Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
48 minutes ago, ninja said:

1LP ali novi remaster ... ako je mutno, naočale koristi :)

ma ni zoom od 400% i ocale mi ne pomazu :D..BTW od svih tih zadnjih remastera sto  su uradjeni pa su se mogli nabaviti kao simpli ili dupli albumi,sa minimalnom cenovnom razlikom,Zepp 1 vredi povijati u toj 3LP varijanti,sadrzi Live in Olympia/Paris '69,sa tehnicke strane gledajuci,sam snimak nije bas da se padned u nesvest,al je svirka sama bas Zeppovska:

https://en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin_European_Tour_Autumn_1969

zepp.jpg

Napisano

Audite je Nemačka izdavačka kuća, na tržištu skoro 45 godina, specijalizovana za retke i istorijske snimke klasične muzike.. vodi je Ludger Böckenhoff, a najpoznatija je po ciklusu Mahlerovih simfonija, koje je izvodio Bayerishe Rundfunks, a dirigovao Rafael Kubelik..

Kubelik je imao poseban senzibilitet za izvođenje Mahlerovih simfonija - obojica su najbolji izdanci geografskog prostora koji se nekada zvao Bohemia, tako da to i nije iznenađenje..

DG je svojevremeno objavljivao Kubelika, ali Audite je objavio kompletan ciklus koji je sniman godinama.. snimci nisu tehnički perfektni, snimljeni su uživo, ali su veoma slušljivi i meni prvi na Mahlerovoj listi.. za sada sam na0bavio Prvu i Petu simfoniju:

3ea3eae9b669c4cb3253545295e1b3b8.jpg

a799b16b2da99b952d47ebbf59e8cd4a.jpg

Napisano

ovo je bila uvodna priča o Audite, da bih došao do njihovih RIAS izdanja - Radio In American Sector u Berlinu..

Od 1947 do 1954 RIAS je snimao i uživo na radiju prenosio koncerte Berlinske Filharmonije.. dirigovao je Wilhelm Furtwängler, jedan od četvorice veličanstvenih (Toscanini, Oto Klemperer i Bruno Walter čine ostatak).. Audite je 2011 skupio RIAS trake i na 14 vinila ih objavio.. reč je naravno o mono snimcima, Betovenova Treća, Peta i Šesta su snimljene u dva navrata, sa razmakom od nekoliko godina..

večeras sam odslušao Šestu, snimak od 25.05.1947. - prvi koncert Berlinske Filharmonije posle rata.. snimak je, paa - istorijski, veoma blago remasterovan i iznenađujuće dinamičan..

biće ovo interesantna jesen :)

c6ea3913d1d767d21ac983982a7748e8.jpg

cbe7169203cda1c624895dbea41deff1.jpg

2b01e60a1eb8e1b24620abdc91162d70.jpg

86da5fabc96796a016df316e94d540ea.jpg

Napisano
9 hours ago, Woland said:

ovo je bila uvodna priča o Audite, da bih došao do njihovih RIAS izdanja - Radio In American Sector u Berlinu..

Od 1947 do 1954 RIAS je snimao i uživo na radiju prenosio koncerte Berlinske Filharmonije.. dirigovao je Wilhelm Furtwängler, jedan od četvorice veličanstvenih (Toscanini, Oto Klemperer i Bruno Walter čine ostatak).. Audite je 2011 skupio RIAS trake i na 14 vinila ih objavio.. reč je naravno o mono snimcima, Betovenova Treća, Peta i Šesta . . . .

Prvo, hvala za info o Audite.

Drugo, apropo cetvorice velicanstvenih - Vilhelm Futvangler je IMHO onaj prvi sa barjakom. I to jedno 50-60 jardi ( ono bar najmanje ) ispred ove trojice. :)

Daleko od toga da su ova trojica velicanstvenih losi. Naprotiv.

Napisano
6 minutes ago, Woland said:

@ninja You need cooling? :)

Bogami, sa ovih "vrućih" 11.5C mogu reći DA :)

btw: Vidiš da ovdje definitvno nema CM, ma ni primirisiti :drinks:

Napisano
5 minutes ago, Woland said:

@ninja iz perspektive mog gitariste i Zeppelini su CM, za pičkice kaže :D

. . . . 

Ehhhhhhh, sad', nemojmo preterivati. :)

Recimo , " Fizicki grafiti " . . .  nema tu CM-a. Sa druge strane . . . moze i za phickice . . .  why not. :girl_devil:

Napisano
1 minute ago, Woland said:

@Doktor ma šta nas se tiče šta gitarista bulazni :) Om mu je Black Sabbath za matorce :D

Vid' ti malog kakve gadne kritike deli. :)

Nego, @ninja, jel' su se to "otela" celokupna remasterizovana sabrana dela od Cepelina ? 

Napisano

Nisu loši remasteri, uzeo sam ih posle konsultacije sa stručnim timom :) ... samo što sam izabrao jeftiniju varijantu sa po jednom pločom a ne oni paketi sa 2-3 za jedan album.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...