Jump to content

Kako izracunati disipaciju VS snaga pojacivaca?


Pigy

Preporučeni Komentari

Ova sema mi se ne svidja, tebi ovde izlaz ide kroz elektrolit, ceo karakter zvuka ce od njega da potice. Ako nadjes nesto u push pul ja bi to sastavio, cisto da cujem taj Ge zvuk, samo da mi ne zapale trafo svojom "strujom curenja".

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 134
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

U ovoj Eliotovoj semi nema sprezni elektrolit,jer nije ni potreban, ali problem je koliko ja vidim da ovde nema DC servo,znaci nema podesavanje simetrije,vec samo mirne struje na izlazu,tako da mi se bas i ne svidja ova sema.Stavr je u tome sto bi trebao staviti AD167 ili AD166 i to bar po dva komada u grani da bi mogli da izdrze, jer Ge prag je 85 C, a drugo kostaju 700 din komad, jedino ako imas neke jake trandze 1T i slicno,...Ja nemam semu sa simetricnim napajanjem i Ge tranzistorima, mislim i da ne postoji,jer su tada vec biili dovoljno razvijeni Si tranzistori i komplementarni parovi ,pa nije se ni pravilo sa Ge pri simetrricnom napajanju.Imam neku semu od drugara sa elitesecurity semu sa Ge i simetricnim napajanjem, ali sema je samo simulatorom nacrtana, i trebalo bi da radi ali nije mogao ni taj nas drug da mi garantuje da ce raditi.....pa ti proceni.pozdrav! P.S. Ne vredi nemogu da je postavim jer je 750kb, a Zip mi istekla evaluacija, ako zelis daj mi email pa cu ti poslati.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sipi a jel moze u semi sa Ge tranyistorima umesto Ge drajvera da se stave Si na pr BD139/140 a da ostane izlazni na pr AD167 isl, ili isto vazi...Ni pod tackom razno?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pigy ako vec nemas nikakvog iskustva ,sto se da zakljuciti, ne mozes da ocekujes da neko odgovara na sva tvoja trivialna pitanja i sve ti sazvace. Imas google, procitaj nesto sam nadji, zainteresuj se ...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pigy ako vec nemas nikakvog iskustva ,sto se da zakljuciti, ne mozes da ocekujes da neko odgovara na sva tvoja trivialna pitanja i sve ti sazvace. Imas google, procitaj nesto sam nadji, zainteresuj se ...

Nije upućeno meni ali mi je pomalo mučno...koja je svrha ovakvog foruma ako vi sa znanjem i iskustvom ne želite da ga prenesete onima bez...probaj za promenu da napišeš neki text gde ćeš pokušati da izneseš neka svoja znanja, dosadašnja iskustva i zaključke...pročitaj ga i dobro razmisli da li bi ga objavio pod svojim punim imenom, da se guglanjem lako nadje..
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nije nikome odbijena pomoc, ali nema nagrade za lenjost - u cemu je svrha ovde ponovo pisati najosnovnije stvari koje su napisane na jos hiljadu mesta i na netu i u knjigama, ako neko nece da procita. Domaci mora da se uradi... Sta bi bilo da si ti svog profu pitao da ti objasni kako da mozak psa presadis krokodilu, a on ti kaze:"ne lupetaj nego prvo nauci najosnovnije stvari". Da li bi i za njega tada rekao da je peder sto nece da ti pomogne u ucenju?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...u cemu je svrha ovde ponovo pisati najosnovnije stvari koje su napisane na jos hiljadu mesta i na netu i u knjigama, ako neko nece da procita..

..možda vas samo proverava, ili vam možda veruje više nego knjigama?! Koja je svrha bila da se svojevremeno kurčiš da je pojačalce koje si za jedno popodne sklepao kao stvoreno za DD kalem, a da ga pri tome ne daš na probu?!
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sta bi bilo da si ti svog profu pitao da ti objasni kako da mozak psa presadis krokodilu, a on ti kaze:"ne lupetaj nego prvo nauci najosnovnije stvari". Da li bi i za njega tada rekao da je peder sto nece da ti pomogne u ucenju?

Ne, rekao bih da ne zna ili da nije siguran..
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

... Koja je svrha bila da se svojevremeno kurčiš da je pojačalce koje si za jedno popodne sklepao kao stvoreno za DD kalem, a da ga pri tome ne daš na probu?!

Kako ne dam ? Sema je objavljena i jos uvek stoji na raspolaganju svakome ko hoce da napravi uredjaj - ja nista sakrio nisam...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dajte ljudi,ne svadjajte se,svacije misljenje uvazavam,ne treba da se svadjamo vec da pomazemo jedni drugima.Ne smatram da je ovo forum genijalaca i profesionalaca pa mi ovde amateri nema sta da trazimo,vec iskusniji da pomognu nama koji su u samim pocetcima audio elektronike. Ima google ima knjiga,da ne pominjem da je teze razumeti sa engleskog jezika, da citao sam i dalje citam, ali nigde na netu necu naci mix Ge+Si i objasnjenje ,tako da za mnoga pitanja i nejasnoce ,ne mogu naci po difoltu na netu,nego moram da trazim pomoc od vas iskusnijih.Zar je toliko tesko da nasm se objasni i kaze ne moze zbog toga i toga, procitaj na netu o ...na pr. komplementarni par i Vbe, Jel to toliko tesko. Novi automobili su sigurno bolji i napredniji od starih oldtajmera, ali jel zaljubljenik u oldtajmere zato zaostao i.....,i dali treba neki iskusan majstor--mehanicar zato sto ne voli stare automobile-njihova tehnoloska zastarelost i nesto sto je prevazidjenom da kaze tom coveku, ma daj nosi se ,pa to se vise ne pravi, jer da je valjalo i dalje bi se pravilo, ili ce bas zato sto je dobar majstor pomoci svom prijatelju da osposobi taj oldtajmer,koliko god da je to tehnoloski prevazidjeno,tesko za delove,nemiran rad ili razni problemi,zar i to nije izazov za pravog i dobrog majstora.Sem toga pa ljudi smo,hriscani,valjda cemo pomagati jedni druge a ne da se nipodastavamo. Ajde ostajte mi zdravo pa da pijemo pivce,tada nam nije bitno dali slusamo muziku na Ge ili Si trandzama....Pozdrav!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Dajte ljudi,ne svadjajte se...

Nije u pitanju svadja. To je kontinualni interdisciplinarni dijalog izmedju dve skole misljenja - ja predstavljam struju koja zna o cemu prica, a Vule onu koja veruje da zna o cemu prica... :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...