Jump to content

Upgrade CD transporta Audiomeca Mephisto

Preporučeni Komentari

Napisano

Bobe,pa toj je samo kristal ili?

ili oscilator :blink: Taj koji ti hoćeš je bolji, ali je pitanje da li ti treba. Taj oscilator je u tvom transportu potreban samo SAA7310 (barem mislim da je tako).Obzirom da nećeš koristiti SPDIF, a nema ni dac-a, dig. filtera itd mislim da je bacanje para.
  • Odgovora 141
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Pooyo, pre no sto pogresis sa napajanjima zaboravi 317 i 337 na napajanju transporta. Predlazem verziju koju sam ranije napisao sa stabilizatorom bez povratne sprege i dosta elektrolita kao akumulator

Napisano

ili oscilator :blink: Taj koji ti hoćeš je bolji, ali je pitanje da li ti treba. Taj oscilator je u tvom transportu potreban samo SAA7310 (barem mislim da je tako).Obzirom da nećeš koristiti SPDIF, a nema ni dac-a, dig. filtera itd mislim da je bacanje para.

Ocem/moram SPDIF (jedino ne ako budem dodao AES/EBU). Taj sto ja 'ocu ima svoj SPDIF sto mi ipak olaksava zivot.
Napisano

Pooyo, pre no sto pogresis sa napajanjima zaboravi 317 i 337 na napajanju transporta. Predlazem verziju koju sam ranije napisao sa stabilizatorom bez povratne sprege i dosta elektrolita kao akumulator

OK, jel moze please kratko objasnjence zbog cega + neka shema/link sa shemom?
Napisano

zenner follower + cap multiplier + brdo elektrolita .317/337 - sa porastom frekvencije smetnje imaju sve veci i veci unutrasnji otpor ..... narodski receno "imaju sum" ;problem je sto imaju slabiju supresiju HF hush-a od prostijih diskretnih regova , pa makar im strujno naponska stabilnost bila bolja od diskretnihtrik bi bio ostaviti 317/337 , povecati napon za 1V2 i napraviti cap multiplier posle njih sa darlingtonom

Napisano

OK, jel moze please kratko objasnjence zbog cega + neka shema/link sa shemom?

elektronika koja regulise transport stalno u impulsima povlaci struju i prlja napajanje jer su potrosaci induktivni, i motori i elektromagneti na socivu. Napajanje sa regulacijom ce da ubaci ozbiljne smetnje zbog prljavog potrosaca. Napravite ispravljac sa zenerom i serijskim tranzistorom i zavojnicu i gomilu kondova da sluzi kao rezervoar i pri tom ce napajanje imati jako malu izlaznu impedansu
Napisano

elektronika koja regulise transport stalno u impulsima povlaci struju i prlja napajanje jer su potrosaci induktivni, i motori i elektromagneti na socivu. Napajanje sa regulacijom ce da ubaci ozbiljne smetnje zbog prljavog potrosaca. Napravite ispravljac sa zenerom i serijskim tranzistorom i zavojnicu i gomilu kondova da sluzi kao rezervoar i pri tom ce napajanje imati jako malu izlaznu impedansu

A ako za ovo napajanje uzmem zasaban trafo?
Napisano

A ako za ovo napajanje uzmem zasaban trafo?
Napisano

Pokusavam da "provalim" napajanje (nemam shemu). Ima nekih slicnosti sa napajanjem Philipsa CD850MKII. Jel mi moze neko reci cemu sluze 6511, 3732, 2519? Sta obi traze sa jedne strane na srednje izvodu dela trafo za napajanje osvetljenja displeja a opet sa druge strane na VFTD (-28V)?

Philips CD850MkII PS.pdf

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...