Jump to content

Behringer SRC2496 popravka


chakija

Preporučeni Komentari

Na žalost, u servisu su mi rekli da im se ne ispati da se cimaju sa uređajem koji je toliko jeftin. Više će mi se isplatiti da kupim drugi nego da popravljam ovaj, rekoše mi...Od nedelje treba da ga pokupim jedan dan...Ako ima neko ko bi hteo da pomogne, ko bi hteo da se upusti u popravku za odgovarajuću nadoknadu, nek se javi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 8 months later...
  • Odgovora 30
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

SRC je na kraju zavrsio kod mene. Ja sam ga uzeo s' namerom da napisem kod za PIC od pocetka. I inace sam bio planirao da se poigram sa raznim texasovim SRC chipovima. Ovako bar ne moram da pravim plocice i kutiju tj ne krecem od praznog stola/papira...

Posto ovo radim iz hobija kad sednem po daj boze pola sata na dan (od cega se bar 15min prisecam sta sam to inventivno programirao prosli put :) ide jaaaako sporo, ali ide... Na kraju cu source ostaviti ovde na forumu, tako da mozemo da se igramo sa drugim chipovima ( npr full podrska za ak4396 ili bilo koji drugi DAC: ja sam probao i TDA1543 tokom debug-a).

Po svemu sudeci ovom SRCu je 99.9% neispravan DAC chip. Nisam 100% siguran prosto jer AK4393 ima nezgodan SPI interface za debug - nema implementirane read komande. Medjutim, kako sam DAC probao i u hardware modu sa istim rezultatom, najverovatnije je crkao....

Pre nego ga bacim, zna li neko da li postoji ista specificno u vezi sa ovim DACom; neka errata ili sl - ja se srecem prvi put sa njim. Ispostovao sam sve napomene iz datasheet-a, ali evo kako se ponasa:

* Probao sam razna podesavanja, formate od i2s do 16bit LSB (ako se ne varam to je default stanje posle reseta AK4393), onda Fs 44.1KHz sve do 96KHz...

* Jedina reakcija je 2 na 23 i to uvek - pojavi se max napon (tj struja) na izlazu.

* Za sada jedini nacin da ga nateram da pusti bilo koji glas od sebe je da master clock spustim na cca 300KHz (sto ce reci, daleko van opsega icega razumnog) kada imam glasan beli sum na izlazu.

Da napomenem i da sam na kraju (donekle) siguran da SPI komunikacija ka AK-u dobro radi, jer mogu da prebacim DAC u reset stanje kada su mu izlazi u HiZ.

Isto tako sam sada skon da zakljucim da je i originali PIC bio dobar. Na zalost ne mogu to da potvrdim jer je ranije tokom pokusaja popravke bio izvadjen iz podnozja i poslat.

Ali ko zna zasto je to dobro: ovako cemo imati unofficial firmware za SRC2496...

Na kraju: ima li neko komad AK4393/6 na prodaju da ne cekam par nedelja na trgovce iz Nish?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

AK nemamal' samo da napomenem - nemoj da ga bacis ;)

Ma uredjaj ne bacam, nema brige proradice sa AK dacom ili nekim drugim! Elem mislio sam na AK chip: Ima li jos nesto sto mogu da probam pre nego krenem da menjam asahia, a stari (neispravni?!) bacim..
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

:(Baš mi krivo zbog DAC-a.Jbg. baš mi krivo što nije ispalo onako kao što je servis utvrdio.Pogotovo mi krivo zbog PIC-a koji je završio kod bregar-a, a čovek se ne javlja (verovatno zbog previše obaveza). Baš me zanima da li je ispravan...Nadam se da ćeš uspeti da ga oživiš. Eto, možeš odma da ga upgraduješ sa novijim čipom :blackeye:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...