje, ali ni tebi ni meni djavo ne da mira. ps: danas sam sklonio NS-15 i vratio my precious klempave. 98dB, lebac ti razani. i to u full opsegu. potpuna katarza. ipak je velicina zvucnika ono sto jebe koke a nije petao. my precious Zflazar je reagovao/la na ovo 1
Okibokis Napisano Avgust 16, 2015 Autor #9 Napisano Avgust 16, 2015 Dobio sam od Coral flat 5 od naseg drugara sa foruma,a na netu vidim da su u ovakve kabinete momci stavljali basice iz Bose 901.Ja licno imam vise vrsta malih drajvera,koji se cuju divno u malim prostorima,cak imaju i veliki hod membrane i zbog toga sam ih i zadrzao za ovakve stvari,neki od tih drajvera su RTO ,i ne patim od toga da je ovo radjeno samo za male Fostex-e,medjutim ovaj projekat je opisan ovde kao sasvim regularan i da mu nista ne fali,pa sam postavio temu da cujem pravu istinu.... http://www.6moons.com/audioreviews/zigmahornet/zigmahornet.html
чика-Брка Napisano Avgust 17, 2015 #10 Napisano Avgust 17, 2015 licno mislim da je Coral Flat 5 bolji od drajvera koji su isli u Bose 901 za taj projekat. ima masa drajvera koji su podcenjeni, a takodje dobri za taj projekat. imas ih bas lepih. nisam protiv malih drajvera, ali preferiram vece. imam velike klempave, a imam i RFT ubice od 5 inca. pa sad, mogu se igram. ponajvise kad neko od koleza svrati.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah