Karamba Napisano Januar 19, 2014 #1 Napisano Januar 19, 2014 Dobio sam EI razglasne kutije sa 6 nekih full range 20cm zvučnika po kutiji, Nigde nalepnice, možda su DIY. Svaki zvučnik po 10 wati i na 4 oma. vezani kao na slici. Nemam pojma koliko su kutije oma na ulazu, i da li podjednako snage dobija svaki zvučnik pa molim za pomoć. Takođe i savet šta činiti sa ovim, rasturati pa praviti neke kućne kutije ili ovo može pristojno da zvuči prikačeno na obično stereo pojačalo u manjoj prostoriji. Zvučnici unutra su DZ 0800/PF-01 4oma 10W. P.S. Nisu kačene jer ne znam na koliko je cela kutija oma, Možda je na 5.333 a možda i grešim.
Doktor Napisano Januar 19, 2014 #4 Napisano Januar 19, 2014 ..http://www.youtube.com/watch?v=1XqZnlRpBLM
Karamba Napisano Januar 19, 2014 Autor #6 Napisano Januar 19, 2014 Dobar dan i hvala unapred na odgovorima.
Zen Mod Napisano Januar 19, 2014 #7 Napisano Januar 19, 2014 bas i nije za neke kucne kutije basa nemaju , srednji su kako tako , visoki malo gori od toga ...... dakle - za bass nisu , kao FR se ne proslavljaju izvadi jedan iz kutije i poslusaj na golo - obrati paznju na srednje i visoke ako si zadovoljan , onda gledaj sa cime da ih iskombinujes da dodas bass i Vt helper
Karamba Napisano Januar 19, 2014 Autor #8 Napisano Januar 19, 2014 Dobro, a kakvo je stanje ovako kako su povezani? Na koliko su kutije oma i koliko vati, kako je raspodeljeno opterećenje po zvučnicima? Na kakvo pojačalo smem da ih prikačim ovakve kakve su? Sve ovo pitam jer se ne razumem u zvučnike sem osnovnih stvari poput "pročitaj šta piše na nalepnici"
чика-Брка Napisano Januar 19, 2014 #9 Napisano Januar 19, 2014 Dobro, a kakvo je stanje ovako kako su povezani? Na koliko su kutije oma i koliko vati, kako je raspodeljeno opterećenje po zvučnicima? Na kakvo pojačalo smem da ih prikačim ovakve kakve su? Sve ovo pitam jer se ne razumem u zvučnike sem osnovnih stvari poput "pročitaj šta piše na nalepnici" kao sto rece mudri Zen - basa nema, visokih nema, srednji su o.k.. imao sam 2 komada takvih i koristio ih kao srednje. sto se tice pitanja kakvo pojacalo - bilo kakvo. samo nemoj da uteravas veliku snagu u kutije da ne bi bilo belog dima. mozda ubaciti po bas 8 inca (ili 2) i visoki u svaku kutiju ... 2 basa, 2 srednja i 1-2 visokih ... ... bilo bi lepo kad bi popunio O MENI rubriku sa podacima kao mestu na primer, da bi kolege forumasi cisto znali i adekvatno ili blagovremeno ti pomagali.
Zen Mod Napisano Januar 19, 2014 #10 Napisano Januar 19, 2014 Dobro, a kakvo je stanje ovako kako su povezani? Na koliko su kutije oma i koliko vati, kako je raspodeljeno opterećenje po zvučnicima? Na kakvo pojačalo smem da ih prikačim ovakve kakve su? Sve ovo pitam jer se ne razumem u zvučnike sem osnovnih stvari poput "pročitaj šta piše na nalepnici" odgovorih ti u postu #3 8R //16R = 5R3 , a sto si i sam rekao ako je verovati podatku da jedan ima 10W , onda ovako kutija ima 30W ......... gde na ta dva redno vezana ide po 10W svaki , a na ostale se rasporedi ostalih 10W ali si verovatno i sam zakljucio da je to upitan kvalitet zvuka , tako da nema neke vajde razmatrati
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah