Doktor Napisano pre 3 časa #7516 Napisano pre 3 časa Dobro jutro, radni ( i neradni ) narode ! Što bi rekli : oštro ... i na prvu loptu se krenulo . . . . Bozzio Levin Stevens ( album prvenac ).
Doktor Napisano pre 1 sat #7520 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Mikane, baš si nagazio po ovom World Etno-u. Setih se jednog dobrog albuma za Narada-u. Muzika Baska. Instrument - drvena kofa koja se udara sa drvenim maljem. Koristila se da uplaši neprijatelja. Ime - Čalparta. Poslušaj. Izmenjeno pre 1 sat od Doktor Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano pre 1 sat #7521 Napisano pre 1 sat pre 4 minuta, Doktor reče Setih se jednog dobrog albuma za Narada-u. Muzika Baska. Instrument - drvena kofa koja se udara sa drvenim maljem. Koristila se da uplaši neprijatelja. Ime - Čalpatra. Poslušaj. Da, to je čalpatra tradicionalni baskijski instrument od drvenih dasaka koje se udaraju drvenim maljevima. Evo ti pevanje plus čalpatra Doktor je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano pre 1 sat #7522 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Nešto su me onomad loše informisali kada sam pazario ovaj CD. negde pročitah da je bucket ? Ovde vidim da su obične daske, fosne, komadi drva. Vrv je to bilo u CD knjižici ? Pogledam kada se vrnem s posla. Nađo' na net-u : What materials are used to make a txalaparta? Traditional txalapartas were built from long wooden planks (150–200 cm) supported by baskets or corn stalks. Modern versions use shorter boards (12–20 cm wide) on foam-padded trestles. Woods like ash, oak, or walnut are common, though tropical hardwoods provide distinct tones. Ovi stalci od kofa su me očigledno naveli da utripujem da je to osnovni instrument. Izmenjeno pre 1 sat od Doktor Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano pre 1 sat #7523 Napisano pre 1 sat Ako idemo na vrhuski etno onda na primer idemo na Ross Daly, Kelly Thoma, Stellamara...
Doktor Napisano pre 1 sat #7524 Napisano pre 1 sat Ako idemo na vhunski etno . . . . jedan je Nusrat. Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah