Jump to content

6N6P


jorgoss

Preporučeni Komentari

Pomoc drugari! Zahvaljujuci velikoj pomoci druga sa foruma Bata Baneta :clapping: DOSAO SAM DO LAMPE KOJA JE ME BAS BAS INFICIRALA. Prvi put sam je cuo u mom sistemcicu :headphone: koji je u izlazu GainClone sa ulaznom impedansom od 10K i nekim prosecnim zvucnicima B&O S45 i moj ECC82 SRPP bio je oduvan. :scratch_head: Visoki su bili bozanstveni i bilo ih je vise a basa je bilo ali utegnutijeg. Sema koja je svirala je anod follover i 1uF na izlazu. Preamp sam morao da vratim i sad ne mogu da slusam muziku! :angry7: Molim vas da mi pomognete da napravim tako nesto ali prvo da definisem napajanje jer bih ovih dana pazario trafo. Hvala unapred!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 11
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Моја препорука је нешто слично овом,http://www.diyaudio.rs/topic/249-da-sklopimo-i-cevni-preamp/page__view__findpost__p__15244за сада нико ко га је чуо није остао равнодушан,па чак и неке чике које нису присталице лампи.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jorgos, prvo se moras opredeliti za topologiju. Dali ces imati CCS ili anodni otpornik, takodje, koliko sam shvatio taj preamp koji si slusao imao je bateriski bias i grid choke.To su sve stvari koje mogu da ti daju naprave razliku od prosecnog do fenonmenalnog preampa.Ako mozes uzmi shemu preampa pa lagano skupljaj delove, ako ne, onda proba...prvo sa anodnim otpornikom...pa CCS...pa bat. bias...itd. :to_become_senile:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ene ti seme u BB temi vise i ne znam kojoj ...... al' prepoznaces

:buehehe: Elem, osnova je 6n30p, a 6n6 je ili CCS ili CF... :to_become_senile: ...al mi idu ove skracenice , covek bi pomislio da sam neki ozbiljan DIY-er :tongue10:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imam malo dvojbu od kog anodnog napna da krenem mislim nesto 150v pa ako mi se prohte mogu da izvucem i SRPP konstrukciju. Za napajanje imam neku staru EZ80.....CCS ne bih za sada inplaementiro.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Posto ni ja nisam bio jasan u trazenju pomoci ajde me bar posavetujte oko napajanja. Pitanje je koliki je greh prema zvuku ukoliko se odlucim za silicijumsko ispravljanje i takvu istu stabilizaciju. Da li postoji neka metoda tj tacke u kojima se moze iz takve ideje izvuci maksimum. Prvo sto mi pada na pamet je brze diode pa paralelno njima mali blokcici ......Zen, Bata B koji redak Pliiiizzzzzzzzzzzzz!!!!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bata Bane KAKVA EFIKASNA POMOC! Dao si mi lampu nabavio semu di beste, nemam reci hvale. Mislim da sada jedino treba da pokupujem delove i uspeh je zagarantovan.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...