Jump to content

DAT59ES-Izlazni stepen


chakija

Preporučeni Komentari

Nabavio sam pomenuti uredjaj u dosta dobrom stanju i generalno sam zadovoljan kako svira-ogroman napredak u odnosu na sve dosadasnje izvore koje sam imao. Medjutim, nekako mi se cini da je sam DAC (CXD2562Q) malo udavljen sa ovim izlazom. Znam da je ovaj dac ugradjivan, u tada sonijeve najbolje cd plejere koji su i dan danas veoma cenjeni. Smeta mi visoki koji je nekako sinteticki i sikcje. Alpairci neverovatno otkrivaju svaku manu uredjaja i ovde mislim da je u pitanju bas taj deo posle dac-a. Kolko sam je pobrojao, ima cak 8 ne5532p i znam da ih dosta ljudi ne gotivi (ja sam ga imao u sony x222es plejeru i nisam nesto bio odusevljen).Zanima me da li se isplati nesto raditi na ovom "problemu" ?

post-14-0-84681400-1302297740_thumb.gif

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

1. Posebna regulacija napajanja za DAC.2. Upgrade clock-a (Tent ili slično) s posebnim transformatorom i regulacijom.3. Zamjena postojećih opampova sa OPA2134 ili sa AD8620 (ukoliko su SMD, pritom treba paziti na dozvoljeni napon).Inače filter je upravo onakav kakav traba biti za bitstream. Šteta je što nema balansirani izlaz, a što nije problem napraviti. Vjerojatno predviđeno za skuplji model, pa onda skinuti pripadni service manual i na posao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kako bi se igrao ? Lampizdacija ? Zamena opampa ? J-Fet baffer ?

Evo Botic me pretece. Upravo to. Objasnio na onom forumu u threadu Projekat Marantz CD40. Kondovi oko DACa i OPA, Kwak clock, OPA2111. Moze i lampe.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...