Jump to content

Radjanje NS10


Shoba

Preporučeni Komentari

Posle cilnih potraga i bezbroj procitanih postova odlucio sam se da napravim NS10. Plocice ce biti gotove veceras tako da cu slike okaciti kasnije Od trafka u ponedeljak narucujem trafo 2x46ACV 80VA.Interesuje me da li ima neko na prodaju dobar pot 10k i neki kvalitetan preklopnik da su mu visak?P.S Hteo bih da se zahvalim Gaggia-u na savetima i plocicama.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 36
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Смислићемо неку комбинацију за тебе!

ZahvaljujemEvo i prve slicice, fali jos par stvari ali bice danas gotovo.Jedno pitanje kada budem uzimao trafo nema potrebe da govorim da je za audio posto je 80VA i vise nego dovoljno tako da nece biti velikog opterecenja samim tim ni zujanja.post-941-0-40732800-1327145803_thumb.jpgOvako sam resio diodu i tr.post-941-0-31027600-1327145863_thumb.jpgA ovako je za sad resen kondezator koji ne moze da se uglavi.post-941-0-37787000-1327145936_thumb.jpg
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Na ulaz, povezano kao pod 1.Veza prikazana pod 2. nije potenciometar, vec se naziva reostat.Promenljivi otpornik se zavisno od nacina povezivanja, odn. funkcije koju vrsi, naziva ili potenciometar ili reostat.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Pitanje pitanje stize, da li treba da se ugase diode u napajanje kad prikacim preamp...

Ne! Ako se zagase diode kada se poveže potrošač, znači da potrošač vuče previše struje za taj šant (limit je struja CCS-a).Daklem, ili je šant narihtan na premalu struju CCS-a ili nešto ne štima u preampu. Nije zgoreg izmeriti napon na izlazu napajanja u praznom hodu (uključivanje samo na kratko) i po priključenju preampa + fotografije, pa da vorumski lisci bacidu pogled.

...i da li mogu na zvucnike da probam preamp.

Ja to radim unimerom i slušalicama koje imaju potenciometar ~500 Ohm ispred.EDIT: Pogledao slike ranije u postu. Nadam se da je šajni dobio hladnjake na onim TO-220... Izmenjeno od ManicP
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...