Jump to content

Vix@Stein


stein

Preporučeni Komentari

Na najduži dan u godini, a bogami i najtopliji do sada (u ovoj godini) golubovi veoma mudro zauzeli senovite strane ulica...post-13-0-38218100-1340434182_thumb.jpgIstog dana, kolega Vix me počastio upoznavanjem uz sokić i kaficu...post-13-0-24592600-1340434255_thumb.jpgSutradan, sada već beše juče, ukazao mi čast svojom posetom u moj skromni "audiotorivm" ispod debelog sloja izolacije pa je bilo prilično podnošljivo po pitanju toplote.Malkice smo čavrljali, malkice smo slušali muziku i na moju veliku žalost, kolega Vix je morao da nastavi turneju obilaska rodbine po gradu.Pošto kod mene osim paučine i prašine nema ništa novo vredno busanja u grudi, prepustiću Vix-u da doda koju, pa možda i fotku, koju je napravio tokom gostovanja.Bilo lepo, na žalost kratko trajalo i još brže prošlo...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 15
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Pozdrav,Eto ja bio na "turneji" po Vojvodini ali sad nazalost imao jako ograniceno vreme tako da moram da pogledam fotke da vidim da li sam sam stvarno bio tamo ili sam samo nesto sanjao :). Mada je ipak sve bilo na brzinu, vredelo je. Mnogo je bolje uzivo popricali s'ljudima nego vako gledati u monitor i tipkati po tastaturi :)...Jos uvek sam ko mamuran posto sam sada ustao i jos sredjujem utiske...Steinu puno hvala na gostoprismstvu. Njegovo "audio potkrovlje", predstavlja kutak kakav bi svaki od nas hteo da ima. Ok, ima tu paucine i jos posla ali je na dobrom putu...Njegov Open baffle sistem ima jako solidnu osnovu, ali ce tek poboljsanjima doci do punog izrazaja. Zvukje cist, pozornica siroka, a najvise mi se svideo onaj zenski glas :) (zaboravih kako se zvala ona pevacica-pls podseti me). Vokal je zvucao vrlo prirodno, bez onog nazalnog karaktera koji je toliko "zasupljen" kod vecine sirokopojasnih zvucnika...tesko da se ijedan fullrange tu moze pribliziti elektrostaticima...E sad, da ne bude samo pohvale, moram reci sta mi se nije svidelo...Bas. Delimicno to ima veze s'tim sto sam se, valjda slusajuci OB, uzeleo basa koji masira bubrege, a Open baffle to ne moze. I pored dve Alfe u basu, ipak je zvuku falila odredjena "tezina" tj, dubina. Ja sam se s'tim problemom dosta zamajavao kod mojih Open Baffle-ea, i mislim da bi se on mogao ublaziti primenon ekvajlzacije na basu , i to pomocu "high-gain high pass filera na 20Hz" kakvog je Nelson Pass ubacio u bass sekciju B4. Ja sam to izveo kod mojih OB-a i to je dosta popravilo stvari, pa mislim da ce i kod Steina promeniti na bolje...Ipak, ko sto kaze ZM, sprave nisu bitne, vec ljudi, i to je ono sto me je najvise obradovalo. Bilo bi lepo da se opet sretnemo, da nas je vise, pa i da bide neki "festival"...Bice i par slika, ali zasad samo dve na brzinu-kviz pitanje za Miku: Deja Vu.... :buehehe:

post-40-0-35938000-1340530618_thumb.jpg

post-40-0-11140900-1340530629_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Cek cek...jel to onaj najbolji drajver na svetu ? CSS ? Bolji i od tannoja ? :rofl:eh taj bas koji masira...koliko mi je to nedostajalo sa OB-ovima. Jes da i ja volim suhomesnato, ali daj ti meni brale da se omrsim pečenim prasetom tj. sa nekim bass refleksom.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Lepa je Subotica :) Volem ja, volem :)

Bas. Delimicno to ima veze s'tim sto sam se, valjda slusajuci OB, uzeleo basa koji masira bubrege, a Open baffle to ne moze. I pored dve Alfe u basu, ipak je zvuku falila odredjena "tezina" tj, dubina.

Ovoga kod Davora nije bilo. Bilo je dovoljno basa, samo je trebalo uskladiti FR sa alfama. Verovatno je do veličine prostorije jer je Davorova soba oko 25-30 kvm, a Steinova je dosta veća.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Delimično to što kažeš Zvu, prostorija je nekih 75m2 podne površine, iza zvučnika je krovna kosina na nekih 2+ metara i širom otvorena vrata i prozor... Uz to, ugađanje nije rađeno mernim instrumentima, no na sluh, a meni odista ne treba da mi otkida bubrege, podesio sam tako nekako da mi ona muzika koju slušam zvuči prilično verno, a tu se uglavnom sluša akustično, nešto malo elektrificirano, a najmanje elektronska muzika... Ima tu još nekih falingi, recimo, sve se trenutačno sluša nebalansirano a već sam davno konstatovao da u balansiranom modu sve svira za jedan itekako primetan nivo bolje. Kad budem skockao i za bas sekciju jedan cirklotron i uvežem balansiranu skretnicu i izbacim sadašnji preamp, trebalo bi da bude mnogo bliže idealizovanoj zamisli... Do tada, svira zadovoljavajuće. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hm..Poslusao sam Anu...i kod mene je njen glas sasvim Ok, mada je nesto tamniji i ima detalja koji se ne cuju kao kod Stein-a (ili se uopste ne cuju). Mada nema one nazalnosti. A ako je negde i ima-onda je to sigurno posledica (loseg) zvucnika...Postavicu jos koju slikicu, mada bi trebalo da se stidim. Tako mi i treba kad ne slusam starijeg-lepo mi Stein rece da uzmem njegov fotoaparat- a ja-necu-to cu telefonom, na brzaka...rezultat je (ne)ocigledan...A osim Fi-Fia...nesto sto nema veze za Audio tehnikom, bolje od bilo kojeg zvucnika je...reka...sunce...cevapi...off topic, ali nisam odoleo...post-40-0-48823000-1340550150_thumb.jpg post-40-0-29618500-1340550204_thumb.jpg Juce popodne... post-40-0-80232000-1340550294_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vokal je zvucao vrlo prirodno, bez onog nazalnog karaktera koji je toliko "zasupljen" kod vecine sirokopojasnih zvucnika...tesko da se ijedan fullrange tu moze pribliziti elektrostaticima...

kod Corala nema nazala :D a sto se tice priblizavanja, izgleda nisi sluso prave sirokopojasne koji ne samo sto se ne zadrzavaju na priblizavanju nego nastave ka preshishavanju ;)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...