Jump to content

Nedoumice oko Dynaudio kutija.


vdzele

Preporučeni Komentari

Svako pojačalo koje ima preko dva para izlaznih tranzistora i može da radi sa malim impedancama treba da bude dobro .....za Dynaudije nije problem snaga nego struja zbog svoje male impedancije ....osim tog Dynaudio nikad nije bio šampion u niskim frekfencijama , ali ono malo šta odsvira to je odsvirano . Nasuprot tome , ima fantastičnu sredinu i visoke ....i u većini slučajeva se zbog tog i kupuje .........micubiši kolt lanser ......šta je to sad .....kakvi bre micubišiji za dinaudio :angry27: briši sa micubiši od dinaudia što dalje

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 46
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Imam problema da ih poguram snagašem Faze Linear 400 a nemam toliko para da uzmem bolji snagaš koji će im odgovarati.

Teško ćeš onda poterati te zvučnike da rade kako zaista mogu, ako budeš štedeo na pojačalu. Izbor zvučnika uglavnom nameće i izbor pojačala,a Dynaudio zvučnici po pravilu zahtevaju potentna pojačala. U prevodu, nema tu jeftinog a dobrog rešenja, ako si se već odlučio za Dynaudio.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da jasno mi je sve to odavno, nego sam pitao na početku - ako ne mogu pojačalo da približim zvučnicima da li gubim ako zvučnike približim pojačalu?Nerado bi to radio jer ne volim da se otvaraju stvari, ali kad nemaš novaca, onda...Mada vidim da ste svi uglavnom da se oni ne diraju. Ako mu je mala impedansa onda zahvat, prepostavljam, dodaje istu, a ovo povlači lošiji kvalitet zvuka? To je moje pitanje. Ili pak da čekam neka bolja vremena pa da kupim jače pojačalo. Imali veze predpojačalo sa ovim problemom? Koristim audiolab 8000s kao preamp, probao sam i druga, vrlo mali uticaj. Možda nisam naišao na pravo.Inače hvala vam na predlozima, imam ovu stranicu sačuvanu pa jednog dana....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ПЛ 400 серије 1 је имао шест НПН тразистора у ТО 3 кућишту, серија 2 је имала 3 НПН и 3 ПНП тразистора у излазу што и није за подцењивање. Али шта вреди када је у напајању било само два кондезатора од 5600 или 6000 микро фарада за оба канала.Ако је прва серија у питању треба оригиналне транзисторе заменити са 2Н3773 и додати још кондезатора у напајању. По мени тек тада ће засвирати далеко боље.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ok hvala ti Cold. Možda je to bolja opcija pa ću razmisliti više o tome.

Nadji nekoga ko se bavi elektronikom pa pozajmi kondove od minimum 10000uF (jos bolje 22000uF - imam takve ali si daleko) 100V i dodaj ih u napajanju, pa poslusaj ima li boljitka.I kada otvaras amp misli o tome da je unutra vrlo visok napon napajanja na kondovima!! Obavezno izvuci utikac i isprazni kondove pre bilo kakve intervencije.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nadji nekoga ko se bavi elektronikom pa pozajmi kondove od minimum 10000uF (jos bolje 22000uF) 100V i dodaj ih u napajanju, pa poslusaj ima li boljitka.I kada otvaras amp misli o tome da je unutra vrlo visok napon napajanja!! Obavezno izvuci utikac i isprazni kondove pre bilo kakve intervencije.

Е нека си му рек'о. :acute:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Немо' да се вређамо, само сам понудио, не продајем.

Ma ne vređam , nego milslim da nije u redu da se to tako radi ......usput , onako , .....principijelno ....nema veze snaga i koliko ima mikrofarada i koliko tranzistora ako to sve skupa nije po koncepciji zamišljeno da isporuči velike struje u momentu kad ih kutije potraže .....može da ima šta hoćeš ako ne može .......struja i samo struja .....u amperima
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ма Мицубиши тера и кутије од 86дБ и то добро, без да се озноји.

Nije problem u tome , imam i ja pojačalo koje može da tera termoakumulacionu ......nego ono Dynaudio+Micubiši ......tu je problem .....A ti bre iz VIRGINIE ....šta si se tamo raspričo za rukometašice .....ja onako spomenuo odbojkašice jer su visoke i ovi mali to zaobilaze oma ......a ti se oma razviko za rukometašice .....ćuti bre malo :wink2:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...